XFX RX 570 Isınıyor

VBran

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
3 Gün önce sistem topladım. Ekran kartım XFX RX 570, boşta 45 derecede GPU fan dönmüyor. Tam yükte 85 dereceye kadar çıkıyor ve GPU fan yüzde 50'lerde dönüyor. Kasamın yan kapağı açsam da fark etmiyor. Malum yaz ayındayız sıcaklık 30-35 derece zaten. Undervolt yaptım - 80V. (Fazlasında çöküyor.) Başka öneriniz var mı, bu sıcaklıklar ideal mi? GPU fan hızını artırmam mı lazım? Kasam MSI Mag Vampiric 10M. 1 adet önde, 1 adet arkada 12 cm fan var.

Son düzenleyen: Moderatör:
85 fazla. Özel fan profili oluşturun ve daha da düşürmek isterseniz core clocktan düşürdükten sonra daha çok undervolt yapın. MSI Afterburner ile undervolt yapıyorsanız o yüzden çöküyor olabilir Radeon Settings üzerinden deneyin.

85 fazla. Özel fan profili oluşturun ve daha da düşürmek isterseniz Core clocktan düşürdükten sonra daha çok undervolt yapın. MSI Afterburner ile undervolt yapıyorsanız o yüzden çöküyor olabilir Radeon settings üzerinden deneyin.

Evet Afterburner uzerinden yapıyorum Radeon üzerinden denerim sağ olun.

Kasandan mesh kasa performansı bekleme. 1 adet önde 1 adet arkada fanla zaten hayvan gibi ısınır, ekran kartında suç göremiyorum.

Kasandan mesh kasa performansı bekleme. 1 adet önde 1 adet arkada fanla zaten hayvan gibi ısınır, ekran kartında suç göremiyorum.

Ekran kartını suçlamıyorum sadece daha iyi ne yapabilirim onu arıyorum ondan sizlere danıştım. PC konusunda pek bilgim yok forumdakileri okuyarak iyileştirmeye çabalıyorum sadece. Ben de biliyorum mesh performansı beklemiyorum zaten.

MSI Afterburner üzerinden -80 voltajı düşürdüğün halde mi sıcaklık değerleri o şekilde? Bence de Radeon programından yapmayı dene. Fan ayarı da yapmayı unutma. Ayrıca Radeon ayarlarının sıfırlanmaması için görsele eklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapat.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,1 KB · Görüntüleme: 43
3 Gün önce sistem topladım. Ekran kartım XFX RX 570, boşta 45 derecede GPU fan dönmüyor. Tam yükte 85 dereceye kadar çıkıyor ve GPU fan yüzde 50'lerde dönüyor. Kasamın yan kapağı açsam da fark etmiyor. Malum yaz ayındayız sıcaklık 30-35 derece zaten. Undervolt yaptım - 80V. (Fazlasında çöküyor.) Başka öneriniz var mı, bu sıcaklıklar ideal mi? GPU fan hızını artırmam mı lazım? Kasam MSI Mag Vampiric 10M. 1 adet önde, 1 adet arkada 12 cm fan var.
benderx 570 rog stirx var şuan arkada google hariç bir şey açık değil 50 derecedeyim pubg gibi yüksek grafik kartı kullanan oyunlarda 90 ı görüyorum havalar çok sıcak 85 şuan için fazla değil ama kışın daha iyi oluyor

Ekran kartını suçlamıyorum sadece daha iyi ne yapabilirim onu arıyorum ondan sizlere danıştım. PC konusunda pek bilgim yok forumdakileri okuyarak iyileştirmeye çabalıyorum sadece. Ben de biliyorum mesh performansı beklemiyorum zaten.

Öne 2 adet fan alabilirsin, her parça için iyi olacaktır.

benderx 570 rog stirx var şuan arkada google hariç bir şey açık değil 50 derecedeyim pubg gibi yüksek grafik kartı kullanan oyunlarda 90 ı görüyorum havalar çok sıcak 85 şuan için fazla değil ama kışın daha iyi oluyor
Asus Rog modeline göre oldukça fazla sıcaklık değerleri alıyorsunuz. Kullandığınız kasa modelinin hava akışı kötü ise sıcaklık artacaktır. Ayrıca sizde undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz. 90 derece tehlikeli bir sıcaklık açıkçası.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı