XFX RX 580'in FurMark sonuçları normal mi?

Ahmet Emin.

Hectopat
Ekran kartımın düşük performansı olduğunu düşünüyorum, internetteki videolardan daha az performansı var. FurMark testini bırakıyorum.
XFX GTS RX 580 8 GB.
Intel i3-9100F
8 GB DDR4 3000MHz RAM.
1 TB HDD.
128 GB SSD.

1613912471269.png

FurMark testinde herhangi bir sorun yok, oldukça iyi değerler. Ekran kartınızın düşük performansı gözükmüyor. Kaldı ki oyunlardaki test ile FurMark aynı işi görmüyor, en iyisi oyunların değerlerini İnternet üzerinden aratmanız ve karşılaştırmanız. 2-3 FPS fark olabilir, modelden modele ve OC yapılıp yapılmadığına göre değişir.

Diğerlerinden daha düşük olmasının sebebi pek çok RX580 modelinin 1366-1411MHZ frekansa sahip olurken sizinkininin 1250Mhz Olması olabilir çok büyük bir fark olmasa gerek ancak wattman ayarlarından arttırabilirsiniz.

FurMark testinde herhangi bir sorun yok, oldukça iyi değerler. Ekran kartınızın düşük performansı gözükmüyor. Kaldı ki oyunlardaki test ile FurMark aynı işi görmüyor, en iyisi oyunların değerlerini internet üzerinden aratmanız ve karşılaştırmanız. 2-3 FPS fark olabilir, modelden modele ve OC yapılıp yapılmadığına göre değişir.

Oyunlar da garip bir şekilde çok düşük FPS alıyorum ve bu sorunu birazda saat hızına bağlıyorum 1100 MHz internetteki videolarda hiçbiri 1100 değil.
Diğerlerinden daha düşük olmasının sebebi pek çok RX580 modelinin 1366-1411MHz frekansa sahip olurken sizinkininin 1250MHz olması olabilir çok büyük bir fark olmasa gerek ancak WattMan ayarlarından arttırabilirsiniz.

Benimkisi 1250'de bile çalışmıyor 1100 de çalışıyor rica etsem nasıl yapacağımı söyler misiniz?

Oyunlar da garip bir şekilde çok düşük FPS alıyorum ve bu sorunu birazda saat hızına bağlıyorum 1100 MHz internetteki videolarda hiçbiri 1100 değil.

FurMark'da zaten saat hızı o civarda olur artmaz ama oyunda asıl değere gelmesi gerekir şahsen ben RX 570 4 GB da bile 1400 MHz de kullanıyorum stabil bir şekilde:D biraz OC yapabilirsiniz.

8GB RAM ile birçok oyunda anlık FPS düşmesi yaşaman normal, günümüz için 12 üstü öneriliyor bence sebebi bundan kaynaklı. Ekran kartından tam verim almak istiyorsan grafiği yükseltirsin, ancak dediğim gibi 8GB RAM günümüz için yetersiz. Ek RAM alırsan bu sorunu gözle görülür bir şekilde azaltırsın, önerim 8GB RAM daha eklemen olur.

FurMark'da zaten saat hızı o civarda olur artmaz ama oyunda asıl değere gelmesi gerekir şahsen ben RX 570 4 GB da bile 1400 MHz de kullanıyorum stabil bir şekilde:D biraz OC yapabilirsiniz.

Oyunlar da da aynı 1100MHz AMD'nin programında otomatik OC var ona aldığım zaman 1160'a yükseltiyor gösteriyor ama değerlere baktığım zaman 1080'e düşmüş düşüyor.
8 GB RAM ile birçok oyunda anlık FPS düşmesi yaşaman normal, günümüz için 12 üstü öneriliyor bence sebebi bundan kaynaklı. Ekran kartından tam verim almak istiyorsan grafiği yükseltirsin, ancak dediğim gibi 8 GB RAM günümüz için yetersiz. Ek RAM alırsan bu sorunu gözle görülür bir şekilde azaltırsın, önerim 8 GB RAM daha eklemen olur.

Birazda RAM'den kaynklandığını biliyorum fakat hem ekran kartının frekansları düşük hem de hep kullanımı 100'den düşüyor 0'lara kadar.

FurMark testinde herhangi bir sorun yok, oldukça iyi değerler. Ekran kartınızın düşük performansı gözükmüyor. Kaldı ki oyunlardaki test ile FurMark aynı işi görmüyor, en iyisi oyunların değerlerini internet üzerinden aratmanız ve karşılaştırmanız. 2-3 FPS fark olabilir, modelden modele ve OC yapılıp yapılmadığına göre değişir.

Hocam cidden anlamıyorum GTX770 kullanıyorum FurMark testine 95 dereceleri gördüm aynı şekilde oyun açıyorum oyundada tam yük hiç dalgalanma olmadan 81 82'yi geçmiyor.
Sebebi nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı