Xiaomi 9T(K20) İnceleme

Yaklaşık 1 ay önce aldığım 9T telefonumun incelemesini sizlerle paylaşacağım. Çok uzun detaylı bir inceleme olmayacak internet üzerinde binlerce inceleme videosu mevcut sadece bir kullanıcı olarak kısaca yorumlarımı paylaşacağım.

Telefonu 3000 TL'ye Hepsiburada üzerinden satın aldım ve gelmesi yaklaşık 3 gün sürdü. Xiaomi Türkiye garantili olduğunu ekleyelim.

Telefon AMOLED ekran ile geliyor, bu telefonu seçmemde ki en önemli nedenleri; çerçeve içerisinde bir kamera olmaması ve AMOLED ekran. IPS ekrana göre daha beğendiğim ve kaliteli olduğunu düşündüğüm için aldım. Ekran kalitesi gerçekten iyi. Bu fiyat bandında ekran kalitesi olarak daha iyi marka Samsung oda Super AMOLED kullanıyor.

Telefonun arkası tanıtım görsellerinden çok daha iyi. Kutusunun içinden çıkan kılıfı biraz yumuşak ve birazda kaygan, başlarda elimden kayma problemi yaşıyordum şu an alıştım fakat yeni şeffaf bir kılıf siparişi verdim bile

Biraz kalın bir telefon olduğunu söylemek lazım. A71 ile karşılaştırdığımda bunu çok net gördüm.

Telefon MIUI 10 ile geliyor 11 güncellemesi mevcut fakat ben yapmadım. Direkt olarak 12'ye güncelleme yapacağım. Telefonun arayüzü oldukça akıcı fakat istediğim kişileştirmeyi telefonlar sunmuyor bu yüzden şu anda bir launcher kullanıyorum.

Pil

Pil konusunda 1 günü rahatlıkla çıkartıyor(4000 mAh). Yarım saate ise yaklaşık %50 şarj ediyor.

Kamera

Telefonda kamera çok önemli diyenlerden değilim. Kamera için alacak olsam 1. sıraya koyacağım bir telefon değil fakat aynı fiyattaki çoğu telefondan kamerası oldukça iyi. Benim için yeterli diyenlerdenim.

Performans

Performans konusunda şu ana kadar bir takılma yaşamadım, yaşadığım tek problem güneş altındayken arada bir donmalar ve dokunmatik de problemler olduğunu gözlemledim, tuş kiliti yapıp geri açtığımda genelde bu sorunu çözdüm. Telefonu alış amacım oyun oynamak değildi. Bu yüzden oyun performansı için pek bir şey söylemem doğru olmaz fakat normal kullanış açısındaki performansı gayet iyi. Sadece ufak bir test etmek amaçlı merakımdan Pubg Mobile indirdim fena değildi kısaca.

Genel Değerlendirme

Artıları;

• AMOLED ve Kamerasız tam bir ekran.
  • 1 Günü çıkartan bir pil.
  • Hızlı şarj.
  • Akıcı bir arayüz.
  • Parmak sensörü ekranda ve gayet iyi çalışıyor.
Eksileri;
  • Tek bir hoparlör mevcut bu yüzden stereo bir deneyim sunmuyor.
  • Çerçeve kenarları yuvarlak olduğu için bazı uygulamalarda kenarda tıklama sorunu yaşayabilirsiniz(Telefona yazmak ne kadar doğru bilemedim fakat uygulama yazılımıyla da alakalı bir problem olabilir).
  • MicroSD kart girişi yok.
  • En azından giriş seviyesi bir suya dayanıklılık olabilirdi.
  • İnternet paylaşımı biraz sıkıntılı özellikle Windows'a göstermek için bir çaba harcamanız gerekiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…