XFX RX 580 ses problemi

ismailycer

Femtopat
Herkese iyi akşamlar,
Yeni topladığım sistemimle ilgili bir problem hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Sistem bugün elime geçti, R5 3500X - XFX RX580 8 GB Gigabyte B450M S2H ve Gamepower Horizon sistem bileşenlerim. Problemim ise bilgisayardan PUBG oynarken videoda paylaştığım şekilde tıkırtı gibi bir ses geliyor. PUBG dışında Valorant ve LoL oynadığım zamanlarda sesten eser yok ve PUBG'den çıkış yaptıktan yaklaşık bir dakika sonra ses tamamen kesiliyor. Acaba bu ses yüksek performans gerektiren bir oyun çalıştırdığı sırada ekran kartından gelen Coil Whine mı yoksa daha farklı bir şey olabilir mi? Bunu anlamak için yapabileceğim herhangi bir test vs. önerebilir misiniz? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim. Bugün sabah erken saatlerde yorumlarınızı tek tek okudum ve sorunu detaylıca tekrar inceledim. Nightswt adlı arkadaşın dediği gibi sesin kaynağının PSU olduğundan %99 emin oldum. Bilgisayarın montajını satın aldığım incehesap.com adlı mağaza gerçekleştirdi. Problemle ilgili bir nokta da şu, OgnitorenKS adlı arkadaşın da söylediği gibi ekran kartı fanları belirli bir noktaya kadar kendini kapalı modda tutuyor. Ancak herhangi bir oyuna girdiğim zaman ekran kartı fanları direkt olarak çalışmaya başlıyor. Sadece PUBG'ye girdikten bir 10 dakika sonrasında PSU'dan videoda duyulan tıkırtı benzeri sesler gelmeye başlıyor ve sesler artarak devam ediyor. Onun dışında oyunlarda herhangi bir performans düşüşü vs. hiçbir etkisi yok. Sorunun kaynağı PSU'nun etrafında bulunan kabloların fana temas etmesi olabilir diye düşünsem de bu durumda sesin sürekli bir şekilde duyulur olması gerekir diye düşünüyorum. Durumla ilgili fikirleriniz nelerdir acaba ? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@ismailycer bazı psu modelleri de yük altına girmeden fan çalıştırmıyor. Bundan dolayı pc boştayken ses duymuyor olabilirsiniz. Pubg ve Valorant fazla sistem istemeyen oyunlar olduğu için ses duymuyorsunuz. Yeni aldığınız ürün olduğu için garanti süreçlerini beklemek yerine değişim talep edin.

@ismailycer bazı psu modelleri de yük altına girmeden fan çalıştırmıyor. Bundan dolayı pc boştayken ses duymuyor olabilirsiniz. Pubg ve Valorant fazla sistem istemeyen oyunlar olduğu için ses duymuyorsunuz. Yeni aldığınız ürün olduğu için garanti süreçlerini beklemek yerine değişim talep edin.
@OgnitorenKs Dediğiniz gibi kendim çözmek yerine müşteri temsilcisiyle görüştüm ve sorunun detaylı incelemesi ve değişim işlemleri için sistemi tekrar incehesap.com a gönderdim. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Herkese iyi akşamlar,
Yeni topladığım sistemimle ilgili bir problem hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Sistem bugün elime geçti, R5 3500X - XFX RX580 8 GB Gigabyte B450M S2H ve Gamepower Horizon sistem bileşenlerim. Problemim ise bilgisayardan PUBG oynarken videoda paylaştığım şekilde tıkırtı gibi bir ses geliyor. PUBG dışında Valorant ve LoL oynadığım zamanlarda sesten eser yok ve PUBG'den çıkış yaptıktan yaklaşık bir dakika sonra ses tamamen kesiliyor. Acaba bu ses yüksek performans gerektiren bir oyun çalıştırdığı sırada ekran kartından gelen Coil Whine mı yoksa daha farklı bir şey olabilir mi? Bunu anlamak için yapabileceğim herhangi bir test vs. önerebilir misiniz? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kartı çıkar fanı kontrol et büyük ihtimal bir şeye sürtüyor. Fan yaprakları bazen üretim hatası dışa sürtecek plastik çıkıntılar ile üretiliyor onları kontrol et eğer varsa ve onun sürttüğünden eminsen tırnağının ucuyla dikkatlice kopar.

Yanlış bilgilendirmek istemem ama CW ile uğraşmış birisi olarak bu tarz bir ses duymadım hiç. Cızırtı tarzında olur benim bildiğim.
Haklı olabilirsiniz duyulan ses daha çok tıkırtı, ince cızırtı ile bir alakası yok. Bundan dolayı sistemin sorunları incelensin diye satıcı kuruma tekrar yönlendirdim.
Kartı çıkar fanı kontrol et büyük ihtimal bir şeye sürtüyor. Fan yaprakları bazen üretim hatası dışa sürtecek plastik çıkıntılar ile üretiliyor onları kontrol et eğer varsa ve onun sürttüğünden eminsen tırnağının ucuyla dikkatlice kopar.
Sistemi daha yeni aldığım için riske gitmek istemedim ve satıcı firmaya teknik destek için yönlendirdim. Yardımınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı