Xiaomi 14T vs Xiaomi 13T Pro vs POCO X7 Pro

Bütçe
30.000

xeyro65

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yakın zamanda POCO X3 Pro kullanıyordum ve kronik arızaları çıkana kadar çok memnundum. Bu kronik arızalardan dolayı gerçekten telefondan soğudum çünkü ya çözümü yoktu ya da tamire değmeyen fiyatlar veriliyordu. Yazılımsal olarak da çok stabil de değildi hatta birçok saçma hatalar vardı ama yine de çok etkilemedi beni. POCO X3 Pro çıktığı zaman döneminin en güçlü ve en iyi telefonlarından biriydi ve hala yeni çıkan birçok telefona kafa tutabilecek bir yapıya sahip bence. Su, toz ve darbelere karşı dayanıklılığı çok iyiydi. Oyun performansından da telefonun akışından da çok memnundum. Artık bozulduğundan da dolayı aynı POCO X3 Pro gibi F/P bir telefon almak istiyorum ama yine kronik arızalar ve yazılımsal sıkıntılarla uğraşmak istemiyorum. Genelde PUBG, TFT, Wild Rift ve Clash Royale gibi oyunlar oynuyorum. Oyun performansı önemli benim için. Dayanıklı olsun çünkü uzun süre kullanmak istiyorum. Kamera çok önemli değil ama iyi olursa da olur bütçeden kısmak için 256 GB'lık modelleri tercih edebilirim. Şu an aklımda olan 3 modeli başlıkta belirttim yardımcı olur musunuz? Bütçe maksimum 30.000 TL 1 gram bile aşabileceğimi sanmıyorum.
En öncelikli olan şeyler sırası ile:
  1. Performans
  2. Dayanıklılık
  3. Pil

Yakın zamanda POCO X3 Pro kullanıyordum ve kronik arızaları çıkana kadar çok memnundum. Bu kronik arızalardan dolayı gerçekten telefondan soğudum çünkü ya çözümü yoktu ya da tamire değmeyen fiyatlar veriliyordu. Yazılımsal olarak da çok stabil de değildi hatta birçok saçma hatalar vardı ama yine de çok etkilemedi beni. POCO X3 Pro çıktığı zaman döneminin en güçlü ve en iyi telefonlarından biriydi ve hala yeni çıkan birçok telefona kafa tutabilecek bir yapıya sahip bence. Su, toz ve darbelere karşı dayanıklılığı çok iyiydi. Oyun performansından da telefonun akışından da çok memnundum. Artık bozulduğundan da dolayı aynı POCO X3 Pro gibi F/P bir telefon almak istiyorum ama yine kronik arızalar ve yazılımsal sıkıntılarla uğraşmak istemiyorum. Genelde PUBG, TFT, Wild Rift ve Clash Royale gibi oyunlar oynuyorum. Oyun performansı önemli benim için. Dayanıklı olsun çünkü uzun süre kullanmak istiyorum. Kamera çok önemli değil ama iyi olursa da olur bütçeden kısmak için 256 GB'lık modelleri tercih edebilirim. Şu an aklımda olan 3 modeli başlıkta belirttim yardımcı olur musunuz? Bütçe maksimum 30.000 TL 1 gram bile aşabileceğimi sanmıyorum.
  1. Performans
  2. Dayanıklılık
  3. Pil
Hiç Xiaomi kullanmadım ama samsung kullandım istersen o bütçeye Samsung S24 önerebilirim. Samsung A34 5G kullanıyorum hiçbir kronik sorunu yok bütün oyunları kaldırıyor (PUBG 60FPS 120HZ), A34 bile böyleyse Yapay Zekalı S24 nasıldır çok merak ediyorum.

Hiç Xiaomi kullanmadım ama samsung kullandım istersen o bütçeye Samsung S24 önerebilirim. Samsung A34 5G kullanıyorum hiçbir kronik sorunu yok bütün oyunları kaldırıyor (PUBG 60FPS 120HZ), A34 bile böyleyse Yapay Zekalı S24 nasıldır çok merak ediyorum.
Bayağı önce baktım 30Bin TL civarlarındaydı S24 33-35bin TL arası olmuş bütceni biraz aşıyor ama sen bilirsin.

Hiç Xiaomi kullanmadım ama Samsung kullandım istersen o bütçeye Samsung S24 önerebilirim. Samsung A34 5G kullanıyorum hiçbir kronik sorunu yok bütün oyunları kaldırıyor (PUBG 60FPS 120Hz), A34 bile böyleyse Yapay Zekalı S24 nasıldır çok merak ediyorum.

Fiyat anlamında sıkıntı çıkarıyor maalesef.

Fiyat anlamında sıkıntı çıkarıyor maalesef.
Hazır almışken 5bin tl daha koyup S24 almak biraz daha mantıklı bence, tabi kararı siz verirsiniz orası ayrı zaten bende param tamamlandığı gibi s24 alacağım sizede öneririm.

Hazır almışken 5bin TL daha koyup S24 almak biraz daha mantıklı bence, tabii kararı siz verirsiniz orası ayrı zaten bende param tamamlandığı gibi S24 alacağım size de öneririm.

1 gram bile aşamayacağımı belirttim durumum pek iyi değil Max 30.000

1. Performans
  2. Dayanıklılık
  3. Pil
Yazdığın 3 cihaz arasından 14T ve 13T Pro’nun kamerası Poco’dan baya ilerde. Kamera olarak en iyisi 14T sanırım. İşlemci olarak en iyisi 13T Pro. en güçsüzü 14T’de ama aralarında çok aşırı büyük farklar yok işlemci olarak. Şarj hızı olarak 13T Pro baya önde diğerlerinden. Ekran olarak 14T önde. Bunlara göre karar ver.
O fiyatlara S24 FE önermem zamanla rami ve hafızası, kalın çerçeveleri, bataryası ve düşük şarj hızı sıkıntı çıkarabilir. Bütçeyi hiç aşamam demişsin ama 500 TL aşabilirsen Honor 200 Pro güzel telefondur.

Yazdığın 3 cihaz arasından 14T ve 13T Pro'nun kamerası POCO'dan bayağı ileride. Kamera olarak en iyisi 14T sanırım. İşlemci olarak en iyisi 13T Pro. En güçsüzü 14T'de ama aralarında çok aşırı büyük farklar yok işlemci olarak. Şarj hızı olarak 13T Pro bayağı önde diğerlerinden. Ekran olarak 14T önde. Bunlara göre karar ver.
O fiyatlara S24 FE önermem zamanla RAM'i ve hafızası, kalın çerçeveleri, bataryası ve düşük şarj hızı sıkıntı çıkarabilir. Bütçeyi hiç aşamam demişsin ama 500 TL aşabilirsen Honor 200 Pro güzel telefondur.

Benim için kamera çok da önemli değil önem sırasını belirttim belirttiğim önem sırasına göre hangisini tavsiye edersin

Benim için kamera çok da önemli değil önem sırasını belirttim belirttiğim önem sırasına göre hangisini tavsiye edersin
Hocam bu yazdığın cihazların hiçbiri oyun açısından üzmez zaten. İşlemci güç sırasını belirtmiştim, işlemci olarak 13T Pro = X7 Pro > 14T diye gidiyor bildiğim kadarıyla. Ama bu 3 cihaz da oyun performansı olarak iyi performans verebileceği için kamera ve hızlı şarj gibi özelliklere önem vermeni öneririm. Şu an kamera ile işin olmaması ilerde olmayacağı anlamına gelmez.
Bu üç cihaz arasından kamerası iyi olsun diyorsan 14T, kamerası idare etsin diyorsan 13T Pro, kamerayla işim yok ve fiyatı daha uygun olsun diyorsan X7 Pro. Hepsi bir arada olsun diyorsan Honor 200 Pro. 200 Pro’da hem güzel işlemci, hem çok güzel kamera, hem yüksek hafıza, hem de yüksek seviye hızlı şarj var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı