XMP açınca bilgisayara görüntü gelmiyor

dnbn

Centipat
Arkadaşlar öncelikle selam. Bu konuyu birkaç ay öncede açmıştım fakat elde tutulur bir tavsiye alamadığım için tekrar açıyorum. Biostan XMP ayarını açınca ekrana görüntü gelmiyor. Kasanın ışıkları yanıyor ama ekranda tık yok.

Ramler (adı karmaşık o yüzden direkt linkini bırakıyorum): https://www.itopya.com/gskill-8gb-ripjaws-v-siyah-3600mhz-cl18-ddr4-single-kit-ram_u80 bundan 2 tane yani toplam 16 GB

Anakart: GIGABYTE B450M K (1.0)
İşlemci: R5 5500

İşin diğer bir kısmı ise, ramlerin MHz değerini kendim el ile 3200 e çektiğim zaman görüntü geliyor. 3400 e çektiğim zamanda görüntü geliyor fakat oyunlarda mavi ekran veriyor yani stabil değil. XMP açınca da başta söylediğim gibi kasanın ışıkları yanıyor fakat ekran simsiyah.

Benim düşüncem üreticinin önerdiği XMP profili yeterli gelmiyor. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Evet 3000 MHz hızında çalışıyor. Dediğiniz gibi BIOS'tan 3200 yerine 3000 ayarladıysanız ondan kaynaklıdır. Tekrar 3200 MHz'e çekebilirsiniz. Bu konuda farkını detaylıca anlatmışlar.

İyide şimdi dikkatimi çekti memory kısmında 1500 MHz yazıyor. İnternette de çoğu kişi MT/s MHz nin 2 katı demiş. Bu durumda ramler 1500 MHz de çalışıyor demek değil mi

İyi de şimdi dikkatimi çekti Memory kısmında 1500 MHz yazıyor. İnternette de çoğu kişi MT/s MHz'nin 2 katı demiş. Bu durumda RAM'ler 1500 MHz de çalışıyor demek değil mi?

Evet. O değeri iki ila çarpınca RAM'lerin çalışma hızını bulabilirsiniz.

İyi de şimdi dikkatimi çekti Memory kısmında 1500 MHz yazıyor. İnternette de çoğu kişi MT/s MHz'nin 2 katı demiş. Bu durumda RAM'ler 1500 MHz de çalışıyor demek değil mi?

Merhaba aynı sisteme sahibim bende de anlattığınız gibi oluyor BIOS'tan XMP'i profil 1'e alınca sistem açılmıyor. Hızını 3200'e düşürüp geri kalan hiçbir şey ellemeden açmayı denediğimde de sorunsuz açılıyor. Sorunu çözebildiniz mi?

Çözemedim hocam. Şuan el ile 3600 MHz ye aldım o şekilde kullanıyorum. Fakat şöyle bir durum var; CL değeri 18 olması gerekirken 26 da çalışıyor. 18 olması için XMP açmak gerek fakat açınca da görüntü gelmiyor. O şekil yani

Cevap verdiğiniz için teşekkürler az önce başka konudaki bir arkadaşla forum üstünden yazıştık onda da bizdeki sorun var oda XMP profil 1 alınca sorun yaşıyormuş ama 3200'e çekince elle sorunsuz kullanıyommuş,Artık anakartmı sorunlu yada RAM'lerle anakart mı uyumsuz başka bir sorunmu var bilmiyorum. Benim anakartta ayrıca elektrik gidince BIOS sıfırlanması sorunu var ilk aldığım günden beridir bu böyle. Sizde de hiç oluyormu rastgele BIOS sıfırlanması ya da elektrik gidince sıfırlanması gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…