hakantigli
Hectopat
Merhaba,
Ben birkaç problemi aynı anda yaşıyorum. Bilgisayarı genellikle iş için kullanıyorum. After Effects, Photoshop, Illustrator, Premiere Pro gibi programlarla 2D animasyon ve video işleri yapıyorum. Çok nadir de olsa Cinema 4D ile basit 3D işler yapıyorum.
Yani RAM'lerim 3600 MHz olmasına rağmen maksimum 3200 MHz performans alabiliyorum. XMP profillerimi kontrol ettim, 3600 MHz olarak görünüyor. Orada bir sorun yok gibi.
Geri geldiğinde After Effects ve Illustrator'de hata alıyorum, görselleri göremiyorum. Tüm programları kapatıp tekrar açmam gerekiyor.
Bunu test etmek için iş yerindeki RTX 3080 ekran kartımı bu PC'de 1 hafta denedim ve bu problem sadece 1 defa oldu. Kendi ekran kartımla ise her gün yaşıyorum.
Bu problemlerin sebepleri ne olabilir? Bir fikriniz varsa rica ederim. Şu an tüm sistemi değiştirmek istemiyorum. Yaklaşık 4 yıl önce topladım ve en azından 1 yıl daha kullanmam gerekiyor.
Ekran kartını RTX 3080 Ti'ye yükseltebilirim. Bu sistem için uygun olur mu?
Teşekkürler.
Ben birkaç problemi aynı anda yaşıyorum. Bilgisayarı genellikle iş için kullanıyorum. After Effects, Photoshop, Illustrator, Premiere Pro gibi programlarla 2D animasyon ve video işleri yapıyorum. Çok nadir de olsa Cinema 4D ile basit 3D işler yapıyorum.
1. Problem
BIOS üzerinde default modda RAM'lerim 2400 MHz'de çalışıyor görünüyor. XMP'yi açtığımda RAM'lerin 3600 MHz'e çıkması gerekiyor. Ancak XMP'yi açtığımda PC açılırken 1 ya da 2 defa kendini kapatıp açıyor ve "RAM OC failed" hatası veriyor. F1'e bas ve BIOS'a git diyor. BIOS'a girip XMP'yi kapatıyorum ve RAM'leri manuel olarak 3200 MHz'e getirdiğimde sorun olmuyor, PC açılıyor.Yani RAM'lerim 3600 MHz olmasına rağmen maksimum 3200 MHz performans alabiliyorum. XMP profillerimi kontrol ettim, 3600 MHz olarak görünüyor. Orada bir sorun yok gibi.
2. Problem
Neden olduğunu tam anlayamadım ama sanırım ekran kartı ile ilgili olabilir. Özellikle After Effects kullanırken meydana geliyor. İkinci bir program açıp bir süre aynı anda kullandığımda PC aniden donuyor. 10 saniye sonra ekran gidiyor. 20 saniye kadar sonra bip bip sesleri eşliğinde geri geliyor.Geri geldiğinde After Effects ve Illustrator'de hata alıyorum, görselleri göremiyorum. Tüm programları kapatıp tekrar açmam gerekiyor.
Bunu test etmek için iş yerindeki RTX 3080 ekran kartımı bu PC'de 1 hafta denedim ve bu problem sadece 1 defa oldu. Kendi ekran kartımla ise her gün yaşıyorum.
3. Problem
Daha önce aşırı yükte (render alırken vs.) 70-75°C'yi geçmeyen CPU, bu aralar 95°C'leri görmeye başladı. Soğutucu radyatör ve fanlarındaki tozları temizledim, ayrıca macun değişimi de yaptım.Bu problemlerin sebepleri ne olabilir? Bir fikriniz varsa rica ederim. Şu an tüm sistemi değiştirmek istemiyorum. Yaklaşık 4 yıl önce topladım ve en azından 1 yıl daha kullanmam gerekiyor.
Ekran kartını RTX 3080 Ti'ye yükseltebilirim. Bu sistem için uygun olur mu?
Teşekkürler.
PC Donanım Parçaları
- MSI X570-A Pro anakart
- AMD Ryzen 9 3900X CPU
- NVIDIA RTX 2060 Super GPU
- DDR4 64 GB 3600 MHz RAM (4x16) (2'si G.Skill, 2'si Neo Forza)
- Cooler Master V650 SFX Gold 650W 80+ Gold tam modüler güç kaynağı
- HP FX700 1TB NVMe M.2 SSD
- Longline 512 GB NVMe M.2 SATA SSD
- SanDisk Ultra II 240 GB SSD
- Toshiba DT01ACA200 SATA 3.0 7200 RPM 3.5" 2 TB HDD
- NZXT Kraken X72 RL-KRX72-01 RGB 360mm Sıvı Soğutma Sistemi
- Cooler Master Masterbox TD500 V2 MESH 4x120mm ARGB LED fanlı MidT siyah kasa
Son düzenleyen: Moderatör: