Çözüldü XMP açınca bilgisayar çöktü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

methz

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
2.844
Çözümler
8
Yer
Ascent
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, RAM'lerim 3000 MHz. XMP profilim açık değildi ve 2133'te çalışıyordu. Ben de açayım dedim ve BIOS'a girdim. 2 profil vardı, 1. 3000 yapıyordu, 2. de 2700'lü bir şey yapıyordu. Zaten destekliyor diye 1 açtım yani 3000 MHz yaptım ve kaydettim. Bir süre görüntü gelmedi, daha sonra hata oldu gibi bir mesaj çıktı ben de eski ayarlara dön seçeneğini seçtim. Bu sefer de açılırken ekran dondu ve mavi ekran verip birkaç kere yeniden başlattı. Açılırken BIOS'a girdim, bu sefer kendiliğinden XMP 1 seçilmişti ve 2720 MHz'de çalışıyordu. Ayrıca RAM'lerle oynarken kendiliğinden Game Boost 4 açılmış ve işlemci 4.5-4.6 GHz'de çalışıyordu. Açılmama sebebinin işlemci OC mi yoksa RAM'lerden mi kaynaklanıyor diye XMP'yi kapattım bilgisayar açıldı ve şuan işlemcim 4.5 GHz'de çalışıyor RAM'ler 2133 MHz ama Valorant'a giremiyorum hata vermeden oyun kapanıyor. (Aynı yerde değil bazen daha girmeden kapanıyor bazen menüde vs.)

RAM'ler neden 2133'ten fazla çalışmıyor? 2133'te çalıştığı halde şuan neden oyunum hata vermeden kapanıyor?
 
BIOS pilini çıkarıp BIOS'u sıfırlayabilirsiniz. Bazı kalitesiz RAM modelleri XMP açınca sorun çıkarıyor.
 
BIOS pilini çıkarıp BIOS'u sıfırlayabilirsiniz. Bazı kalitesiz RAM modelleri XMP açınca sorun çıkarıyor.
Hocam RAM'ler HyperX ama tam modelini hatirlamiyorum o kadar kalitesiz mi?
BIOS'u default ayarlara alıp deneyin.
RAM'leriniz XMP'yi desteklemiyor olabilir.
Hocam default ayarlarda zaten sorun yok, fazladan FPS lazim ve neden MHz yukseltemiyorum onu anlamadim. BIOS guncel olmadigi icin olabilir mi?
 
Bilmiyorum modelden modele değişir. İşlemci OC olmadan deneyin. HyperX RAM modelleri XMP açınca sıkıntı çıkarmıyor ama yeni modelleri.
Peki anakartimin ve islemcimin destekledigine emin misiniz? MSI Z170 M7 Gaming ve 6700K. Bu arada islemciyi yanlislikla 4.5 GHz'e almistim ya, mavi ekran verdi sonra gidip 4.3 GHz'e indirdim. Su anda sorunsuz gibi gozukuyor ama RAM'ler hala 2133 MHz.
Biosunuzu güncelleyip deneyin.
Hyperx dediğiniz Kingston ise kalitesiz değildir.
Baska HyperX var mi ki? :D Ama RAM'ler eski biraz.
 
Bildiğim kadarıyla yok. Alibabadan falan getirtmediysen RAM'leri.
Orada jaguar diye RAM markası gördüm. 😃
Hocam 2016 sonlarinda veya 2017 baslarinda Turkiye'den toplamistim sistemi. Daha dogrusu ben toplamadim abim topladi ama ben kullaniyorum. Istedigim oyunda artik 144 FPS'in altina dusmeye basladi, yoksa zaten boyle bir sey yapmayacaktim. Ustte yazmistim, anakartimin ve islemcimin 2133+ MHz destekledigine emin misiniz?
 
Hocam 2016 sonlarinda veya 2017 baslarinda Türkiye'den toplamistim sistemi. Daha dogrusu ben toplamadim abim topladi ama ben kullanıyorum. Istedigim oyunda artik 144 FPS'in altina dusmeye basladi, yoksa zaten boyle bir şey yapmayacaktim. Ustte yazmistim, anakartimin ve islemcimin 2133+ MHz destekledigine emin misiniz?

Anakartın 3000 MHz'yi OC ile destekliyor.
BIOS'unu güncelledikten sonra XMP'yi açıp tekrar deneyin.
İşlemci frekansı ile oynamayın.

XMP açılınca bir miktar OC yapılır zaten ayrıca işlemcinizin OC'ye ihtiyacı yok güçlü bir model.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı