Çözüldü XMP açınca sistem siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Huseyn12309

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Corsair Vengeance 2x8 3200MHz RAM aldım ama ikisi de 3200MHz fotoğrafta paylaşdım zaten 2133MHz çalışıyor XMP açıb 3200MHz yapmak istedim fakat siyah ekran verdi BIOS sıfırladım şimdi açıldı bilgisayar.
Neden böyle oldu? Biri Micron Technology biri de Samsung çipli aynı ama belirtmek isterim ki BIOS en son 2 yıl önce güncelledim Gigabyte H610M h modeli. Kısaca ne yapmam gerek?

1751917114836.png

1751917115938.png

1751917120166.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'ler uyumsuzluk yapıyor çipleri yüzünde senin yapabileceğin bir şey yok bu MHz kullanmaya devam edeceksin ya da RAM'leri satıp kit RAM alacaksın satmışken direk 32 GB geçiş yap bence yoksa bu şekilde kullanmaya devam et boşa masrafa girmeye gerek yok 16 GB kullanacaksan.
RAM'ler uyumsuzluk yapıyor çipleri yüzünde senin yapabileceğin bir şey yok bu MHz kullanmaya devam edeceksin ya da RAM'leri satıp kit RAM alacaksın satmışken direk 32 GB geçiş yap bence yoksa bu şekilde kullanmaya devam et boşa masrafa girmeye gerek yok 16 GB kullanacaksan.

Çözüm

BIOS güncel değil ondan olamaz mı? Techolay'da Recep hocamın da PC böyle olmuştu onun videosuyla BIOS resetledim sonra o BIOS güncelledikten sonra düzeldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı