XMP sonrası siyah ekran hatası

godsfaveboi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni aldığım Corsair cMW16GX4M2Z3600C18 bellekleri sistemime taktığımda fabrika hızı olan 2666 MHz'de bilgisayar gayet iyi çalışırken hızı XMP profili ile 3600 MHz'ye çıkarınca ekrana görüntü gelmiyor. Hatta ekran kartı çalışmayı bile denemiyor. CMOS'u söküp yeniden takmam gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Anakartım MSI B450M-A Pro Max.
İşlemcim Ryzen R5 3600.

XMP profilleri çoğu zaman çalışır ama 100% değil.
1) Son versiyon bios kullandığınızdan emin olun.
2) XMP ile ayarları aldıktan sonra. Hızı 3000'e düşürün, oradan 100/200lük arttırımlarla arttırın. Sizdeki stabil en üst noktayı bulabilirsiniz. Aslında voltaj, timing ayarları ile oynayarak da optimum nokta bulunabilir ama çok uğraştırıcı ve bilgi sahibi olmak gerekli.

XMP profilleri çoğu zaman çalışır ama 100% değil.
1) Son versiyon bios kullandığınızdan emin olun.
2) XMP ile ayarları aldıktan sonra. Hızı 3000'e düşürün, oradan 100/200lük arttırımlarla arttırın. Sizdeki stabil en üst noktayı bulabilirsiniz. Aslında voltaj, timing ayarları ile oynayarak da optimum nokta bulunabilir ama çok uğraştırıcı ve bilgi sahibi olmak gerekli.
3400'e kadar çıkabildim ama dediğiniz ince ayar işlerini yapmadım. Onları öğrenebileceğim bir kaynak var mı elinizde acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı