Xiaomi 13T Pro vs Xiaomi 14

Kromik

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 14 daha iyi biliyorum ama 8 bin lira fiyat farkına değer mi sizce? 40k bandına bile zar zor çıktım 13T Pro almak için. Aralarında 8K fiyat farkına değer diyebileceğimiz bir fark var mı özellikle kamera yönünden?

Arkadaşlar 14 daha iyi biliyorum ama 8 bin lira fiyat farkına değer mi sizce? 40k bandına bile zar zor çıktım 13T Pro almak için. Aralarında 8K fiyat farkına değer diyebileceğimiz bir fark var mı özellikle kamera yönünden?

13T aktif olarak kullanıyorum. Kamerası beni etkiledi. Özellikle video performansı güzel. Pro ile arasında çok fazla fark yok. Kesinlikle bütçe çıkarsa 14. bence düşünmeye bile değmez. İlk olarak amiral gemisi bir model. Ne kadar sevsem de, t ya da başka seriler ara ürün. Malzeme kalitesi, ekran, fotoğraf - video performansı (özellikle Dolby vision HDR video modu çok etkileyici - 4 k HDR TV izlemesi keyifli ) telefoto makro modu, çok daha iyi ön kamera, 30X karşı 60+ hatırlamıyorum daha fazla Zoom (görüntü kayıp kalitesi tartışılır) seçeneği, bariz işlemci farkı, sadece USB 3.2 gen 1 için bile tercih sebebi olabilir (USB 2.0 ile 90 GB video ve fotoğraf 3+ saatlik dosya transferi 2024 yılında zulüm)
Küçük bir tavsiye!
Bence 14 bütçe yetmezse 13T almak daha iyi seçenek. Aynı lensler aynı ekran, farklı işlemci olduğu için Pro da, 4 k 60 FPS, 8 k video seçenekleri yok T de. Maksimum 4 k 30 HDR (o bile doğru ışıkta mükemmel) portre kısmında iki telefonda 90mm çöp. Kim kullanır o portre modunu emin değilim. Yine portre özelinde Pro bir adım önde. Daha hızlı UFS versiyonu, 67-120W şarj adaptörü. Başka hiç fark yok benim bildiğim. Ben açıkçası memnunum T den. İmkan varsa en iyi seçenek yine 14 yoksa bence arada ki fiyat farkına değmez.

Son düzenleme:

Bence de 14 daha iyi ama 8K fiyat farkına değer mi onu soruyorum.

13T aktif olarak kullanıyorum. Kamerası beni etkiledi. Özellikle video performansı güzel. Pro ile arasında çok fazla fark yok. Kesinlikle bütçe çıkarsa 14. bence düşünmeye bile değmez. İlk olarak amiral gemisi bir model. Ne kadar sevsem de, t ya da başka seriler ara ürün. Malzeme kalitesi, ekran, fotoğraf - video performansı (özellikle Dolby vision HDR video modu çok etkileyici - 4 k HDR TV izlemesi keyifli ) telefoto makro modu, çok daha iyi ön kamera, 30X karşı 60+ hatırlamıyorum daha fazla Zoom (görüntü kayıp kalitesi tartışılır) seçeneği, bariz işlemci farkı, sadece USB 3.2 gen 1 için bile tercih sebebi olabilir (USB 2.0 ile 90 GB video ve fotoğraf 3+ saatlik dosya transferi 2024 yılında zulüm)
Küçük bir tavsiye!
Bence 14 bütçe yetmezse 13T almak daha iyi seçenek. Aynı lensler aynı ekran, farklı işlemci olduğu için Pro da, 4 k 60 FPS, 8 k video seçenekleri yok t de. Maksimum 4 k 30 HDR (o bile doğru ışıkta mükemmel) portre kısmında iki telefonda 90mm çöp. Kim kullanır o portre modunu emin değilim. Yine portre özelinde Pro bir adım önde. Daha hızlı UFS versiyonu, 67-120W şarj adaptörü. Başka hiç fark yok benim bildiğim. Ben açıkçası memnunum tden. İmkan varsa en iyi seçenek yine 14 yoksa bence arada ki fiyat farkına değmez.

T ve T Pro arasında kesinlikle Pro'yu tercih ediyorum. İşlemci, UFS değeri, video seçenekleri, şarj hızı vs fiyat farkına değer. Fakat 13T Pro ile 14 arasında fiyat farkına değecek bir fark göremiyorum, işlemci deseniz tamam 8 gen 3 daha iyi ama 8K farka değmez. USB 3.2 çok iyi fakat yılda 1-2 defa aktarım anca yapıyorum kullanmıyorum yani. Fiyat farkına değecekse gerekirse beklerim biraz daha para koyar 14 alırım.

Xiaomi 14'te Snapdragon 8 Gen 3, 4610 mAh batarya ve 90W adaptör ve Ön kamera FPS değeri 60. Ön kamera çözünürlüğü ise 32 MPdir.
Ekran dayanıklılığı ise Corning Gorilla Glass Victus.
Yalnız Xiaomi'nin çakallığı ekran ile başlıyor.
S23+ kullanıyorum Samsung Corning Gorilla Glass Victus 2'ye sahip ekran takıp gönderdi cihazı bana.
Xiaomi ise Xiaomi 14 cihazda Corning Gorilla Glass Victus ile daha düşük ekran teknolojisini kullanmış cihazda.
Yani Samsung S23, S23+ ve S23 Ultra 3 cihazda da Corning Gorilla Glass Victus 2 kullanmış ve bu konuda tebrik ediyorum onları.
Xiaomi 13T Pro da ise MediaTek Dimensity 9200+ işlemcisi, 5000 mAh batarya ve 120W adaptör ve Ön kamera FPS değeri 30. Ön kamera çözünürlüğü ise 20 MPdir.
Ekran dayanıklılığı ise Corning Gorilla Glass 5 yani daha düşük seviye.
Ön kamera FPS değeri düşük olan cihazların ön kamera çekimleri daha düşük performanslı olur.

Ve Xiaomi 14 işlemci ve ön kamera performansında Xiaomi 13T Pro'dan daha üstün bir cihazdır.

Son düzenleme:
Bence de 14 daha iyi ama 8K fiyat farkına değer mi onu soruyorum.

T ve T Pro arasında kesinlikle Pro'yu tercih ediyorum. İşlemci, UFS değeri, video seçenekleri, şarj hızı vs fiyat farkına değer. Fakat 13T Pro ile 14 arasında fiyat farkına değecek bir fark göremiyorum, işlemci deseniz tamam 8 gen 3 daha iyi ama 8K farka değmez. USB 3.2 çok iyi fakat yılda 1-2 defa aktarım anca yapıyorum kullanmıyorum yani. Fiyat farkına değecekse gerekirse beklerim biraz daha para koyar 14 alırım.

O zaman şöyle diyeyim:
  • wide (main): 50 MP omnivision OVX9000 light Fusion 900, f/1.6, 23mm (wide), 1/1.31", 1.2µm, Dual pixel pdaf, laser af, OIS, OIS; 4320p@24FPS, 2160p@60FPS
  • telephoto: 50 MP Samsung ısocell JN1, f/2.0, 1/2.76", 0.64µm, 75mm (telephoto), pdaf (10cm - ∞), OIS, 3.2X optical Zoom; 2160p@60FPS
  • ultrawide: 50 MP Samsung ısocell JN1, f/2.2, 1/2.76", 0.64µm, 14mm, 115˚ (ultrawide); 2160p@60FPS
  • front camera: 32MP omnivision OV32b, f/2.0, 1/3.14", 0.7µm (wide); 2160p@30/60fps
Tüm lensler video da minimum 4 k 60 FPS destekli. Odağınız video ağırlıklıysa (özellikle Dolby video) tartışmasız 14.kaldı ki bence lensler Pro'dan daha kaliteli Samsung jn serisi. Keşke Sony olsaydı ama fiyat başka olurdu. Yine de son seçim sizin.

Xiaomi 14'te Snapdragon 8 gen 3, 4610 mAh batarya ve 90W adaptör ve ön kamera FPS değeri 60. ön kamera çözünürlüğü ise 32 mpdir.
Ekran dayanıklılığı ise corning Gorilla Glass Victus.
Yalnız Xiaomi'nin çakallığı ekran ile başlıyor.
S23+ kullanıyorum Samsung corning Gorilla Glass Victus 2'ye sahip ekran takıp gönderdi cihazı bana.
Xiaomi ise Xiaomi 14 cihazda corning Gorilla Glass Victus ile daha düşük ekran teknolojisini kullanmış cihazda.
Yani Samsung S23, S23+ ve S23 Ultra 3 cihazda da corning Gorilla Glass Victus 2 kullanmış ve bu konuda tebrik ediyorum onları.
Xiaomi 13T Pro da ise MediaTek dimensity 9200+ işlemcisi, 5000 mAh batarya ve 120W adaptör ve ön kamera FPS değeri 30. ön kamera çözünürlüğü ise 20 mpdir.
Ekran dayanıklılığı ise corning Gorilla Glass 5 yani daha düşük seviye.
Ön kamera FPS değeri düşük olan cihazların ön kamera çekimleri daha düşük performanslı olur.

Ve Xiaomi 14 işlemci ve ön kamera performansında Xiaomi 13T Pro'dan daha üstün bir cihazdır.

Arkadaşlar biraz yanlış anlaşıldım daha iyi olduğunda hemfikirim benim sorum aradaki 8K fiyat farkına değer mi buydu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı