Xiaomi vs Huawei

Kesinlikle Huawei zaten ambargo öncesi Huawei uçuyordu gerek kamerası gerek teknolojileri olsun Xiaomi'yi paramparça ediyordu şimdi kendi işletim sistemi HarmonyOS kullanıyor ve bayağı ilerlediler tahminimce 4 5 sene içerisinde eski yerini alır hatta aldığı yetmiyormus gibi Apple ve Samsung'un tahtını sallayabilir.

Bence oldukça iyimser bir bakış açısı olmuş bu. Ben Apple ve Samsung'un tahtını sallamayı bırak genel olarak Android'in üzerine çıkamayacağını düşünüyorum. Zira HarmonyOS kendisini geliştirirken Android boş durmuyor.

Kral saçma sapan reklamları var mı mesela müzik yazılımı içinde ? Öyle bir anlatmışsın ki gidip alasım geldi.

Bildiğim kadarıyla reklam saçmalığı sadece Xiaomi'de var.

Kesinlikle Huawei zaten ambargo öncesi Huawei uçuyordu gerek kamerası gerek teknolojileri olsun Xiaomi'yi paramparça ediyordu şimdi kendi işletim sistemi HarmonyOS kullanıyor ve bayağı ilerlediler tahminimce 4 5 sene içerisinde eski yerini alır hatta aldığı yetmiyormus gibi Apple ve Samsung'un tahtını sallayabilir.
Google 'a boyun eğmemiş olması beni cezbediyor. Apple gibi şahsına münhasır.

Google tekelinden uzak miss gibi

Kral saçma sapan reklamları var mı mesela müzik yazılımı içinde ? Öyle bir anlatmışsın ki gidip alasım geldi.
Şöyle, müzik vs. uygulamalarının çevrimiçi servisleri var. Onları açtığın zaman açılışta sadece 3 saniyelik 1 reklam çıkıyor ki o da yine Huawei uygulamalarının reklamı ya da tema önerisi falan. Appgallery'de yeni bir oyun falan geliyor onu öneriyor mesela.

Onun dışında uygulama içinde sürekli gördüğün bir reklam çıkmıyor karşına Xiaomi'de olduğu gibi.

Ayrıca bunlar da sürekli çıkan reklamlar değil ara sıra çıkan şeyler. Mesela şu an test etmek için tüm uygulamalara girdim, hiçbirinde reklam vs. göstermedi.

Çevrimiçi servisleri olmayan uygulamalardaysa -dosyalar vs.- asla karşılaşmazsın. 🌚🌝

Çevrimiçi servisleri de tavsiye etmiyorum şahsen müzik uygulamasında. Daha çok yabancı alanda içerik var ki çoğu melodi falan. Kendin şarkı indirir rahatça dinlersin. 🥹

Bu arada Appgallery'i APK olarak cihazına indirip bakabilirsin.

Merhaba.

Yıllardır Xiaomi telefonlar kullanıyorum. Reklamlar ve şu verimsiz bazı uygulamalarından bıkmış durumdayım. Mesela aldığınızda arama ve mesajlar Google hizmeti olarak geliyor. Bu beni çok rahatsız ettiği gibi arama kaydı yapamıyorum. Dolayısıyla bunun üstesinden gelmek için Google servisleri olmayan Endonezya sürümleri yükleyerek garanti dışı bırakma pahasına yazılım kuruyorum. Son telefonumda böyle oldu.

Birkaç gündür Huawei telefonları inceleyip gördüm Google hizmetleri yok kendine özel klavyesi var vb. hoşuma gitti. Ama alsam Xiaomi de olduğu gibi yazılım değiştirme yapabilir miyim? Veya hiç gerek kalmadan arama kaydı gibi özellikleri elde etmem mümkün mü? Akıllı saat aldım Huawei marka ve onunla bir ekosistem kurmak kulağa hoş geliyor.

Tabii Huawei batarya kapasitesi, servis durumu gibi etkenler de söz konusu. Artı eksi olarak sizce ne yapmalıyım?

Xiaomi çöp, Huawei de bana göre çöp, ben olsam ikisini de almazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Google servisleri olmayan marka önerebilirsin. Max 15k.

Yurtdışından alabilirim .

Google servisleri olmayan Android şu anda bir tane var, Huawei. Onun dışında Android olmayan Apple var. Diğer Android kullanan telefonlarda Google servisleri mevcut.

Merhaba.

Yıllardır Xiaomi telefonlar kullanıyorum. Reklamlar ve şu verimsiz bazı uygulamalarından bıkmış durumdayım. Mesela aldığınızda arama ve mesajlar Google hizmeti olarak geliyor. Bu beni çok rahatsız ettiği gibi arama kaydı yapamıyorum. Dolayısıyla bunun üstesinden gelmek için Google servisleri olmayan Endonezya sürümleri yükleyerek garanti dışı bırakma pahasına yazılım kuruyorum. Son telefonumda böyle oldu.

Birkaç gündür Huawei telefonları inceleyip gördüm Google hizmetleri yok kendine özel klavyesi var vb. hoşuma gitti. Ama alsam Xiaomi de olduğu gibi yazılım değiştirme yapabilir miyim? Veya hiç gerek kalmadan arama kaydı gibi özellikleri elde etmem mümkün mü? Akıllı saat aldım Huawei marka ve onunla bir ekosistem kurmak kulağa hoş geliyor.

Tabii Huawei batarya kapasitesi, servis durumu gibi etkenler de söz konusu. Artı eksi olarak sizce ne yapmalıyım?

Xiaomi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı