Bende de veriyor. Konusunu bile açmıştımX.m.p nin hata verdiğini hiç görmemiştim
DRAM voltajını 1.35 verip CL değerini de 16 yapıp BIOS'tan kaydedip çıkın.
Bende de veriyor. Konusunu bile açmıştımX.m.p nin hata verdiğini hiç görmemiştim
DRAM voltajını 1.35 verip CL değerini de 16 yapıp BIOS'tan kaydedip çıkın.
i3 10100F ve Asus prime H510M-E.İşlemcin ve anakartın nedir?
Tespit etmiyor. Üreticinin girdiği değerleri olduğu gibi geçiriyor. Üretici her RAM'e ayrı ayrı XMP profili yapmadığından arada silikon kalitesi kötü RAM'ler çıkıp XMP değerini yapamayabiliyor.XMP zahmete girmeden belleğinizin standart değerlerini tespit edip o değerlere ayarlamanızı sağlar. Yaşadığınız sorunun XMP kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
i3 10100F ve ASUS Prime H510M-E.
Hocam işlemci zaten maksimum 2666'ya kadar destekliyor RAM'leri belki bu X.M.P profili ekstra overlock yaptırıyordur bu yüzden stabil çalışmıyor olabilir mi?Sistemin giriş seviye, belki de o yüzden maksimum hızda kullanamıyorsun.
Kendisini 2666 MHz'ye sınırlar. Alakası yok.Hocam işlemci zaten maksimum 2666'ya kadar destekliyor RAM'leri belki bu X.M.P profili ekstra overlock yaptırıyordur bu yüzden stabil çalışmıyor olabilir mi?
XMP açınca 2666ya değil profildeki hız neyse onu çalıştırmaya zorlar.Kendisini 2666 MHz'ye sınırlar. Alakası yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.