Pek bir bilgim olmadığı için detaylıca anlatabilirseniz çok güzel olur veya videosu varsa link bırakırsanız daha kolay olur. Şimdiden teşekkür ederim.
Cihazı satın alığında kurulumunu yap ama otomatik güncellemeyi açma ve elle bu cihaz güncellemesini yap gerisini xmir patcher indirip talimatları takip et.
Router güncelleme dosyası
Xmir Patcher
Factory ve sysupgrade doayalarını buradan indir ve factory dosyasını ZIP'den çıkarttığın xmir patcher dosyasının içindeki Firmware klasörüne at.
Dosyalar
Routerı güç kablosunun yanında bulunan WAN portundan PC'ye bağla ve xmir patcheri doayasındaki start. Sh programını aç ve sırasıyla 2 ve 7 işlemlerini yap ve OpenWrt kurulacak.
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını Panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin.
Hocam nerede 1000 Mbit VPN'siz Türksat kablo da 100 MB alabiliyorum şu an. Bununla wireguard ile bağlansam 4K yayın izlemek yeterince akıcı olur mu? Tecrübe ettiniz mi hocam?
NYTMARE selamlar,Cihazı satın alığında kurulumunu yap ama otomatik güncellemeyi açma ve elle bu cihaz güncellemesini yap gerisini xmir patcher indirip talimatları takip et.
Router güncelleme dosyası
Xmir Patcher
Factory ve sysupgrade doayalarını buradan indir ve factory dosyasını ZIP'den çıkarttığın xmir patcher dosyasının içindeki Firmware klasörüne at.
Dosyalar
Routerı güç kablosunun yanında bulunan WAN portundan PC'ye bağla ve xmir patcheri doayasındaki start. Sh programını aç ve sırasıyla 2 ve 7 işlemlerini yap ve OpenWrt kurulacak.
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan Flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin.
Hocam OpenWrt selectırden 24.10.2'yi seç güncelleme gelmiş cihaza o dosyaları indir.
Nytmare selamlar,
Öncelikle yazdığın bu detaylı rehber için teşekkürler senden başka kimseden bu açıklamayı görememiştik sağ olasın.
Söylemem gerektiğini düşündüğüm bazı bilgiler;
Kablonet kullanıcısıyım, ZTE F6600 modemini kullanıyorum ve modem arayüzünden hiçbir ayar değişikliği yapmadan bu işlemlere başladım.
Xiaomi AX3000t routerımı daha önce kurup, internete bu router üzerinden erişim sağlamıştım.
Bugün OpenWrt yükleme adımına direkt olarak geçtim.
Routerın - modem ile bağlantı kablosunu çektim, kabloyu routerın güç kablosu girişinin yanındaki WAN portuna taktım diğer ucunu bilgisayarıma taktım.
Xmir-patcher'ı bilgisayarıma indirdim klasöre çıkardım, içerisindeki "Firmware" klasörüne "OpenWrt-24.10.3-MediaTek-filogic-xiaomi_mi-router-AX3000t-initramfs-factory. Ubi" dosyasını attım.
!START.bat dosyasını çalıştırdım. Sırasıyla ilk önce 2.adımı tamamladım ve.
run SSH server on port 22...
#### SSH server are activated! #### yazısını gördüm.
Daha sonrasında 7. adımı tamamladım ve.
the Firmware has been successfully flashed!
Send command "reboot" VIA SSH/Telnet...
Forced reboot activated! Yazısını gördüm.
Daha sonrasında ise System - flash New Firmware ımage yerinden "OpenWrt-24.10.3-MediaTek-filogic-xiaomi_mi-router-AX3000t-squashfs-sysupgrade. Bin" dosyasını upload ettim ve bu başarıyla kuruldu.
Network kısmından, ınterface kısmına girip br-lan yazılı porta edit deyip "192.168.2.1" olarak değiştirdim ve saveledim. Sayfanın sonundaki save&apply'a tıkladıktan sonra 90 saniye boyunca bekletti, daha sonrasında ise hata verdi.
Hatayı görsel olarak yükledim, bakabilir misin? Revert changes diyerek değişikliği geri aldım ve bu aşamada kaldım başka hiçbir şey yapamadım.
Yardımcı olabilir misin?
Düzeltme: Xmir-patcher'da 2 ve 7. işlemi tamamladıktan sonra kabloyu WAN'dan çıkarıp hemen yanındaki Lan'a taktım ve diğer işlemlere öyle devam ettim.
@NYTMARE
Abi selamlar tekrardan, dediğin şeyi yaptıktan sonra başarı ile 192.168.2.1 adresinden arayüze erişmiş oldum. Daha sonrasında her şey çorap söküğü gibi geldi.
Hatta daha sonrasın evdeki modemimi bridge moduna aldım ve eski 2.4 ve 5G ağlarımıda kapattım, Kablonet kullandığım için Online işlemler arayüzünü kullanarak Bridge'i açtım, Kablonet kullanıcı adı ve şifremi not ettim, OpenWrt'nin network-ınterfaces kısmından WAN portundaki protocolu PPPoE olarak değiştirdim, PAP/CHAP username ve passwordumude girdim.
Artık internete sorunsuzca routerımı kullanarak tüm cihazlarımdan bağlanabiliyorum. Hatta ek olarak network-firewall kısmından Routing/NAT offloading ayarınıda hardware Flow offloading olarak değiştirdim.
Daha sonrasında ise ilk önce AdGuard Home eklentisini Software'den kurdum, "admin web ınterface" - portunu 3000 olarak, "DNS server" - port 5353 olarak çakışmaması adına kurarak, blocklistlerimi ayarlayarak adguardhome servislerini de başlattım.
OpenWrt arayüzümden DHCP and DNS sekmesine geldim, forwardings sekmesini 127.0.0.1#5353 portuna yönlendirdim, yine resolv and hosts files sekmesinden ıgnore resolv file seçeneği aktifleştirdim.
Bu da sağlıklı bir şekilde çalışmaya başladı, artık reklamları engelleyebiliyordum.
Daha sonra routerımın architectureını öğrendim ve remittor/zapret GitHub sayfasında archıma uygun olan dosyaları indirip, yine software sekmesinden upload yaparak her iki dosyayı da kurdum ve network - DHCP and DNS menüsünden.
Zapret, services kısmına eklendi ve otomatik olarak çalışıyor olarak başladı.
Discord'a tarayıcıdan erişim sağlayabiliyor hale geldim.
Fakat macOS bilgisayarımda uygulama olarak yüklü olan Discord uygulamasından hala Discord'a erişemiyordum.
Daha sonra yine software sayfasından luci-App-HTTPS-DNS-proxy eklentisini yükledim. AdGuard Home'un DNS servisleriyle çakışamaması için kurulumu buna göre yaptım.
HTTPS DNS proxy configurations kısmından, Update dnsmasq Config on Start/Stop seçeneğini "do not Update configs" yaptım.
Force router DNS server to all seçeneklerini de kaldırdım.
Tekrar AdGuard Home arayüzüme girdim, upstream DNS servers kutusuna sadece “127.0.0.1:5053” yazdım ve kaydettim.
OpenWrt'nin DHCP and DNS kısmındaki forwardings'te 127.0.0.1#5353 olarak ayarlıydı, ıgnore resolv file seçeneğimde aktifti.
Özetle; macOS bilgisayarım veya diğer cihazlarımdaki isteklerimin DNS sorguları OpenWrt'ye (port 53)'e, OpenWrt -> AdGuard Home'a iletecek (port 5353), agh -> reklamları filtreleyecek ve HTTPS-DNS-proxy'ye iletecek (port 5053), HTTPS-DNS-proxy -> sorguyu DoH olarak şifreleyecej ve internete (Cloudflare) gönderecek şeklinde kurguladım.
Ancak tüm bu kurguya göre yine de hem macOS bilgisayarımdaki yüklü uygulamadan Discord açılmadı, hem de Xbox Series X cihazımdaki yüklü Discord uygulaması açılmadı. Uygulamalar ısrarla çalışmıyorken tarayıcdan Discord'a erişim sağlayıp hesabıma giriş yapıp mesajlaşabiliyor ve konuşabiliyorum hatta bu sırada reklamlarda tüm cihazlarımda engellenmeye devam ediyor.
Her ne şekilde olursa olsun, uygulama olarak yüklü applerden giriş yapamıyorum. Lütfen bu sorunu çözmeme yardım eder misin?
Belki yine de AdGuard Home çakışama yaratıyordur diye sistemden kaldırdım, sadece Zapret ve HTTPS DNS proxy uygulamalarını bıraktım ve onları eskisi gibi kendi düzgün port ayarlamalarını tekrardan yaparak denedim yine olmadı.
Sorunu anlayamıyorum. Yardımlarını bekliyorum tekrardan teşekkür ederim.
# Basic TCP 443 for HTTPS (Discord, etc.)
--filter-tcp=443
--dpi-desync=fake
--dpi-desync-ttl=2
--dpi-desync-fooling=badsum
# Basic UDP 443 (for QUIC / Discord voice)
--filter-udp=443
--dpi-desync=fake
--dpi-desync-ttl=2
# UDP 443 with specific host filtering
--filter-udp=443 <HOSTLIST_NOAUTO>
--dpi-desync=fake
--dpi-desync-ttl=2
# TCP 443 with specific host filtering
--filter-tcp=443 <HOSTLIST>
--dpi-desync=fake
--dpi-desync-ttl=2
# Advanced HTTP (TCP 80) filtering with multisplit + md5sig
--filter-tcp=80 <HOSTLIST>
--dpi-desync=fake,multisplit
--dpi-desync-ttl=2
--dpi-desync-split-pos=method+2
--dpi-desync-fooling=md5sig
O uygulamadan girememe sorunu blockcheck ile sana uygun Zapret ayarını bulup routera aktarmamandan hocam millet Zapret'i ilk başta sanal PC'den Ubuntu kurup Zapret'i orada çalıştırıyor sonrasında ise istedikleri site ya da blockcheck atıp ayarları bulup onları köşeye kaydediyorlar en sonda routerdaki Zapret'in nfqsw options kısmında sayfanın altında nfqws_opt var oradaki ayarı editleyip eski bütün ayarları silip oraya köşeye kaydettikleri ayarları giriyorlar böylece istedikleri siteye ya da uygulamaya erişim sağlayabiliyorlar.
Mesela ben Discord için bu ayarı kullanıyorum.
Kod:# Basic TCP 443 for HTTPS (Discord, etc.) --filter-tcp=443 --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=2 --dpi-desync-fooling=badsum # Basic UDP 443 (for QUIC / Discord voice) --filter-udp=443 --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=2 --dpi-desync-fooling=badsum # UDP 443 with specific host filtering --filter-udp=443 <HOSTLIST_NOAUTO> --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=2 --dpi-desync-fooling=badsum # TCP 443 with specific host filtering --filter-tcp=443 <HOSTLIST> --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=2 --dpi-desync-fooling=badsum # Advanced HTTP (TCP 80) filtering with multisplit + md5sig --filter-tcp=80 <HOSTLIST> --dpi-desync=fake,multisplit --dpi-desync-ttl=2 --dpi-desync-split-pos=method+2 --dpi-desync-fooling=md5sig
Bu arada AdGuard Home paralı üyeliğin yoksa daha iyi alternatifler var ben AdBlock lean kullanıyorum cihaza göre kendini otomatik olarak ayarlayabiyor ve diğer uygulamara göre aşırı hafif bu sayede reklam engelleme listesi diğerlerine göre çok daha büyük.
Videoda nasıl kurabileceğin mevcut root yazdıktan sonra routerın arayüz şifresi varsa onu gireceksin.![]()
GitHub - lynxthecat/adblock-lean: Lean and powerful adblocking solution for OpenWrt
Lean and powerful adblocking solution for OpenWrt. Contribute to lynxthecat/adblock-lean development by creating an account on GitHub.github.com
Abi tekrardan selamlar, nfqws_opt içeriğini silip vermiş olduğun kodları kullandım (başkalarınında bu kodları kullandığını görüyorum). Ancak bende yarattığı sonuç şu an da tekrardan tarayıcımdan da Discord'a erişimi kaybettim. Ne yapabilirim?
Abi bir Discord’a giricez diye az kaldı ağ mühendisi olacaz nasıl bir engelmiş bu anlamadım ki.Hocam o zaman senin üstte yazdığım gibi blockcheck işlemini Discord için yapman lazım.
Abi bir Discord'a gireceğiz diye az kaldı ağ mühendisi olacaz nasıl bir engelmiş bu anlamadım ki.
Dediğin gibi blockcheck olayını başlattım.
İlk önce standart test denedim sonuç alamadım, direkt olarak Zapret terminalde bir çıktı vermedi.
Şimdi Force test olarak bir daha başlattım, yaklaşık bir saattir test devam ediyor.
Domain(s): discord.com Discord. G g cdn.discordapp.com
Olarak ayarladım. Eksik yaptığım bir nokta var mıdır?
@NYTMARE
Abi şöyle uzun bir summary aldım, ne yapacağımı bilmiyorum. 335 satırdan oluşuyor bu kadar uzun bir listeyle ne yapabilirim ki. Görsel olarak ekte yer almaktadır.Eki Görüntüle 2595029
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.