Xiaomi Pad 6 vs iPad Air 5. Nesil

Arada ki fiyat farkı 7bin TL gibi bir miktardı sanırım. Sadece daha güzel ekran için o kadar vermek mantıklı gelmedi. FE modeli de kırpılmış bir model olduğu için şu an aldığım cihazdan 2bin TL daha pahalı ve 128 GB depolama alanından ötürü düşünmedim. Zorlayıcı öyle çok oyun oynamayacağımdan iki tablette işimi görüyordu fazladan paramı harcamayı o yüzden uygun görmedim hocam. Yoksa Samsung'un cihaz ve ekranlarının kalitesini bilmeyen yoktur diye düşünüyorum.

Ne aldınız peki hocam.

Hocam Tab S9 bütün isteklerinizi karşılar. Eğer bütçeniz yükselirse Air 5 64 GB üstündeki depolamaya sahip olanlardan alabilirsiniz. Gerçi iPad için ekosisteminiz yoksa veri alış verişi film dizi indrişinde biraz sorun yaşayabilirsiniz.

S9 kullanıyor musunuz birkaç sorum olacakta?

Ne aldınız peki hocam.

Hocam cihaz olarak Xiaomi Pad 6 aldım. 144 Hz ekran ve akıcılığı çok hoşuma gitti. Samsung cihazlarının kalitesi tabii ki daha iyi ama arada ki fiyat farkı bence değmeyecek derece de. En azından izlediğim inceleme videoları ve gördüğüm karşılaştırmalardan diyebilirim.

Ne aldınız peki hocam.

Ayrıca tablet değil de şuan bilgisayar kullanıyormuşum hissine kapılıyorum hep.😅

Hocam cihaz olarak Xiaomi Pad 6 aldım. 144 Hz ekran ve akıcılığı çok hoşuma gitti. Samsung cihazlarının kalitesi tabii ki daha iyi ama arada ki fiyat farkı bence değmeyecek derece de. En azından izlediğim inceleme videoları ve gördüğüm karşılaştırmalardan diyebilirim.

Ayrıca tablet değil de şu an bilgisayar kullanıyormuşum hissine kapılıyorum hep.😅

Neden? :)

Ne aldınız peki hocam.

Çok araştırmam oldu. Şuanlık maalesef kullanmıyorum, 4-5 gün içinde alacağım. Bildiğim bir şeyse cevap verebilirim.

Mi pad 6 almışsınız sanırım, yeni gördüm. Hayırlı olsun. O fiyat bandındaki tabletlere göre en iyi olan tableti seçmişsiniz bence.Samsung tab s9 modelinde Dex modu ve kalem olmasa sanırım bende mi pad 6'ya yönelirdim.

Çok araştırmam oldu. Şu anlık maalesef kullanmıyorum, 4-5 gün içinde alacağım. Bildiğim bir şeyse cevap verebilirim.

Mi pad 6 almışsınız sanırım, yeni gördüm. Hayırlı olsun. O fiyat bandındaki tabletlere göre en iyi olan tableti seçmişsiniz bence. Samsung Tab S9 modelinde DeX modu ve kalem olmasa sanırım bende mi pad 6'ya yönelirdim.

Ekran boyutu üzer mi sence bende almayı düşünyorum ama tek takıldıgım konu bu.

Açıkçası kişisel kullanım farklılıkları olduğundan kimsenin cevabı sizi tatmin etmeyebilir elinize alıp incelemeniz daha mantıklı. Cevap olarak şunu söyleyebilirim. Genel kullanımda boyutun böyle olması çok daha avantajlı ve iyi. Ek olarak düşük inç yüksek çözünürlükte her zaman çok daha iyi bir ekran görünümü sağlar. Tabii sürekli not tutarım diyorsanız 12.5 üstü inçler falan daha işinize yarar. Ekranı ikiye üçe bölünce, elinizde büyükse problem yaşayabilirsiniz. Film-dizi konusuna gelirsek şahsi olarak gayet yeterli bir boyut. Göz alıştıkça 15 inç dahi olsa daha büyük bir ekran ister herkes. Ardı arkası yok yani. Şöyle örneklendirebilirim televizyon gibi düşünün 50 inç alır 55'e yükseltiriz o da küçük gelir 60'a yükseltmek isteriz. 11'inç ekranın dezavantajı sadece çok not tutan ve sürekli ekranı 3'e 4'e bölüp çalışan biriyseniz sorun olur. Gerçi bu sorunu tam anlamıyla aşmanın tek yolu Ultra modelleri olabilir. Onlarda uçuk. Oyun konusunda ise bunun üst boyutları oyun maplerine daha cok hakim olmanızı sağlasada hareket ve işlevinizden biraz kısacaktır. Ek olarak sürekli dışarıda yanınızda bulunduruyorsanız kullanım kolaylığınızda artar. Elimden geldiğince aktarmaya çalıştım, yanlışım olabilir. Bu arada bende bugün sipariş verdim.

Açıkçası kişisel kullanım farklılıkları olduğundan kimsenin cevabı sizi tatmin etmeyebilir elinize alıp incelemeniz daha mantıklı. Cevap olarak şunu söyleyebilirim. Genel kullanımda boyutun böyle olması çok daha avantajlı ve iyi. Ek olarak düşük inç yüksek çözünürlükte her zaman çok daha iyi bir ekran görünümü sağlar. Tabii sürekli not tutarım diyorsanız 12.5 üstü inçler falan daha işinize yarar. Ekranı ikiye üçe bölünce, elinizde büyükse problem yaşayabilirsiniz. Film-dizi konusuna gelirsek şahsi olarak gayet yeterli bir boyut. Göz alıştıkça 15 inç dahi olsa daha büyük bir ekran ister herkes. Ardı arkası yok yani. Şöyle örneklendirebilirim televizyon gibi düşünün 50 inç alır 55'e yükseltiriz o da küçük gelir 60'a yükseltmek isteriz. 11'inç ekranın dezavantajı sadece çok not tutan ve sürekli ekranı 3'e 4'e bölüp çalışan biriyseniz sorun olur. Gerçi bu sorunu tam anlamıyla aşmanın tek yolu Ultra modelleri olabilir. Onlarda uçuk. Oyun konusunda ise bunun üst boyutları oyun maplerine daha cok hakim olmanızı sağlasada hareket ve işlevinizden biraz kısacaktır. Ek olarak sürekli dışarıda yanınızda bulunduruyorsanız kullanım kolaylığınızda artar. Elimden geldiğince aktarmaya çalıştım, yanlışım olabilir. Bu arada bende bugün sipariş verdim.

Çok teşekkür ederim hocam genelde ders çalışacağım ama 11inc yeteceğini dusünuyorum. Babamlada bakacağım ama kücük gelirse Plus mideli 20k üstü FE Plus'ta işlemcisi dusük o yüzden S9 istiyorum ama işte bu konuda takılı kaldım. Muhtemelen bende alacağım rica etsem bana şöyle 1-2 haftalık deneyimlerinizi yazabilir misiniz?

Çok teşekkür ederim hocam genelde ders çalışacağım ama 11inc yeteceğini dusünuyorum. Babamlada bakacağım ama kücük gelirse Plus mideli 20k üstü FE Plus'ta işlemcisi dusük o yüzden S9 istiyorum ama işte bu konuda takılı kaldım. Muhtemelen bende alacağım rica etsem bana şöyle 1-2 haftalık deneyimlerinizi yazabilir misiniz?

Pazartesi elime ulaşır. Eğer isterseniz kullanımımdan sonra daha sağlıklı aktarabilirim. Dediğinize katılıyorum FE işlemcileri ile S9 işlemcisinin arasında yarı yarıya fark var. Ders çalışmak için tatmin etse de uzun kullanımda kaybı çok olacaktır. Ek olarak üst modele Update etmek isterseniz değer kaybınız FE modelinde ki kadar yaşanmayacak. 24K civarında iPad Air var 256 GB. Onlarda da kalem kılıf vs masrafı derken zaten 30 bandını geçiyor. O da 11 içmiş gerçi. Dediğim gibi şansınız varsa Tab S9 olmasa dahi 11 inç bir tabletin boyutunu canlı görmenizde fayda var.

Pazartesi elime ulaşır. Eğer isterseniz kullanımımdan sonra daha sağlıklı aktarabilirim. Dediğinize katılıyorum FE işlemcileri ile S9 işlemcisinin arasında yarı yarıya fark var. Ders çalışmak için tatmin etse de uzun kullanımda kaybı çok olacaktır. Ek olarak üst modele Update etmek isterseniz değer kaybınız FE modelinde ki kadar yaşanmayacak. 24K civarında iPad Air var 256 GB. Onlarda da kalem kılıf vs masrafı derken zaten 30 bandını geçiyor. O da 11 içmiş gerçi. Dediğim gibi şansınız varsa Tab S9 olmasa dahi 11 inç bir tabletin boyutunu canlı görmenizde fayda var.
Arkadaşlar Pad 6'yı 3 güne yakındır kullanıyorum. Performans olarak gerçekten tatmin edici bir tablet. Oyun konusunda Wild Rift'de her şey full ayarlarda 60 FPS sabit olarak oynayabiliyorum. Şarj olarak 20 dakikalık bir oyunda, full ayarlarda 8-15 birim arası şarj tüketiyor diyebilirim. İnstagram'da gezinme olarak 2 saat gezindim ve neredeyse çok az şarj gitti. Video izleme kısmında biraz daha fazla şarj gidiyor lakin bilgisayar ekranından daha iyi bir izleme keyfi ve rahatlığı var diyebilirim. Rahatlık gerçekten etkin bir faktör.
Not: Ortanca kardeşime iPad Air 5.nesil aldık, gelince onun kullanım sonuçlarını da yazarım bir sorun olmazsa.

Biraz kullandıktan somra yazarsan çok sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı