İnceleme Xiaomi Smart Band 8 Active

Merhaba. Neredeyse yarım yıl önce 500 TL civarına bulunabilen, şu an 900-1000 TL civarına çıkmış akıllı bilekliği incelemek istedim. Bu bilekliğe Mi Band 4'ten geçtim. Bazı yerlerde karşılaştırma yapacağım.

Öncelikle ürünümüz bu: Xiaomi Smart Band 8 Active - Xiaomi Türkiye

Fotoğrafı üstteki linkten alarak buraya bırakayım.

Kutusundan kordonu ve şarj kablosuyla birlikte çıkıyor. Manyetik bir şarj kablosu var yani taktığınızda arkasına şak diye yapışıyor. Adaptör haliyle çıkmıyor. Ben M*nster laptopa takarak ya da bir şarj adaptörüne takıp onu da prize takarak şarj ediyorum. Şarj yolu size kalmış. 210 mAh bataryası var. Çok uzun sürede dolmuyor ama tahminimce 1 saate kadar dolmuş oluyordur. Zaman tutmadım hiç. Ama biraz daha hızlı şarj olmasını dilerdim. Mi Band 4'ten sonra şarjının girişi bana ilginç geldi tabii onda oturtulacak bir yuvası vardı.

Ekranı Mi Band 4'ten sonra bana büyük gelse de aslında çok da büyük değil. Hem kadın hem erkek bileğinde gayet iyi durduğunu söylemeliyim. Ekran özellikleri kısaca: 1.47 inç, 172x320 piksel, 247 PPI, TFT LCD, 450 nit, kavisli. Pikselleri çok yakından ve dikkatli bakarsanız göze batabilir. Zaten TFT LCD ekrandan ahım şahım bir şey bekliyorsanız çok beklersiniz. LCD ekranlarda bilirsiniz ki siyahlar morumsu görünüyor biraz. Parlaklığı falan gayet iyi, güneşte göremedim sorunu falan yok. Otomatik parlaklık da yok tabii ama ben sabit kullanıyorum. Mi Band 4'te gece ve gündüz farklı parlaklık kullanıyordum ama bu saatte gerek duymadım.

Genel olarak bakınca titreşimi var, suya dayanıklılığı var, bildirimleri gösteriyor. Nabız, oksijen, stres, uyku falan öyle şeyleri ölçüyor. Kaloridir adım sayımıdır yapıyor. Egzersiz seçenekleri var onları kullanabiliyorsunuz. Alarm, kronometre gibi çok basit varsayılan şeyleri artık eklemeye lüzum görmüyorum. Benim amacım arada bildirimleri görmek, adım ve nabız için bakmaktı. Bir de yürüyüş modu ile müzik geçmeyi falan kullanacaktım. Kronometre ve alarm kullandığım oluyor. Titreşimi Mi Band 4'e göre uyandırmak için bayağı iyi diyebilirim. Bildirimler de ekranda kocaman kocaman okunabiliyor. Mi Band 4'ün ufak ekranında ne zormuş dedim. Açıkçası hafif de olduğu için ve çocukluğumdan beri saat kullandığım için varlığını unutuyorum ben. Böyle benim basit amaçları olanlara öneririm yani bilekliği.

Uygulaması rezalet. Bazı yerleri bozuk. Mesela çarşambadaysak salıdaymışız gibi gösteriyor benimki. Mi Band 4 verilerini de eski uygulamadan çekemedi. Zepp Life uygulaması bu Mi Fitness uygulamasını ezer geçer açıkçası. Berbat bir uygulama olduğu için verileri senkronize bile etmiyorum, zaten yedekleyemiyor düzgün. Hep sorun yaşadım niyeyse. Yıllardır sağlam olan Mi Band 4 verilerimden sonra bunun verileri tutulmuyor bile düzgünce. Ben de salladım artık. Yani uygulamasını çok önemseyen varsa bu uygulamayı kullanan saatleri ve bileklikleri genel olarak hiç önermiyorum. Ben pek önemsemiyorum, bir ara canımı sıkmıştı ama ne gerek var ki? 5 yıl öncenin verisine dönüp baktığım yok zaten.Uygulaması Mi Band 4 gibi olsaydı alın geçin derdim. 2019 bilekliğinin uygulaması 2023 bilekliğinin uygulamasından iyiyse ben o işten ne anladım ki?

Özetle saat basit işler isteyenler için çok iyi. Ben gerçekten çok seviyorum. İyi ki kullanıyorum. Uygulamasını önemseyenler için uygulama çok kötü.

Gayet yeterli bir inceleme olmuş elinize sağlık. Mi Band 8 Active olmasa da Mi Band 8 kullanıcısı olarak gerçekten rezil bir uygulama yapmışlar. Bazı şeyleri değiştirmemek daha iyi.

Gayet yeterli bir inceleme olmuş elinize sağlık. Mi Band 8 Active olmasa da Mi Band 8 kullanıcısı olarak gerçekten rezil bir uygulama yapmışlar. Bazı şeyleri değiştirmemek daha iyi.

Kesinlikle değiştirmeseler çok iyi olurmuş. Böyle de saat güzel, sorun yok.

Kesinlikle değiştirmeseler çok iyi olurmuş. Böyle de saat güzel, sorun yok.
Saat güzel evet ama keşke yaklaşık 15 saat uyuduğum gün hiç uyumamış gibi göstermese.

Gayet yeterli bir inceleme olmuş elinize sağlık. Mi Band 8 active olmasa da Mi Band 8 kullanıcısı olarak gerçekten rezil bir uygulama yapmışlar. Bazı şeyleri değiştirmemek daha iyi.

Katiliyorum. Band 8 var. Cihaz cok iyi ama uygulama cirt. Zepp Life cok iyiydi.

@Teru elinize saglik guzel inceleme olmus.

Katiliyorum. Band 8 var. Cihaz cok iyi ama uygulama cirt. Zepp Life cok iyiydi.

Onu da çok sevmemiştim ben. Mi Band 5'i ilk aldığımda bir uygulama vardı her açıdan rahattı o bana göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu da çok sevmemiştim ben. Mi Band 5'i ilk aldığımda bir uygulama vardı her açıdan rahattı o bana göre.

Zepp Life olmasi lazim dediginizin. O zaman Zepp Life vardi.

Bende ilk 4 aldigim zaman vardi Zepp Life.

Şimdi baktım "Mi Fit"miş adı. Güncelleme ile Zepp Life olmuştu.

Evet siz deyince hatirladim. Mi Fit en iyisiydi. Oradan biraz daha kotulesip Zepp Life'a evrildi. Sonra da berbat Mi Fitness.

Evet siz deyince hatirladim. Mi Fit en iyisiydi. Oradan biraz daha kotulesip Zepp Life'a evrildi. Sonra da berbat Mi Fitness.

Xiaomi bilekliklere edilen bir yazıktır bana göre.

Saat güzel evet ama keşke yaklaşık 15 saat uyuduğum gün hiç uyumamış gibi göstermese.

Nadiren öyle yapıyor bende de. Şaşırıyor herhalde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…