Elektronik XFX RX 7600 6.649TL!

Aynı soğutma benim kartta da var. İyi Soğutamaz 170 Wattı.

Tam aksine iyi bir seviyede soğutuyor ancak XFX sürekli sessizlik odaklı olduğu için kart 75 dereceyi görebilir. Elle fan ayarı yapılırsa ortalama bir fan devrinde 65-70 dereceler görülebilir ki bunlar fazlasıyla normal değerler.

Tam aksine iyi bir seviyede soğutuyor ancak XFX sürekli sessizlik odaklı olduğu için kart 75 dereceyi görebilir. Elle fan ayarı yapılırsa ortalama bir fan devrinde 65-70 dereceler görülebilir ki bunlar fazlasıyla normal değerler.
Ya hocam aynı soğutma bloğu benim kartta da var.Oc ile 140watt'ın üstüne çıkınca fanları arttırsam bile ısınmaya başlıyor kasada mesh.Bu kart 170 watt çekiyor birde.

Ya hocam aynı soğutma bloğu benim kartta da var. OC ile 140watt'ın üstüne çıkınca fanları arttırsam bile ısınmaya başlıyor kasada mesh. Bu kart 170 Watt çekiyor bir de.

Bir kere RX 6600 140W çekmiyor, sen sonuna kadar voltajı vs. salarsan tabii ki çeker. Stok ayarlarını ellemeden direkt fan ayarı dene bakalım, %40-45 arası fan devriyle bak. 140W'a yükseltirsen kart tabii ki soğumaz zira fazla voltaj söz konusu. Ayrıca kasanın hava akışı da çok büyük bir etken, havadar bir kasan yoksa oraya GT 730 bile koysan ısınır. Undervolt + ideal fan ayarı ile o kart 60 dereceyi bile görmez emin ol.

Ek olarak 7600'de XFX gene aynı olayı yapıyor, 170W çekmesi kartı ısındıracağı anlamına gelmez. Zira Pulse ile benzer yapıda bir kart, üç aşağı beş yukarı gene benzer sıcaklığı sunuyorlar ve bu kartı alan adamın da ideal fan hızı ayarı çekmesi gerekebilir ancak 80 derecenin altında olduğu sürece herhangi bir ısınıyor mevzusu demek doğru olmaz.

Bir kere RX 6600 140W çekmiyor, sen sonuna kadar voltajı vs. salarsan tabii ki çeker. Stok ayarlarını ellemeden direkt fan ayarı dene bakalım, %40-45 arası fan devriyle bak. 140W'a yükseltirsen kart tabii ki soğumaz zira fazla voltaj söz konusu. Ayrıca kasanın hava akışı da çok büyük bir etken, havadar bir kasan yoksa oraya GT 730 bile koysan ısınır. Undervolt + ideal fan ayarı ile o kart 60 dereceyi bile görmez emin ol.

Ek olarak 7600'de XFX gene aynı olayı yapıyor, 170W çekmesi kartı ısındıracağı anlamına gelmez. Zira Pulse ile benzer yapıda bir kart, üç aşağı beş yukarı gene benzer sıcaklığı sunuyorlar ve bu kartı alan adamın da ideal fan hızı ayarı çekmesi gerekebilir ancak 80 derecenin altında olduğu sürece herhangi bir ısınıyor mevzusu demek doğru olmaz.
Power limit kaldırsan bile 135 wattları görüyor ocsiz.70 dereceyi geçiyor fanlarda hızlı.Kasada mesh.80 dereeyi geçer her türlü 170 watt çekerse.2 tane boru değiyor bloğa kapasitesi belli.

@Eternal FİRE

Kardeşim Power limit bu tarz modellerde kaldırılmamalı zaten hala anlamıyor musun? Eğer ayar çekilecekse Undervolt ile ideal fan ayarı çekilip maksimum verimlilik ve minimum FPS kaybına odaklanılmalı.

Eğer modele o kadar laf atıyorsan aynı kartın ROG olanını mı önerelim 10K'ya? Her şey bütçe ile alakalı, bu paraya sıfır kart arayan adam için gayet iyi bir kart model giriş seviyesi ama ayar çekilerek gayet iyi bir değer elde edilebilir.

@Eternal FİRE

Kardeşim Power limit bu tarz modellerde kaldırılmamalı zaten hala anlamıyor musun? Eğer ayar çekilecekse undervolt ile ideal fan ayarı çekilip maksimum verimlilik ve minimum FPS kaybına odaklanılmalı.

Eğer modele o kadar laf atıyorsan aynı kartın ROG olanını mı önerelim 10K'ya? Her şey bütçe ile alakalı, bu paraya sıfır kart arayan adam için gayet iyi bir kart model giriş seviyesi ama ayar çekilerek gayet iyi bir değer elde edilebilir.

Ya Power limiti örnek vermek için yazdım anlamayan sizsiniz. Normal kullanıcı niye ayar çekmek zorunda kalsın. Bence almayın dedim zaten soğutmasını önemsemeyen alabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Eternal FİRE

Kardeşim Power limit bu tarz modellerde kaldırılmamalı zaten hala anlamıyor musun? Eğer ayar çekilecekse Undervolt ile ideal fan ayarı çekilip maksimum verimlilik ve minimum FPS kaybına odaklanılmalı.

Soğutma tasarımı müşteri undervolt yapacak ihtimaline göre mi geliştiriliyor? Shift XFX'in giriş seviyesi ürünü. Soğutması da fanlarin kalitesi de ortada. Oto ayarda 70'i geçiyorsa zaten iyi soğutmuyordur. Tartışacak ne var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oto ayarda 70'i geçiyorsa zaten iyi soğutmuyordur. Tartışacak ne var?
Acayip saçma bir tartışma dönüyor. Ne zaman 70'i geçmesi soğutmuyor oldu ekran kartlarında? 170W bir kartın, alt model soğutmalarda sessizlik odaklı fan ayarında 80'i görmesi pek ala normal ve endişe edilecek bir şey değil. Ben trafo RX 58O (170W, anlık daha fazla)'i Sapphire Nitro+ kullanıyordum. KAPALI kasada 35-40° ortam sıcağında 82 dereceyi buluyordu ama fan hızı maksimum %22 oluyordu. Arttırınca rahatlıkla 75 altına düşer.

Adam 50 sefer bütçesine göre kart demiş neyini anlamıyorsunuz. Bu fiyata alacağı başka sıfır kartlar bunun yanından geçemeyecek. Herkes havadan +1-2k ekleyemiyor.
Tekrar söylüyorum 70-80° gayet normal değerler.

Acayip saçma bir tartışma dönüyor. Ne zaman 70'i geçmesi soğutmuyor oldu ekran kartlarında? 170W bir kartın, alt model soğutmalarda sessizlik odaklı fan ayarında 80'i görmesi pek ala normal ve endişe edilecek bir şey değil. Ben trafo RX 58O (170W, anlık daha fazla)'i Sapphire Nitro+ kullanıyordum. KAPALI kasada 35-40° ortam sıcağında 82 dereceyi buluyordu ama fan hızı maksimum %22 oluyordu. Arttırınca rahatlıkla 75 altına düşer.

Adam 50 sefer bütçesine göre kart demiş neyini anlamıyorsunuz. Bu fiyata alacağı başka sıfır kartlar bunun yanından geçemeyecek. Herkes havadan +1-2K ekleyemiyor.
Tekrar söylüyorum 70-80° gayet normal değerler.

Konuyu anlamayan sensin. Bir arkadaş Shift soğutması iyi değil aynı blogu kullanıyorum sogutmuyor yazmış, digeride undervolt yapıp fani manuel artirisan ideal sıcaklıkta çalışır yazmış.
Sende tutup 80 derece normal deyip dalga mı geciyorsun anlamadım.

Verdiğin örnek 580 sıfır mi miningli mi belli değil. Miningli ise 80 de görürsün 99 da gayet normal.

Verdiğin örnek 580 sıfır mi miningli mi belli değil. Miningli ise 80 de görürsün 99 da gayet normal.
Kendim aldım sıfır. Yük bile görmedi. Yüksek ortam sıcaklığı, kapalı kasa ve orijinal sessiz fan ayarı diye belirttim zaten.
Sende tutup 80 derece normal deyip dalga mı geciyorsun anlamadım.
Hayır. Ben RX 400, GTX 10 serisinden beri takip ediyorum ve düşük/ortalama fan hızında, düşük/ortalama havadar bir kasada ve ortam sıcaklığında yüksek güç çeken ve üst seviye soğutma olmayan kartlarda pek ala 80° normal. Elbette daha düşük daha iyidir ama bilgisayarı *devamlı* yük altında kullanmazsan ve yeri geldiğinde bakımını yaparsan ve şanslıysan uzun vadede sorun çıkaracak bir sıcaklık değil.
Konuyu anlamayan sensin. Bir arkadaş Shift soğutması iyi değil aynı blogu kullanıyorum sogutmuyor yazmış, digeride undervolt yapıp fani manuel artirisan ideal sıcaklıkta çalışır yazmış.
UV olayına katılıyorum. UV yapacak kadar bilgiye sahip insan sayısı çok az. Bilenlerin de uğraşacak vakti var mı VS. belli değil. Al-tak-oyna yapıyor insanlar. Zaten firma "son kullanıcı nasılsa UV yapar" diyerek kart üretmiyor.

Ha yaparsa iyi olur tabii. Özellikle alt soğutmalı modellerde. Ömrünü uzatır, elektrik faturasını (çok az) azaltır, sıcaklıkları düşürür, fan sesini azaltır, tozu azaltır VS.

Yine söylüyorum 70-80 sorun değil. Yaklaşık 82'yi geçmediği sürece veya frekans düşürmediği sürece sorun yok. Ayrıca her şeyin parasına göre olduğunu da söylememe gerek yok. RX 6600 bile (Pulse hariç) 6500 TL iken XFX 208 7600 için gayet uygun fiyat. Elbette bu fiyatta eksileri olacaktır. Şanssız değilseniz önemli bile değil gerçi çünkü 3-5 yılda bir ekran kartı değişme oranı bayağı yüksektir diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı