Xiaomi Redmi Note 8 Pro global değil

Peki şimdi ne yapmam gerek yeni bir IMEI mi atılacak. Hocam bir de SIM kartım hizmet dışı diyor bundan kaynaklanmasın.
Evet, telefonunu Çin modeli. Xiaomi forumlarından ulaştım bilgisine. Telefon orijinal ancak IMEI büyük ihtimalle değil. IMEI'nin kaçak olması bir suç aslında ama bunu takan yok. Telefon şu zamana kadar bir sorun yaşatmamışsa bir sorun olmaz sanırım.
 
Peki şimdi ne yapmam gerek yeni bir IMEI mi atılacak. Hocam bir de SIM kartım hizmet dışı diyor bundan kaynaklanmasın.
Sim kartı bir başka telefonda dene. Eğer o telefonda çalışıyorsa demek ki sorun sim kartta değil. Telefonun IMEI kaydı yapılmamış veya IMEI silinmiş demektir. Bu durumda telefonun yakın zamanda kapanacaktır.

Aldığın yere git ve IMEI atmalarını iste.
 
SIM kartı bir başka telefonda dene. Eğer o telefonda çalışıyorsa demek ki sorun SIM kartta değil. Telefonun IMEI kaydı yapılmamış demektir. Bu durumda telefonun yakın zamanda kapanacaktır.

Aldığın yere git ve IMEI atmalarını iste.

Hocam birazdan denerim başka telefonda onu yazarım tekrar ama şimdi IMEI attırmak yasal değil galiba yukarıda birisi dedi de.
 
Evet yasal değil. O yüzden de ya Türkiye Garantili cihaz alınmalı ya da yasal yolla daha pahalıya düzgünce kayıt yapılmalı.

Hocam size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim yardımlarınız için çok fazla soru sorup yormuş olabilir sizleri ama bu bana tecrübe oldu artık telefon alırken bunlara dikkat edeceğim. İyi günler :)
Hocam bu arada SIM başka telefonda sıkıntı çıkarmadı başka telefonda açık ama bendekinde açık değil IMEI'dir büyük olasılıkla o zaman gel de bir hafta bekle yasaklar kalksın
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı