XFX RX590 ekran kartına sıvı soğutma takılır mı?

Hocam bir şey değişmiyor birçok ayar denedim ama sizin ayarlarınızı deneyebilirim ekleyebilir misiniz?
Hocam paylaştığım konuda detaylıca yazdım fakat buraya da Radeon programından yaptığım ayarları yüklüyorum deneyebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Undervolt 1.PNG
    Undervolt 1.PNG
    106,7 KB · Görüntüleme: 55
  • undervolt 2.PNG
    undervolt 2.PNG
    109,4 KB · Görüntüleme: 59
Hocam tavsiyeniz için teşekkürler ama ben yine de denemek istiyorum yeni ekran kartı alamıyorum malum fiyatlardan dolayı.

Hocam tavsiyeniz için teşekkürler ama ben yine de denemek istiyorum yeni ekran kartı alamıyorum malum fiyatlardan dolayı.

Hocam bir şey değişmiyor birçok ayar denedim ama sizin ayarlarınızı deneyebilirim ekleyebilir misiniz?

Yazın 85 dereceyi buluyor bu havalarda.
Kışın stabil sayılır 75 derecelerde.

Yazın boşta 50 dereceler ortalama.
Kışın boşta 35 dereceler.
90 dereceyi geçmediği sürece bir sıkıntı yok. Bence boşuna sıvı soğutmaya para vermeyin derim.

Hocam paylaştığım konuda detaylıca yazdım fakat buraya da Radeon programından yaptığım ayarları yüklüyorum deneyebilirsiniz.
hocam verdiğiniz ayarları ile 1 haftadır oynuyorum yük altında 72 dereceyi geçmedi çok iyi oldu beni sıvı sağutma almaktan kurtardı :) teşekkürler.

Kullanım değerleri nedir?
Gpu: %90 Cpu: %85

Aynı kart bende de var kardeşim. Undervolt yaparsan ve manuel fan ayarlarını en yüksek 85 derecede maksimum %70 olacak şekilde yaparsan en yüksek göreceğin sıcaklık 75 derece oluyor. Stabilizasyon sorunu neredeyse hiç yaşamadım, bu arada işlemci Ryzen 7 3800X ve ondan sıvı soğutma var. Sıvı soğutma öncesi 95 dereceye kadar çıkan işlemci bu değeri %30 CPU ile alıyordu; enteresan olan undervolt sonrası CPU'ya binen yük oyunlarda %75 oranına kadar çıkabiliyor ve bu yükte dahi aldığım sıcaklık değeri 75 dereceyi geçmiyor. Yani ortalama bir şey yazmak gerekirse en ağır yükte GPU ve CPU sıcaklık değerim şu anda 75 derece. Bunları yapmadan önce ağır yüke geldiğinde CPU 95 derece, GPU ise 85 derece çıkıyordu ve fanlar deli gibi dönüyordu. Şu anda işlemci soğutma fanları %50'yi hiç geçmedi, manuel fan ayarı ile GPU %70 değerine ulaşmıyor.

Allah kurtarsın bu karttan. Undervolt la adam olmuştu az buçuk. Bir kart bu kadar mı ısınır kardeşim.
Kasa kötü diyeceğim CPB açıkken işlemci bazlı oyunlarda 75 derece falan. Ama bu efsanevi kart 84 derece. 85'te kendini kapatıyordu bir de :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı