XMP (D.O.C.P) açınca kasma ve donmalar oluyor

YücelAydoğann

Kilopat
Katılım
9 Ekim 2015
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar RAM'lerin frekansını BIOS'un önerdiği hazır D.O.C.P profile 1E alınca bilgisayarda ara ara kasmalar, oyundan çıkarken ekran çökmeleri vb. gibi hatalarla karşılaşıyorum. Bellekleri 2133 hızında kullanmak istemiyorum. RAM'ler tek kutu içinde değil ayrı ayrı anı RAM'lerdir dolayısıyla kit değil. Zamanında alırken Dual olayına dikkat etmemiştim. RAM'leri yüksek profilde kullanmak için ne yapmam gerekiyor? BIOS D.O.C.P yani XMP açmadan yapılamıyor mu?

Sistem bilgi:
  • RX570 4 GB.
  • 2x8 GB RAM 3000MHz Corsair Vengeance.
  • ASUS B450 Prime mk-ıı anakart.
  • R5 5600 işlemci.
 
Sürekli olan bir durum değil ara ara verdiği için böyle bir problemim var. Mavi ekran vb. gibi hatalar da almıyorum. Gelen hatayı grafik kartına yönlendiriyor AMD crash atıyor ama ben bu D.OC.P profili kapattığımda hiçbir zaman böyle hatalarla karşılaşmıyorum. Yani bellekler 2133'te kusursuz çalışıyor.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2 RAM'i de tek tek test et o zaman XMP açık olarak. İkisinde de hata bulmazsa ikisini birden takarak test et yine XMP açık.

BIOS'un güncel değilse BIOS'unu da güncelle. Bu tarz sorunları çözebilir.

 
Memtest başarılı. Büyük ihtimalle bu olay AMD Radeon'un klasik WattMan hatalarına tekrar döndürdü bizi. Bütün driverlar güncel sorun XMP kapalıyken de olmaya başladı. Dolayısıyla ekran kartına gelen voltajla ilgili bir problem var gibi. VRAM'e gelen voltajı 865'te deniyorum şu anda güncel olarak bir problem yaşandığında buraya yazacağım. Ek olarak WattMan'la ilgili tavsiye veya önerilerinizi bekliyorum.
 

DDU ile ekran kartı driverını kaldırıp güncel WHQL driverı tekrar yüklemeyi dene.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı