XMP açılmalı mı?

inlvrama

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500X
Bilgisayarı aldıktan sonra bu şekil şeyleri araştırmıştım ve sonra bilgisayarımı toplayan bilgisayarcıma XMP ayarını sormuştum fakat bana açmaya gerek yok bir şeyler fazla ısınır bozulur falan demişti fakat herkes bunun açılması gerektiğini söylüyor? Ne yapayım?

Zaten ramlerinizin üstünde çalıştırıyorsunuz hocam 3000 yeterli ama 3200 seçeneği varsa onu ds deneyebilirsiniz cl biraz yüksek olur sadece.
Anakartım Gigabyte ama bios üzerinden 5000 mhz ye kadar falanda ayarlayabiliyorum biraz araştırdım fazla yüksek alırsak bilgisayar çöker falan gibi yazımlar vardı.

Anakartım Gigabyte ama bios üzerinden 5000 mhz ye kadar falanda ayarlayabiliyorum biraz araştırdım fazla yüksek alırsak bilgisayar çöker falan gibi yazımlar vardı.
Ramlerinizin neyi desteklediğini bakmanız lazım. Orada 10 trilyon da çıkar size uygun olanı seçeceksiniz. Yani işlemci OC'sinde de isterseniz 40Ghz vermeyi deneyebilirsiniz ama işlemci açılmaz üstüne yanabilir.

Manuel olarak ayar yapma RAM'e... Şu anda overclock yapmış oluyorsun ve yanlış bir şey yaparsan voltaj ayarlarıyla oynarsan RAM'lerin zarae görebilir ya da garantiden çıkabilir. BIOS üzerinde XMP'ya da D.OC.P ayarını bulup ondaki 2666 MHz olan profili bulun ve açın. Eğer daha yüksek değerlerde çalıştırmak istiyorsanız da 2666 MHz RAM'lerime overclock yapmak istiyorum diye yeni konu açın ama yukarıda yazdığım riskleri de unutmayın.

Manuel değil orada seçtiği ayar cl değerlerini de 3000mhz ye göre arttırmış çünkü ama doğru ram in üstünde frekans da çalıştırıyorsun şuan.

BİOS tan bellek ayarlarına girdiğimde sanırım en üstteki seçenek XMP oluyormuş bende auto da çalışıyor fakat altındakini 3000 mhz yaptım klavyede + tuşuna basarak

Manuel ayarlasa CL değerleri aynı kalacağı için bilgisayar açılmazdı.

Hayır CL değerleri ve voltaj değeri çoğu anakartta otomatik ayarlanıyor. O yüzden 3000 MHz'de CL 22 çalışıyor. Kardeşim CPU-Z'deki RAM'in kodundan baksana RAM'in özelliklerine inat edeceğine.

Bir sorun varsa hemen eski ayarına döndürebilirim
Fotoğraf atın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı