Custom ROM Xiaomi Mi 6 için stock ROM önerisi

Makaleler
16
Yer
Antalya
2018'den beri kullandığım Xiaomi Mi 6 model telefonum var. Telefonumun özelliklerinden hala memnunum. İyi bir model almadıktan sonra da değiştirmeyi düşünmüyorum. Ama son zamanlarda Android 9 desteklemeyen uygulamalar olduğunu fark ettim. Telefonu ilk aldığım zaman Bootloader kilidini açıp bu işlerden anlayan bir arkadaşıma EU ROM yükletmiştim. Telefonumda şu anda MIUI 12 ve Android 9 var yani son gelen güncelleme 3-4 sene önceydi. Yani uzun zamandır aynı arayüzü kullanıyorum ve artık sıkıldım. Bazen arayüz hataları ve çökme durumları da oluyor, düzgün bir ROM ile belki bunlardan da kurtulurum. Stock Android ROM istememin sebebi ise bu telefonumdan önce Nexus 5 kullanıyordum yani zamanının Google Pixel'i. Stock Android arayüzü çok hoşuma gidiyordu. Ama derseniz ki senin telefonun için şu ROM daha stabilize ve daha kullanışlı olur, onu da düşünürüm.

1722340490028.png

Telefonum için sıkıntı çıkarmayacak ve her özelliğini kullanmaya devam edebileceğim bir ROM arıyorum. Ayrıca bu konularda pek bilgim yok. Yüklemek için yardımlarınızı da bekliyorum.

@363652 @Emrepkr Mi 6 Custom ROM'larda NFC özelliği çalışmıyor demişsiniz. Acaba stock Android ROM kursam çalışır mı?

@Küçük kobra @Chitoge Kirisaki @Umut Nas

Son düzenleme:
LineageOS'a falan baktım da bilinen sorunlarda NFC ile alakalı bir kısım göremedim. İsterseniz Custom ROM'la devam edilebilir. Sizin istediğiniz gibi saf Android görünümüne kavuşabilirsiniz.
CrDroid'de NFC desteği varmış. Benim amacım aslında güncel bir Android sürümüne yükselmek.

Merhaba.
Bende de mi6 var.
Stabil bir arayüz istersen şuan kullandığım romu tavsiye edebilirim.
RevOS 9.12. 24 Android 9 sürümü
Batarya gayet güzel. Gcam indirdim onunla da uyumlu çalışıyor. Normal ısınıyor.
Birkaç hafta denediğim 2 rom var, Stabil ama pil dayanmıyor. 3 saat ekran süresi alıyordum. Hız olarak gayet hızlı seri ama şarj olayı yoruyordu.
Lineageos
Crdroid
İkisi de Stabil ama ısınma ve şarj sorununu çözülmüyor maalesef.
Şarj ve ısı açısından yukarıda dediğim gibi RevOS gayet güzel.
Karar senin.

Merhaba.
Bende de mi6 var.
Stabil bir arayüz istersen şuan kullandığım romu tavsiye edebilirim.
RevOS 9.12. 24 Android 9 sürümü
Batarya gayet güzel. Gcam indirdim onunla da uyumlu çalışıyor. Normal ısınıyor.
Birkaç hafta denediğim 2 rom var, Stabil ama pil dayanmıyor. 3 saat ekran süresi alıyordum. Hız olarak gayet hızlı seri ama şarj olayı yoruyordu.
Lineageos
Crdroid
İkisi de Stabil ama ısınma ve şarj sorununu çözülmüyor maalesef.
Şarj ve ısı açısından yukarıda dediğim gibi RevOS gayet güzel.
Karar senin.
Pixel experience kurmayı düşünüyorum ben ama bi boş zamanım olmadı daha. Android 14 istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı