XMP açılınca MHz değerleri farklı çalışıyor

bilal232

Kilopat
8x2 2400 MHz 15 CL RAM'lere sahibim BIOS ile XMP açınca RAM'lar anakartın MHz değerlerine çıkıyor.
Anakart: MSI B360 M PRO VD.

Benim mi kafam karıştı?
2400 MHz bir RAM nasıl 2666MHz çalışabilir ki?
XMP seçeneklerinde RAM frekansı dışında frekanslar gözükebiliyor. Stabil olması için 2400 MHz tercih edilebilir ama 2666 MHz'de de sorun olacağını sanmıyorum.

XMP seçeneklerinde RAM frekansı dışında frekanslar gözükebiliyor. Stabil olması için 2400 MHz tercih edilebilir ama 2666 MHz'de de sorun olacağını sanmıyorum.

Bilgisayarı geçen garantiye verdim. RAM'ler ve işlemcim değişti. Ardından bilgisayarı aldığımda BIOS'u kontrol ettim ve 2133 ile çalıştığını gördüm daha önce de aynı şekilde 2133 çalıştığını görmüştüm XMP açılınca kendi MHz değerine ulaşmıştı fakat bu sefer anakartın desteklediği Max. MHz değerini gördüm. Garip bir şekilde.

Bu bir sıkıntı olduğunu göstermez. Herhangi bir sıkıntı yok.

RAM'in MHZ değeri üstü bir değer çıktığını bilmiyordum. Mantıklı da gelmiyor. Mümkün de gelmiyor.

Öğrenmiş oldum, şaşkınım.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    92,9 KB · Görüntüleme: 36
  • 2.jpg
    97,5 KB · Görüntüleme: 42
  • 4.png
    1,2 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…