6 yıldır kullandığım Logitech S120 hoparlörüm bozulduğu için @temmuzz hocamın önerisiyle Xiaomi desktop Speaker'ı ( Model adı: ASB02G ) 13.10.25 tarihinde 2965 ₺'ye PTT AVM üzerinden ( satıcısı Xiaomi ) satın aldım. 16'sında sorunsuz bir şekilde teslim edildi. Merak edenler ve alacak arkadaşlara referans olması için kısa ve basit bir inceleme yapmak istiyorum.
Kutusu bu şekilde. Kutu içerisinden hoparlör dışında herhangi ekstra bir aparat vs. çıkmıyor.
Hoparlörün başlıca özellikleri şu şekilde:
- AUX, Bluetooth 5.3, Type-C ve USB girişi olmak üzere 4 farklı bağlantı seçeneği var. Bu sebeple hemen her cihazla uyumlu hale geliyor. Ben USB ile bilgisayara bağlayarak kullanıyorum. Buna ek olarak hoparlörde mikrofon da bulunuyor. Ben henüz test etmedim ama izlediğim birkaç inceleme videosunda ses kalitesi hiç fena değildi. Hiç yoktan iyidir.
- Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz, hoparlörün sağında bulunan çok amaçlı düğme ile sesi kolaylıkla arttırıp azaltabiliyorsunuz ve sonsuz döngüye sahip, kademesiz. Ek olarak hoparlörü açma kapatma gibi hareketleri de buradan yapıyorsunuz.
Ses butonuna;
1 kez basarsanız: Müziği - videoyu durdurur / başlatır.
art arda 2 kez basarsanız: Bir sonraki müziğe - videoya geçiş yapar.
art arda 3 kez basarsanız: Bir önceki müziğe - videoya geçiş yapar.
8 saniye basılı tutarsanız: Hoparlörü resetler, fabrika ayarlarına dönersiniz.
Gelen çağrıyı yanıtlamak istediğinizde;
1 kez basarsanız: çağrıyı kabul eder.
2 saniye basılı tutarsanız: çağrıyı reddeder.
Hoparlörün uzunluğu yaklaşık 44 cm. Monitör standı kullandığım için hoparlörü monitörün tam altına, klavyenin karşısına konumlandırdım.
Malzeme kalitesi ve ürünün ağırlığı çok iyi. İçi boş plastik gibi kesinlikle değil. Malzeme kalitesini çok beğendim.
- çift kanallı stereo mevcut. Sesi güzel ve dengeli bir şekilde dağıtıyor.
- 2024 Reddot tasarım ödülü kazanmış. Tasarımını ben de beğendim, sade ve kibar duruyor.
- Hoparlörün altında kaymaz jel tabanlar bulunuyor, masada hiçbir şekilde oynamıyor. Üzerindeki filenin kalitesi çok iyi ve yumuşak.
- RGB ortam ışığı: müzikle uyum içinde yanıp sönen dinamik ışıklandırmaya sahip 16 adet RGB LED mevcut. Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz, hoparlörün alt kısmında çizgi şeklinde konumlandırılmış ve göz almıyor, tam kararında parlaklığa sahip. Ayrıca 9 farklı aydınlatma seçeneği mevcut.
- 4 üniteli akustik yapılandırma: güçlü basa sahip geniş, tam aralıklı hoparlör. Sesi çevreye yayarak net bir şekilde verebiliyor, son ses seviyesi oldukça yüksek. Son sese aldığımda bile herhangi bir bozulma, cızırtı vs. yaşamadım.
- Hoparlör üzerinde 4 farklı ses modu bulunuyor. Bunlar: MÜZİK - OYUN - FİLM - STANDART
Film modunda bass güzel vuruyor, fotoğrafta gördüğünüz kalın ahşap masayı titretebiliyor. Şu an için standart modda kullanıyorum.
MASADAKİ DURUŞU BU ŞEKİLDE
Hoparlördeki ayarlamalar aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz tuşlar ile yapılıyor.
- Tuşlara her bastığınızda size sesli geri bildirim vererek hangi modda olduğunuzu, yapılan işlemi söylüyor.
Soldaki butona ( üzerinde Bluetooth işareti bulunan );
2 kez basarsanız: Ses kanalları arasında geçiş yapar ( Bluetooth veya USB ).
2 saniye basılı tutarsanız: Bluetooth eşleştirme modunu etkinleştirir.
Sağdaki butona;
her bastığınızda ışık modları arasında geçiş yapar.
2 saniye basılı tutarsanız: ışığı açar / kapatır.
Fotoğrafta belli olmuyor ama Bluetooth butonunun hemen solunda minik bir led gösterge var. Bu ışığın işlevi de şu şekilde:
Sabit beyaz ışık yanıyorsa: Bluetooth bağlantısı yapıldı.
Yanıp sönen beyaz ışık varsa: Bluetooth eşleştirme açık.
Yanıp sönen turuncu ışık varsa: Şarj oluyor.
Sabit kırmızı ışık varsa: Cihaz hatası.
RGB LED ışıkların bildirimleri de şu şekilde:
Nefes alma modunda beyaz ışık: Çağrı / görüşme açık.
Yanıp sönen beyaz ışık: Gelen çağrı / arama.
Nefes alma modunda turuncu ışık: Uyku modu.
Vakit ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkürler. Umarım bu inceleme hoparlörü almayı düşünen arkadaşlara referans olur ve sorularına cevap verebilir. Hoparlörü bana önerdiği için @temmuzz hocama tekrardan teşekkür ediyorum. Cümleten iyi sosyaller.
Hoparlörle ilgili Türkçe olarak görebildiğim tek inceleme videosu;
Xiaomi Desktop Speaker İncelemesi
Satın almak ve ürünü kendi sitesinde incelemek isteyenler için;
Xiaomi Desktop Speaker
Xiaomi Desktop Speaker Kullanma Kılavuzu
Xiaomi Desktop Speaker Kullanma Kılavuzu Manuals+
Kutusu bu şekilde. Kutu içerisinden hoparlör dışında herhangi ekstra bir aparat vs. çıkmıyor.
Hoparlörün başlıca özellikleri şu şekilde:
- AUX, Bluetooth 5.3, Type-C ve USB girişi olmak üzere 4 farklı bağlantı seçeneği var. Bu sebeple hemen her cihazla uyumlu hale geliyor. Ben USB ile bilgisayara bağlayarak kullanıyorum. Buna ek olarak hoparlörde mikrofon da bulunuyor. Ben henüz test etmedim ama izlediğim birkaç inceleme videosunda ses kalitesi hiç fena değildi. Hiç yoktan iyidir.
- Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz, hoparlörün sağında bulunan çok amaçlı düğme ile sesi kolaylıkla arttırıp azaltabiliyorsunuz ve sonsuz döngüye sahip, kademesiz. Ek olarak hoparlörü açma kapatma gibi hareketleri de buradan yapıyorsunuz.
Ses butonuna;
1 kez basarsanız: Müziği - videoyu durdurur / başlatır.
art arda 2 kez basarsanız: Bir sonraki müziğe - videoya geçiş yapar.
art arda 3 kez basarsanız: Bir önceki müziğe - videoya geçiş yapar.
8 saniye basılı tutarsanız: Hoparlörü resetler, fabrika ayarlarına dönersiniz.
Gelen çağrıyı yanıtlamak istediğinizde;
1 kez basarsanız: çağrıyı kabul eder.
2 saniye basılı tutarsanız: çağrıyı reddeder.
Hoparlörün uzunluğu yaklaşık 44 cm. Monitör standı kullandığım için hoparlörü monitörün tam altına, klavyenin karşısına konumlandırdım.
Malzeme kalitesi ve ürünün ağırlığı çok iyi. İçi boş plastik gibi kesinlikle değil. Malzeme kalitesini çok beğendim.
- çift kanallı stereo mevcut. Sesi güzel ve dengeli bir şekilde dağıtıyor.
- 2024 Reddot tasarım ödülü kazanmış. Tasarımını ben de beğendim, sade ve kibar duruyor.
- Hoparlörün altında kaymaz jel tabanlar bulunuyor, masada hiçbir şekilde oynamıyor. Üzerindeki filenin kalitesi çok iyi ve yumuşak.
- RGB ortam ışığı: müzikle uyum içinde yanıp sönen dinamik ışıklandırmaya sahip 16 adet RGB LED mevcut. Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz, hoparlörün alt kısmında çizgi şeklinde konumlandırılmış ve göz almıyor, tam kararında parlaklığa sahip. Ayrıca 9 farklı aydınlatma seçeneği mevcut.
- 4 üniteli akustik yapılandırma: güçlü basa sahip geniş, tam aralıklı hoparlör. Sesi çevreye yayarak net bir şekilde verebiliyor, son ses seviyesi oldukça yüksek. Son sese aldığımda bile herhangi bir bozulma, cızırtı vs. yaşamadım.
- Hoparlör üzerinde 4 farklı ses modu bulunuyor. Bunlar: MÜZİK - OYUN - FİLM - STANDART
Film modunda bass güzel vuruyor, fotoğrafta gördüğünüz kalın ahşap masayı titretebiliyor. Şu an için standart modda kullanıyorum.
MASADAKİ DURUŞU BU ŞEKİLDE
Hoparlördeki ayarlamalar aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz tuşlar ile yapılıyor.
- Tuşlara her bastığınızda size sesli geri bildirim vererek hangi modda olduğunuzu, yapılan işlemi söylüyor.
Soldaki butona ( üzerinde Bluetooth işareti bulunan );
2 kez basarsanız: Ses kanalları arasında geçiş yapar ( Bluetooth veya USB ).
2 saniye basılı tutarsanız: Bluetooth eşleştirme modunu etkinleştirir.
Sağdaki butona;
her bastığınızda ışık modları arasında geçiş yapar.
2 saniye basılı tutarsanız: ışığı açar / kapatır.
Fotoğrafta belli olmuyor ama Bluetooth butonunun hemen solunda minik bir led gösterge var. Bu ışığın işlevi de şu şekilde:
Sabit beyaz ışık yanıyorsa: Bluetooth bağlantısı yapıldı.
Yanıp sönen beyaz ışık varsa: Bluetooth eşleştirme açık.
Yanıp sönen turuncu ışık varsa: Şarj oluyor.
Sabit kırmızı ışık varsa: Cihaz hatası.
RGB LED ışıkların bildirimleri de şu şekilde:
Nefes alma modunda beyaz ışık: Çağrı / görüşme açık.
Yanıp sönen beyaz ışık: Gelen çağrı / arama.
Nefes alma modunda turuncu ışık: Uyku modu.
Vakit ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkürler. Umarım bu inceleme hoparlörü almayı düşünen arkadaşlara referans olur ve sorularına cevap verebilir. Hoparlörü bana önerdiği için @temmuzz hocama tekrardan teşekkür ediyorum. Cümleten iyi sosyaller.
Hoparlörle ilgili Türkçe olarak görebildiğim tek inceleme videosu;
Xiaomi Desktop Speaker İncelemesi
Satın almak ve ürünü kendi sitesinde incelemek isteyenler için;
Xiaomi Desktop Speaker
Xiaomi Desktop Speaker Kullanma Kılavuzu
Xiaomi Desktop Speaker Kullanma Kılavuzu Manuals+