XMP açılmalı mı?

inlvrama

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500X
Bilgisayarı aldıktan sonra bu şekil şeyleri araştırmıştım ve sonra bilgisayarımı toplayan bilgisayarcıma XMP ayarını sormuştum fakat bana açmaya gerek yok bir şeyler fazla ısınır bozulur falan demişti fakat herkes bunun açılması gerektiğini söylüyor? Ne yapayım?

Konuya ek olarak; şu anda 2133 MHz olarak kullanıyorum. XMP açınca 2933'e yükseliyor zaten öyle de olması gerekiyor fakat fan hızları da artıyor. Fan hızlarının aynı kalmasını nasıl sağlayabilirim?

Hayır CL değerleri ve voltaj değeri çoğu anakartta otomatik ayarlanıyor. O yüzden 3000 MHz'de CL 22 çalışıyor. Kardeşim CPU-Z'deki RAM'in kodundan baksana RAM'in özelliklerine inat edeceğine.

Fotoğraf atın.
O anakartın otomatik ayarlaması oluyor işte optimum olarak ayarlamış. Overclock yok deniyorum var ama zarar verecek bir overclock gözükmüyor tabi emin olmak için ramleri bi tam performans da kullanması gerek.

O anakartın otomatik ayarlaması oluyor işte optimum olarak ayarlamış. Overclock yok deniyorum var ama zarar verecek bir overclock gözükmüyor tabii emin olmak için RAM'leri bir tam performans da kullanması gerek.

İsterse 4000 MHz'ye alıp denesin sorun o değil. Arkadaş XMP açmak yerine şu anda manuel overclock ile bellek hızını arttırıyor. Hani konu başlığı XMP açmalı mıyım ya. Hani arkadaş bu işlerden çekindiği için XMP bile açmamış ya önce... XMP açmayı bir öğrensin isterse sonra dünya bellek hız aşırtma rekoru kırsın. Lütfen konuyu uzatmayın.

Şuanda bu şekilde çalışıyor

Dosya Ekleri

• IMG_20220901_190824.jpg
    IMG_20220901_190824.jpg
    266 KB · Görüntüleme: 61
Bu arada böyle olmasının bir zararı yok. 3000 MHz'de kullanabilirsin eğer herhangi çökme vs sorunu yaşamazsan.

Gelebiliyorum. BİOS u sıfırlamak için kasayı açmam lazım diye biliyorum başka yöntemi varmı?
Bios üzerinde ayar vardır "bios ayarlarını sıfırla" ya da " fabrika ayarlarına dön" vs gibi.

Bu arada böyle olmasının bir zararı yok. 3000 MHz'de kullanabilirsin eğer herhangi çökme vs sorunu yaşamazsan.

Bios üzerinde ayar vardır "bios ayarlarını sıfırla" ya da " fabrika ayarlarına dön" vs gibi.
Öyle bir sıfırlama seçeneği bulamadım. En iyisi bir iki el oyun gireyim bir sorun olursa bildireceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı