XL2546 ile XL2546k panelleri aynı mı?

@LaMorte Arkadaş önermişti. Ben detaylı olarak anlamıyorum monitörlerden, ille de XL2546k olacak diye şartım yoktu, amaç FPS oyunlarında monitörün gecikmesi anlık tepkileri algılamasıydı. Amacımı belirtmiştim input lag olayı en düşük olsun diye. Rekabetçi online oyunlarda istenen budur hız benim için öyle. Renk falan çok berbat olmadığı sürece önem vermem renk olayına. Rtings'den baktığın zaman 9,6 Dell ve 9,7 Zowie olayı var. Değişken FPS yenilemelerinde ve Maksimum yenileme hızında daha iyi durumda Zowie fakat bunları anlaman için 5 MS ve üstü olması gerekiyormuş Rtingse göre. Tepki süresinde ve maksimum yenileme hızındaki testler dede Dell daha iyi bir kaç profesyonellerin yorumuna göre de Dell'e yöneldim Turnuvalarda da son zamanlarda kullanılmaya başladı açıkçası. Şuan deneyimledim XL2546k Çok efsane monitör ama 4.850TL yi bence hak etmiyor bu döviz kuru ile. İmkanım olursa Dell ide bir kaç gün kullanmak istiyorum bakalım.

Sonuç olarak bu işi bilen birilerinden yardım ve bilgi alarak objektif şekilde karar verip almak lazım. @@allmightymihawk bu arkadaş keşke foruma girip yorum yapsa forumda ki çoğu konuda detaylı güzel bilgileri var. TN paneli ısrarla öneriyor ben hiç IPS kullanmadım açıkçası renkte çok berbat olmadığı sürece önemi yok. XL2546K renkleri mükemmel yani. Şuan ASUS MG248QR kullanıyorum ondanda hiç bir şikayetim yok. Burada mantıklı olanı seçmek için amaçlar ve hedef önemli.


Rtings'de sonuç olarak ;
"Dell Alienware AW2521HF ve BenQ ZOWIE XL2546K, 25 inç, 1080p, 240Hz oyun monitörleridir, ancak farklı panel türleri vardır. BenQ bir TN panele sahipken Dell, bir IPS paneli kullanır. Hareket işleme hemen hemen aynı, ancak Dell'in tepki süreleri biraz daha iyi. Ayrıca daha geniş görüş açılarına sahiptir ve parlamayla mücadele etmek için daha parlak hale gelir. BenQ'nun Siyah Çerçeve Ekleme özelliği vardır, ancak VRR ile aynı anda kullanılamaz ve titreme bazı insanları rahatsız edebilir."
 

Geri
Yukarı