Xiaomi Mi 11 Kutusundan Şarj Aleti Çıkmayacak

O konuda da demiştim:

İnsanları anlamıyorum. Kaç nesildir çıkıyor bu telefonlar ve hala öğrenemediler. Apple, ister iyi ister kötü anlamda olsun, sektöre yön verdi, veriyor ve verecek.

Komik yani, bunu deyince Apple fanboyu oluyoruz.

Evet sektöre yön veriyor ama adıyla, kalitesiyle değil ve Apple şarj cihazını çıkarıyor ve hala çok satıyor bunu gören diğer markalar da aynısını yapıyor.
O kadar alay edip tükürdüklerini yalamaları bayağı kral hareket(!)

Hepsinden beklerim de neredeyse her fırsatta Apple ile dalga geçen Samsung'tan beklemezdim. O da çıkarırsa artık yuh yani yazıklar olsun. :D.

1609056034608.png

Ve bu aralar çok didişiyorlar.

1609056148231.png

1609056192912.png

1609056260843.png

Son düzenleme:
Anlamıyorum arkadaş. Telefonunda reklamlar var. Eskiden bahanesi televizyona reklam vermemesiydi. Artık onu da yapıyor. Bir telefona 8.000-9.000 vereceksin; ama o telefonun adam gibi bir tasarımı olmayacak, ürünlerinin sorun çıkarma ihtimali piyango bileti gibi olacak içi reklamlar ile dolu olacak, teknik servisi berbat olacak, kutusundan şarj aleti çıkmayacak ve kendini fiyat/ performans olarak lanse edecek öyle mi?

Şu dakikadan sonra çevremdeki tek bir kişiye bu adamlardan ürün aldırırsam ne olayım. Sen Apple mısın ki, fanboyların her şeye ses çıkarmadan kabullensin? Bir de bunu "çevrecilik" ayağına yatarak insanlara yutturmaya çalışıyorlar ya, gıcık oluyorum şuna. Sen kutuya şarj aletini koymadın eyvallah, ama bunu çevrecilik adı altında nasıl savunabilirsin? Sinekten yağ çıkarma derdinden başka hiçbir şey değil bu.
Huawei'ye güncelleme yüzünden uyuz olup Xiaomi telefon almıştım. İşin komik yanı güncelleme vermez dediğim firma kardeşimin telefonuna Android 10 güncellemesi verdiğinde ben hâlâ bozuk MIUI sürümü ile kafayı yemekle meşguldüm.

Aynen böyle devam edin. Nasıl daha yeni teknolojiler sunarız diye sormak yerine kutudan şarj aletini falan çıkarın. Hatta telefonun parçalarını da ayrı ayrı satın kendimiz toplayalım.

Günün sonunda kazanan, o şarj aletini kutudan çıkarmayan firma olacaktır.

Anlamıyorum arkadaş. Telefonunda reklamlar var. Eskiden bahanesi televizyona reklam vermemesiydi. Artık onu da yapıyor. Bir telefona 8.000-9.000 vereceksin; ama o telefonun adam gibi bir tasarımı olmayacak, ürünlerinin sorun çıkarma ihtimali piyango bileti gibi olacak içi reklamlar ile dolu olacak, teknik servisi berbat olacak, kutusundan şarj aleti çıkmayacak ve kendini fiyat/ performans olarak lanse edecek öyle mi?

Şu dakikadan sonra çevremdeki tek bir kişiye bu adamlardan ürün aldırırsam ne olayım. Sen Apple mısın ki, fanboyların her şeye ses çıkarmadan kabullensin? Bir de bunu "çevrecilik" ayağına yatarak insanlara yutturmaya çalışıyorlar ya, gıcık oluyorum şuna. Sen kutuya şarj aletini koymadın eyvallah, ama bunu çevrecilik adı altında nasıl savunabilirsin? Sinekten yağ çıkarma derdinden başka hiçbir şey değil bu.
Huawei'ye güncelleme yüzünden uyuz olup Xiaomi telefon almıştım. İşin komik yanı güncelleme vermez dediğim firma kardeşimin telefonuna Android 10 güncellemesi verdiğinde ben hâlâ bozuk MIUI sürümü ile kafayı yemekle meşguldüm.

Aynen böyle devam edin. Nasıl daha yeni teknolojiler sunarız diye sormak yerine kutudan şarj aletini falan çıkarın. Hatta telefonun parçalarını da ayrı ayrı satın kendimiz toplayalım.

Diğer dediğin çoğu şey doğru ancak arayüz de reklamlar kaldırılalı çok oldu. Onun dışında doğrusun.

Huawei Mate 40 tanıtımında şarj aletini çıkarmak yerine kutuyu dandik yaparak çevreci olduğunu açıklamıştı.
Bence şu an en alınabilir telefonlar
  • Giriş seviyesi(2000-2500): Realme.
  • Orta seviye(2500-4000): Realme.
  • Yüksek seviye(4000-8000): Huawei, Xiaomi, Oppo.
  • Amiral gemisi(8000-∞): Samsung, Apple, Huawei.

Diğer dediğin çoğu şey doğru ancak arayüz de reklamlar kaldırılalı çok oldu. Onun dışında doğrusun.

Reklamlar nerede kaldırıldı? Bütün reklam servislerinin kapatmama rağmen telefonda reklam çıkıyor. Müzik uygulaması reklamlı, dosya yöneticisi reklamlı. Az kaldı gidip community romlarından birini kurmama.
Huawei Mate 40 tanıtımında şarj aletini çıkarmak yerine kutuyu dandik yaparak çevreci olduğunu açıklamıştı.
Bence şu an en alınabilir telefonlar.
  • Giriş seviyesi(2000-2500): Realme.
  • Orta seviye(2500-4000): Realme.
  • Yüksek seviye(4000-8000): Huawei, Xiaomi, Oppo.
  • Amiral gemisi(8000-∞): Samsung, Apple, Huawei.

Kutu hiçbir işime yaramıyor. Telefonu aldıktan sonra kutuyu bir kenara kaldırıyorum sonuçta. Şarj aleti öyle bir şey değil. Bu şeyi her Allah'ın günü kullanıyorsun ve adam çevre ayağına kutudan bunu kaldırıyor. Savunulacak hiçbir şeyi yok bu olayın.

Evet sektöre yön veriyor ama adıyla, kalitesiyle değil ve Apple şarj cihazını çıkarıyor ve hala çok satıyor bunu gören diğer markalar da aynısını yapıyor.
Katılıyorum, doğru ve yerinde bir tespit. Android firmaları bu şekilde hamleler yaparak Apple'nin sektöre yön veren firma algısı yaratmasına neden oluyor maalesef. Apple çentiği kaldırdı hemen ardından Android firmaları buna ayak uydurdu, buna en fazla direnen Samsung idi, o da sonunda çentikli ekranlara geçti.

Apple kulaklık girişini kaldırdı, Android tarafı yine aynı hamleyi yaptı, yine Samsung diğer firmalara göre kulaklık girişinde ısrar etse de o da yine sonunda kulaklık girişini bazı modellerde kaldırdı.

Apple telefona şarj aleti koymayacağını açıklayınca Android firmalarının bunu kopyalacağını söylemiştim, tahmin etmek zor değildi ve sonunda Android'e yön veren firmalarda artık kutudan şarj aleti vermeyecek.

Apple yarın çıksa telefonu bataryasız satsa bu Android üreticileri çıkar Apple'nin bildiği bir şey var der aynı politikayı izler.

Apple kalitesiyle belki sektöre yön vermiyor, ancak Android üreticilerin onu kopyalaması yüzünden Apple'yi sektöre yön veren bir firma haline getirdiler.

Kutu hiçbir işime yaramıyor. Telefonu aldıktan sonra kutuyu bir kenara kaldırıyorum sonuçta. Şarj aleti öyle bir şey değil. Bu şeyi her Allah'ın günü kullanıyorsun ve adam çevre ayağına kutudan bunu kaldırıyor. Savunulacak hiçbir şeyi yok bu olayın.

Mesajıma dikkat ederseniz Huawei'in şarj aletini kaldırmayacağını fakat kutuyu dandik yapacağını açıkladığını söyledim.
Apple kalitesiyle belki sektöre yön vermiyor, ancak Android üreticilerin onu kopyalaması yüzünden Apple'yi sektöre yön veren bir firma haline getirdiler.

Aslında Android 7.0'a kadar Apple Android telefonlardan çok öndeydi ve hala o zamanın şöhretiyle yaşıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı