XG240R Monitör ve Monster Tulpar T7 V19.3 Uyumsuz mu?

Ubi.Wan

Centipat
Katılım
28 Ekim 2019
Mesajlar
23
Konu başlığındaki iki ürüne sahibim bağlantıyı DP ile sağladım ancak yine de ekrandan yana sıkıntı yaşıyorum. Düzgün bir şekilde çalışması için bazen 2- 3 kere yeniden başlatmam gerekiyor laptopu. Ekranda takılmalar gerçekleşiyor yavaş hareketler oluyor akıcılık neredeyse hiç olmuyor anca 2- 3 kere bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sağlıklı çalışabiliyor. Ki ekranda G-Sync de aktif ettim.

Bazen de halihazırda açık ve güzelken oyun içinde kendi kendine FPS'im 300'den 100' lere düşüyor inanılmaz bir kötü akıcılık ortaya çıkıyor, aynı anda masasütünde döndüğümde ise tekrar akıcılığın gittiğini farkediyorum oynadığım oyun CS:GO bu sefer oyunun ortasında tekrar bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor. Monitöre bağlandığımda laptop ekran görüntüsünü kapatıyorum ancak bu takılmalar olunca açıp kontrol etmeye başladım laptop ekranında gayet güzel akıcı bir görüntü mevcut.

Hatta başlarda görüntü kendi kendine monitörden laptopa geçiyordu onu şu an için laptop kapağı kapalıyken ekran görüntüsü almama ayarıyla düzelttim gibi ama. İkisinden görüntü almak istediğimde monitörden bazen kopuyor. Anlamlandıramadığım sıkıntılar yaşıyorum ekranla ilgili bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum.

Monster Tulpar V19.3.png
Viewsonic XG240R.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaliteli bir DP kablosu denemenizi öneriyorum. Bu tarz problemler kalitesiz kablolar yüzünden sıklıkla görülüyor.


 
S-LİNK SL-MD99 MİNİ DİSPLAY 1.8M 4K 1.2 60Hz KABLO - Vatan Bilgisayar
Aldığım kablo buydu yeni taktım daha 1 haftadır filan kullanıyorum. Ama önerdiğinizi de alıp deneyeceğim yardımı olursa mutlaka bildiririm.
Ayarlama yapmanız gerekiyor diye biliyorum, Uyumsuzluk olacağını sanmam.

Ayarlama olarak nvidiadan G-SYNC açmaya kadar tüm ayarlamaları yaptım. Ekrandan dp seçimini gerçekleştirdim. Bilgisayar monitör bağdaştırıcılarından 144 HZ ve öncelikli monitör seçim ayarlamalarını da yaptım. Farklı ayarlamalar mevcutsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı