XP'den Win 7 geçtim ama sürücüler yok

ataaslan06

Centipat
Merhaba arkadaşlar benim sorunum Windows XP'den Windows 7'ye geçtim USB ile geçiş yaptım, herhangi bir sıkıntı yok donma kasma vs ama sürücülerin hiçbiri yok nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz?
Not: XP'deki klasörleri Windows 7'de windows.old diye bir klasöre atmış ama kurulum yapmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sürüm farkı var. Windows 7 Windows 10 gibi her sürücüyü kuramıyor. Elle yüklemeniz gerekebilir.

Lambur lumbur hızlıca dikkat etmeden kurmuşsunuz. Temiz kurulum olmamış. Geride Xp'ye dair hiçbir şeyin kalmaması lazım. Sistemi bilmemiz lazım ki Wİn7 sürücü desteği var mı bilelim mesela ekran kartının. Win7'yi temiz kurup chipset ve GPU driverden sonra update kalan kısmı hallediyor.

Şu ve şurada yazılanları iyice okumayı ardından tekrar kurmayı tavsiye ediyorum. Eğer sistemde birden fazla disk varsa bir tanesine (en iyisi hangisi ise) kurup diğerlerini biçimlendirin ve disk yönetiminden ikincil disk yapın.

Ekran kartını 8300 ile değiştim 1 gb
Diğeri..
Lambur lumbur hızlıca dikkat etmeden kurmuşsunuz. Temiz kurulum olmamış. Geride Xp'ye dair hiçbir şeyin kalmaması lazım. Sistemi bilmemiz lazım ki Wİn7 sürücü desteği var mı bilelim mesela ekran kartının. Win7'yi temiz kurup chipset ve GPU driverden sonra update kalan kısmı hallediyor.

Şu ve şurada yazılanları iyice okumayı ardından tekrar kurmayı tavsiye ediyorum. Eğer sistemde birden fazla disk varsa bir tanesine (en iyisi hangisi ise) kurup diğerlerini biçimlendirin ve disk yönetiminden ikincil disk yapın.
Yardımcı olursanız sevinirim
Win 7 rahat açılıyor donma kasma vs yok sadece driverlar yüklenmedi
Normal şekilde pc açılıyor

Dosya Ekleri

• IMG_20200808_183927.jpg
    IMG_20200808_183927.jpg
    595,9 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20200808_183913.jpg
    IMG_20200808_183913.jpg
    492,2 KB · Görüntüleme: 41
Tüm sistem bileşenlerinin markaları ve modellerini detaylı bir şekilde yazar mısınız?

Ki doğru sürücüleri bulup indirme bağlantılarını atabilelim.

Bu arada temiz kurulum yapmamışsınız, Windows 7'yi tüm diskleri silip tekrar kurun eğer önemli dosyalarınız yok ise.

Bilgisayarının çökme şansını düşürmek için güvenli modda sürücü yüklemeni tavsiye ederim bu arada keşke win10 kursaydın

Güvenli modda başlatmak için bilgisayarı açarken F8 tuşuna basman gerekiyor menü gelene kadar basıp çekmen gerekiyor ondan sonra NVIDIA'nın sitesinden Windows 7'ye uygun güncel bir sürücü indirip yükleyebilirsin (ister başka bir bilgisayardan indir bilgisayarından kurabilirsin güvenli modda 2 seçenek var zaten görürsün normal güvenli mod var bir de ağ ile güvenli mod var güvenli modda açtığına inanmıyorsan ekranın bazı köşelerde güvenli mod yazar bu arada güvenli moddai ekranı beğenmeyebilirsin)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı