XP'den Win 7 geçtim ama sürücüler yok

Dxdiag 7300 olarak görmüş ekran kartını yani sürücüyü kurmuş. Sadece günceli kurulacak. Ama temiz kurulum olmadığı için size yine kendi mesajımdan alıntı yaparak bir yazı paylaşıyorum. Şu mesajımdan bir yazıdaki kesiti alıntılıyorum.

Win10'a göre anlattım ama Win7'yi aynı şekilde kurabilirsin. Orada F12 demişim sende farklı olabilir.

Ardından kuruluma başlıyoruz;
  • Bootable USB yi takıp PC yi yeniden başlatıyoruz ve F12 tuşuna art arda basıyoruz.
  • Karşımıza çıkan ekrandan USB Flash diskimizi seçip videodaki gibi ilerliyoruz.
NOT: Cihazda kendinden Win10 olduğu için sizden sürüm ve KEY girmenizi istemeyecektir.
  • Video dakika 5:41'in oradaki kısımdan alttakini seçip "Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz?" bölümüne gelince en büyük boyutlu (sistemin yüklü olduğu) bölümü biçimlendiriyoruz.
  • Ardından USB dışındaki bölümlerin hepsini tek 1 bölüm kalana kadar siliyoruz.
  • Tek 1 bölüm kalınca toplam boyut ve boş alan kısmında aynı değerler yazıyorsa doğru gidiyoruz demektir hiç Yeni'ye tıklamadan direk ileri diyoruz. (Normalde böyle kurulmaz ama bu cihazda bu şekilde)
  • Kesinlikle cihazı internete bağlamıyoruz. Kurulum tamamlanınca gelecek olan ekrandan internete giriş yapmıyoruz.
  • Gizlilik kısmından hepsinin tikini kaldırıyoruz ve hesap şifre falan derken masaüstümüz geliyor.

Bunu yapmadan önce önemli verilerini al. Ondan sonra kaç tane disk varsa yani HDD veya SSD, en güzeline işletim sistemini yukarıdaki gibi kur. Diğerlerini de o ekranda biçimlendirip tek bir bölüm kalana kadar sil. İşletim sistemini bu şekilde kurduktan sonra diğerlerine hiç elleme masaütsü gelince disk yönetiminden ikincil üçüncül artık kaç tane varsa hepsini seçip kullanabilirsin.

Yani sadece birine kuracaksın diğerlerine işletim sistemini kurmayacaksın. ( Bir den çok HDD varsa )

Ondan sonra buradan el ile manuel olarak ekran kartı sürücünü indirip update ile güncelleştirmeleri al.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı