Xiaomi Mi 8A donuyor

cross_sama

Centipat
Katılım
6 Mart 2022
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 2 yıl önce 2. el almıştım başlarda çok sıkıntısı yoktu fakat son 1 yıldır sürekli donuyor. Uygulamalardan sebepsiz atıyor.
Nedenini ve çözümünü bilenler yardımcı olabilir mi?
 
Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları Yönet > Sistem Arayüzü ve Sistem Başlatıcısının tüm verilerini temizle. Olmazsa fabrika ayarlarına sıfırlarsın. Aslında 2 GB RAM versiyonu ise normal atması. Az geliyor RAM'i.
 
Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları Yönet > Sistem Arayüzü ve Sistem Başlatıcısının tüm verilerini temizle. Olmazsa fabrika ayarlarına sıfırlarsın
Deneyeceğim denedikten biraz vakit geçince tekrar yazarım şimdilik teşekkürler
telefonumu bir çok kez sıfırladım fakat düzelmemişti inşallah düzelecek.
 
Çoğu Google servisini devre dışı bırakıp silin.(Play Store'e, Google Play Hizmetleri vb.) Mi uygulamaları da dahil buna. APK Pure'den indirirsiniz uygulamaları. Bunun dışında bir çözüm yolu görmüyorum ben. Üstteki yazdıklarım format işe yaramadıysa onlarda yaramaz. Bu tarz cihazlarda rahat etmenin tek yolu ya bunu yapmak ya da cihaza uygun daha hafif ROM bulmak. Google uygulamalarının GO versiyonlarını kurmaya çalış onları kullan. Instagram Lite, Facebook Lite gibi sürümlerini kullan. Gereksiz tüm uygulamaları sil.
 
Son düzenleme:
Çoğu Google servisini devre dışı bırakıp silin.(Play Store'e vb.) Mi uygulamaları da dahil buna. APK en Pure'den indirirsiniz uygulamaları. Bunun dışında bir çözüm yolu görmüyorum ben. Üstteki yazdıklarım format işe yaramadıysa onlarda yaramaz. Bu tarz cihazlarda rahat etmenin tek yolu ya bunu yapmak ya da cihaza uygun daha hafif ROM bulmak.

En basit çözüm telefon değiştirmek fakat günümüz şartlarında pek mümkün değil en yakın sürede değiştirmeyi düşünüyorum bu da olmazsa biraz sabredip yeni bir telefon almak.
 
En basit çözüm telefon değiştirmek fakat günümüz şartlarında pek mümkün değil en yakın sürede değiştirmeyi düşünüyorum bu da olmazsa biraz sabredip yeni bir telefon almak.

Durumunu bilmediğim için telefon değiştir demedim. Yoksa ilk önerim o olurdu. Onu yapamıyorsan sonraki ilk iş optimize etmek. Oda yukarıda anlattığım gibi yapılıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı