XMP açınca görüntü gelmiyor

• Konuyu başlatan dnbn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 248

dnbn

Centipat
Arkadaşlar selam, biraz önce Windows 11 kurulumu hakkında konu açmıştım, kurulumu tamamladım fakat hazır yeni kurmuşken BIOS'tan XMP ayarını açayım dedim ve açtıktan sonra görüntü gelmiyor. Bunu Windows 10 kullanıyorkense yaşamıştım ve BIOS pilini sökünce düzelmişti. Yapsam gene düzelir yüksek ihtimal ama bu sorun neden kaynaklanıyor? Ve ben bu ayarı nasıl açabilirim?

Bios pilini sökmekten önce denemen gereken şey Ramleri söküp başka slotlara takmak. Ramleri çıkar tak yapmak, başlatma tuşuna basınca hiç tepki vermeyen bilgisayarın bile tek seferde açılmasını sağlayacak kadar etkili bi şey. Sebebini bilmiyorum ama öyle.

Bios'unu güncelle. Anakartının marka modelini yazarak resmi sitesinde bulabilirsin. Bios güncellemek için bir USB flash belleğe ihtiyacın olacak. Eğer bilmiyorsan youtube üzerinden detaylı videolar var technopat'ın kanalında.
Ayrıca sorunu aratırken ramlerinin marka modelini de yazarak aratırsan, o marka ve model Ramlerin XMP sırasında çıkardığı sorunlara ulaşabilirsin ve bir bakmışsın bir forumda o ramlerin XMP ile çalışması için uyumlu olan bir bios güncellemesi bulmuşsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı