Xiaomi 12 vs Redmi Note 12 Pro Plus

Böyle ufak şeyleri karşılaştıracaksak karşılaştıralım madem. Victus Plus koruma, IP68 koruma, daha parlak ekran(1300'e 1100 nit), Android 16'yı garanti alacak Xiaomi 12'nin Android 16 almama ihtimali yüksek. 10 MP OIS'li telephoto kamera. Xiaomi 5 MP koymuş OIS de yok. Ön kamerada 4K 60 FPS video çekebilme. Xiaomi 12 de 4K 30 FPS de yok. Sen harman dersen Samsung'da da AKG ve 32 bit/384 KHz Audio desteği var. Hoparlörü ses seviyesi olarak daha güçlü. Bunlar sadece S22'nin özellikleri. 26k ya S23 var ki o çok daha üstün :)

Ben marka ayrımı yapmam, fan değilim. Ne ise o benim icin.
S23 çok iyi ve alınması gereken cihazdır. O ayrı bir konu ama bu konu için S22 nin pil sorunu ufak tefek sorun ise Xiaomi de 67 watt ile yarım saatte neredeyse Full şarj ufak tefek özellik ise, yine işlemci soğutucusu olması ufak tefek ise haklısın. OIS de ana kamerada var zaten.

Ben marka ayrımı yapmam, fan değilim. Ne ise o benim icin.
S23 çok iyi ve alınması gereken cihazdır. O ayrı bir konu ama bu konu için S22'nin pil sorunu ufak tefek sorun ise Xiaomi de 67 watt ile yarım saatte neredeyse Full şarj ufak tefek özellik ise, yine işlemci soğutucusu olması ufak tefek ise haklısın. OIS de ana kamerada var zaten.

Gsmarena testinde Xiaomi 12'nin bataryası daha kötü. Hızlı şarj olayı güzel ama bence olmasa da olur. Zaten 30 dakikada falan %20'lerden 80'lere kadar çıkabiliyor. Samsung OIS'li telephoto kamerasıyla 3X optic zom yapıyor. Samsung'un üstünlükleri hızlı şarjdan daha önemli. Bak ben de POCO X3 Pro var güvenlik güncellemesi 2022'nin 4. ayında Android sürümü ise 12. S20 FE telefonumda ise ağustos güncellemesi geldi şimdi Android 13 kullanıyorum. Zaten 22K bunlara verene kadar 26k ya S23 almak en mantıklısı.

Gsmarena testinde Xiaomi 12'nin bataryası daha kötü. Hızlı şarj olayı güzel ama bence olmasa da olur. Zaten 30 dakikada falan %20'lerden 80'lere kadar çıkabiliyor. Samsung OIS'li telephoto kamerasıyla 3X optic zom yapıyor. Samsung'un üstünlükleri hızlı şarjdan daha önemli. Bak ben de POCO X3 Pro var güvenlik güncellemesi 2022'nin 4. ayında Android sürümü ise 12. S20 FE telefonumda ise ağustos güncellemesi geldi şimdi Android 13 kullanıyorum. Zaten 22K bunlara verene kadar 26k ya S23 almak en mantıklısı.

S23 alınabilirse daha iyi. Hızlı şarj dediğinizle alakası yok. 39 dakikada Full. Sıfırdan Full. Net.
POCO veya Redmi ile kıyaslanmaz. Cihaz markanın amiral gemisi.
Pil konusu ise GSM arena ile pratikte aynı değil. Kullanıyorum. Mobil veride gün boyunca kullanıyorum. Sabah 7.30 da Full, gece kalan yüzde 30. döngüsel ekran resimlerini kapattım.
Piyasada pek bulunan cihaz değil ama bulursanız genel bir inceleyin. Ekran tasarım vs. Farkı gayet çabuk anlarsınız.
Ek olarak S23 27.5 bin civarı. 26 bine yok maalesef.

Son düzenleme:
S23 alınabilirse daha iyi. Hızlı şarj dediğinizle alakası yok. 39 dakikada Full. Sıfırdan Full. Net.
POCO veya Redmi ile kıyaslanmaz. Cihaz markanın amiral gemisi.
Pil konusu ise GSM arena ile pratikte aynı değil. Kullanıyorum. Mobil veride gün boyunca kullanıyorum. Sabah 7.30 da Full, gece kalan yüzde 30. döngüsel ekran resimlerini kapattım.
Piyasada pek bulunan cihaz değil ama bulursanız genel bir inceleyin. Ekran tasarım vs. Farkı gayet çabuk anlarsınız.

Benim POCO X3 Pro 2022 güvenlik güncellemesi ve Android 12'de kaldı. Bu yüzden bir daha Xiaomi tercih edeceğimi sanmıyorum. Yani ben sana X diyorum sen y diyorsun. Tamam Xiaomi 12 daha iyi :) S22 1 saat 3 dakikada Full şarj oluyormuş. Xiaomi 12 ise 46 dakika. Benim için önemsiz bir fark. Ben zaten telefonu 20 altına düşürmem 80 üstüne şarj etmem. O yüzden takarım 30 dk da dolar alırım. Şarj süresi gibi bir derdim hiç olmadı.

Mış muş la olmuyor bu işler 20'den 80'e 30 dakika diyorsun yok 46 dakika diyorsun. Alakası yok. Kulaktan dolma ile olmuyor. Sıfırdan Full'e 39 dakika. Fark etmez senin için belki ama senin düşünce ve kabullerinle rakamlar farklı.
Hem 26 bine S23 nerde var. Gönder de millet faydalansın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı