XMP açınca sistem yeniden başlamıyor

iCeBerGgr

Kilopat
Katılım
13 Ağustos 2016
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI MPG B650 Gaming Plus Wi-Fi 6000MHz(OC) anakart ve
Corsair 32 GB(2x16) Vengeance 6000MHz CL36 DDR5 RAM'e sahibim.

BIOS'tan XMP açtığım zaman ve MHz 4800'den 6000'e çıktığında bilgisayarı yeniden başlatmak istediğimde, kasa olduğu gibi çalışmaya devam ediyor ve monitör gelmiyor. Sonsuza kadar kara ekranda kalıyor. Hal böyle olduğu zaman yeniden başlatma seçeneğine her bastığımda bilgisayarı tuşundan basılı tutarak kapatıp tekrar açmak durumunda kalıyorum. E yine hal böyle olduğu zaman Windows güncelleştirmelerini yapmak zulüm oluyor. Şu anlık 4800MHz'de kullanıyorum RAM'leri, XMP kapattım. Var mı bir çözümü? Veya 4800 ve 6000 arası MHz değerlerinde, oyunlarda çok bir performans farkı yok ise XMP olmadan kullanmaya devam edeyim?
 
Ram değiştirmek en mantıklı sonuç gibi gözüküyor ancak ramleri değiştirmeden farklı birisinden ram bulabilirseniz öyle de deneyin derim. 4800mhz de sorun olmamalı diye düşünüyorum ancak belli olmaz.
Siyah ekranda kalınca anakarta baktım dram ışığı sarı sarı yanıyordu valla. Sorun çok çok büyük ihtimal ramlerdedir değil mi? Ramleri kontrol edebileceğim bir yazılım biliyor musunuz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı