XFX RX 6700 XT otomatik overclock sonrası donuyor

394919

Kilopat
Katılım
6 Aralık 2020
Mesajlar
5.589
Makaleler
1
Çözümler
12
Arkadaşlar, Corsair CX550F güç kaynağım ve Ryzen 5 3600 işlemcim var. Ekran kartım XFX RX 6700 XT 309 modeli. Software üzerinden otomatik overclock yapıp FurMark testi yaptım. Ne ısı ne başka bir sorun olmadı ama YouTube'da gezerken aniden sistem donmaya başladı. Sonrasında güç tuşuna basılı tutup kasayı kapattım ve stok moda geri aldım. Şu an sorun yok. Otomatik Overclock'ta neden böyle sorun yaşadım acaba bilen var mı?
 
Psu'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca işlemcin ekran kartını darboğaz yapıyor olabilir. O ekran kartını anca besler. Overclock yapmamanı tavsiye ederim
Hocam Furmark testinde 200w çekti hiç bir sorun yaşatmadı. Dediğiniz gibi düşündüm ilk olarak ama öyle olsa oyunda sistem yükte iken kasardı.

Nasıl kapatabilirim hocam?
 
Psu'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca işlemcin ekran kartını darboğaz yapıyor olabilir. O ekran kartını anca besler. Overclock yapmamanı tavsiye ederim
Hocam psu 12v volttan 550w'ın 550'sinide verebiliyor. Bence yeterli bu sistem için 550w.
 
Nasıl kapatabilirim hocam?

Hangi tarayıcıyı kullanıyorsun? Google'dan basitçe "x tarayıcı donanım hızlandırma" yazsan seni yönlendirecektir.

Overclock ile aran varsa da ben bayağı detaylı bir rehber yapmıştım. Çözmesi, anlaması vakit alır ama bir kere öğrendiğin zaman neredeyse tüm AMD kartların dilini çözmüş olursun overclock ve undervolt konusunda.

 
O ekran kartına, 650w veren bir psu olması gerekiyor. Ve işlemcinde bazı oyunlarda darboğaz yapabilir. Benim tavsiyem Psu'nu değiştirmen.
 
O ekran kartına, 650W veren bir PSU olması gerekiyor. Ve işlemcinde bazı oyunlarda darboğaz yapabilir. Benim tavsiyem PSU'nu değiştirmen.

2K oynamadığım için darboğaz olmuyor hocam. PSU dandik bir PSU olmadığı için yeterli geliyor. İşlemci zaten 65W çekiyor overclock yaptığım için çekse çekse Max 80W çeker.
 
2K oynamadığım için darboğaz olmuyor hocam. PSU dandik bir PSU olmadığı için yeterli geliyor. İşlemci zaten 65W çekiyor overclock yaptığım için çekse çekse Max 80W çeker.

2K için gayet normal bir build o. 6700 XT'nin %1 low FPS dışında daha güçlü bir işlemciden FPS kazanımı sağlayacağını düşünmüyorum rekabetçiler hariç.

PSU da sıkıntı değil total güç tüketimini 300W'ı bile görmeyecektir o aletin.
 

Bende öyle düşünüyorum. Bu arada makalenizi okudum ama sizden ricam bu sisteme nasıl bir overclock yapmamı önerirsiniz. Direkt o verileri girip sorun var mı diye kontrol etsem? Çip Samsung bu arada.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…