XMP Açınca Donma Sorunu

rogueofsniper

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
  • AMD Ryzen 7 2700X
  • MSI GTX1080 Gaming X
  • WD 3.5 1TB Caviar Blue
  • GIGABYTE GA-AX370-Gaming K5
  • Samsung 500GB 970 Evo
  • GSKILL 16GB SniperX 3000MHz RAM
  • Cooler Master Masterwatt 750W 80 Plus
2133MHz çalışan bellekleri XMP açıp 3000MHz hızına alınca PC açıldıktan 5 dakika sonra donuyor. Sizce RAM yada anakartımda bi arıza olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'u güncelleyin. Sorun devam ederse CPU-Z ile belleğin 3000 MHz XMP profil değerlerini öğrenip BIOS'tan bu değerleri kendiniz elle girin, voltaj dahil.
Benim RAM’de 2400 Mhz ama 2133’de çalışıyor.
Önceden XMP açıp 2400’de kullanabiliyordum ama artık mavi ekran veriyor bilgisayar açıldıktan 5 dakika sonra.
Ben de geriye aldım.
Anakartlardan ayarlardan XMP açarak bellek hızı arttırmada XMP desteklese dahi çok nadirde olsa sorunlar çıkabiliryor. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra deneyiniz yine olmuyorsa manuel olarak timing ayarlarını ve voltaj ayarlarını yaparak hızını siz arttırınız. Gerekli ayar verilerini (timing, voltaj vs.) belleğinizin resmi sitesinde bulabilirsiniz
3000 mhz yerine 2933 mhz yapın. Donma sorunu ortadan kalkacaktır.
İşlemcin destekli değil 3000'i 2933 yapın XMP profilinde yoksa manuel yapabiliyorsanız yapın. Yine donma olabilir o yüzden düşük değerleri deneyin BIOS güncelleme sonrası.
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. 3000Mhz'de donma 2933Mhz'de reset atma yaşadım en son 2866Mhz hızında sorunsuz çalıştı voltaj yada başka bişeyle oynamadım hepsi auto kaldı.
Önceden XMP açıp 2400’de kullanabiliyordum ama artık mavi ekran veriyor bilgisayar açıldıktan 5 dakika sonra.
Ben de geriye aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartlardan ayarlardan XMP açarak bellek hızı arttırmada XMP desteklese dahi çok nadirde olsa sorunlar çıkabiliryor. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra deneyiniz yine olmuyorsa manuel olarak timing ayarlarını ve voltaj ayarlarını yaparak hızını siz arttırınız. Gerekli ayar verilerini (timing, voltaj vs.) belleğinizin resmi sitesinde bulabilirsiniz

BIOS'u güncelleyin. Sorun devam ederse CPU-Z ile belleğin 3000 MHz XMP profil değerlerini öğrenip BIOS'tan bu değerleri kendiniz elle girin, voltaj dahil.
Ben de geriye aldım.
3000 mhz yerine 2933 mhz yapın. Donma sorunu ortadan kalkacaktır.
İşlemcin destekli değil 3000'i 2933 yapın XMP profilinde yoksa manuel yapabiliyorsanız yapın. Yine donma olabilir o yüzden düşük değerleri deneyin BIOS güncelleme sonrası.
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. 3000Mhz'de donma 2933Mhz'de reset atma yaşadım en son 2866Mhz hızında sorunsuz çalıştı voltaj yada başka bişeyle oynamadım hepsi auto kaldı.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı