Xiaomi A1 SAR Değeri Sorunu

• Konuyu başlatan Gnaw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 9.690

Gnaw

Hectopat
Geçen burada 5x konusu açtığımda bana tavsiye veren herkese teşekkürler... O tavsiyelerden biri olan Xiaomi A1 telefonunu çok beğendim ama kafa için olan SAR değeri gözümü korkutuyor. 1.75 w/kg sonuçta. Bunun için ne yapılabilir? Telefondan vazgeçmeliyim mi? Yoksa konuşurken kulaklık takmak gibi önlemler alarak bu problem aşılabilir mi?

Bu değer size doğrudan etki etmez, radyasyonu azaltmak için kulaklıkla konuşabilirsiniz. Yatarken de baş ucunuza koymayın olur biter bu kadar büyütülecek durumlar değil. Sürekli kulaklığı tak çıkart yapmakta hoş değil.

telefonun 1 yılda verdiği radyasyonu röntgende 5 dk da alıyorsunuz bu kadar takmayın zaten günlük kullandığınız cihazların radyasyonu çok daha fazla.

Kişisel olarak SAR değerine önem veren birisiyim. Yanlış hatırlamıyorsam, bilim adamları SAR değerinin 1'in üzerinde olmaması gerektiğini belirtiyorlardı. Şahsen şu anda Galaxy S4 kullanıyorum ve SAR değeri 0.543 W/kg. Bazen bu bile beni rahatsız edebiliyor. Tavsiyem, SAR değeri 1'den fazla olan cihazlardan uzak durmak.

Radyasyon ve Radyoaktivite kavramlarını karıştırmamak gerekir. Radyasyon geniş ölçeklidir. Zararlı ve zararsız tipleri vardır. İkisi arasında nasıl bir fark olduğunu araştırıp öğrenmenizi tavsiye ederim. Bir telefon ile Röntgen olayını kıyaslamak gerçekten komik ve yanıltıcı oluyor. Telefonlar ne zamandan beridir Beta, Gamma gibi parçacıklar yayıyor çok merak ettim. :)

Telefon konusunda ise, evet limitlere yakın ama pek sorun olacağını sanmıyorum. Uzun görüşmeler yapacaksanız kulaklık takmak iyi olur. Eğer kulaklık takmazsanız, çok uzun konuşmalarda kulak çevreniz ısınacaktır bir miktar. Kendinize zarar verecek kadar kullanmanız pek mümkün değil. Radyoaktif olmadığı için de kalıcı bir hasar bırakmaz. Biraz ısınıp soğursunuz sadece. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı