XMP açılmalı mı?

inlvrama

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500X
Bilgisayarı aldıktan sonra bu şekil şeyleri araştırmıştım ve sonra bilgisayarımı toplayan bilgisayarcıma XMP ayarını sormuştum fakat bana açmaya gerek yok bir şeyler fazla ısınır bozulur falan demişti fakat herkes bunun açılması gerektiğini söylüyor? Ne yapayım?

Amd de kesin açman gerek zaten AMD işlemciler 3000mhz altında düşük performans veriyor.

XMP RAM frekans değerini yükseltiyor ısınıp bozulma gibi bir durum söz konusu değil. Şu an RAM'leriniz 2133 veya 2400 falan çalışıyordur sanırım. XMP açınca RAM'lerinizin 3200 olduğunu varsayıyorum belirtmemişsiniz konuda 3200 olarak kullanırsınız. Yanma vs olmaz yani.

Bilgisayar''CI'' arkadaşa neyi onun bilgisayarcı yaptığını bizzat gidip sormak istiyorum.
Aynısını merak ediyorum. Bu ünvanı kendisine nasıl vermiş onu merak ediyorum. Herhalde format atmasıyla meşhur bir kişi mahallede.

RAM imin özelliklerini zaten yazdım fakat kaç MHz ye kadar çekmem uygundur? 3000 e çektim şuan bir problem yok daha yükseltebilir miyim?

Ram in kaç mhz ise ona kadar çek sonrası overclock oluyor çipinin performansına bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…