Xperia Z Yavaş Dosya Aktarım Hızı

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Xperia Z'yi kullanmaya başladım. Bilgisayara USB kablosu ile bağladım. En güncel Sony Companion de yüklü. Fakat dosya aktarım hızıyla ilgili ciddi sıkıntılarım var. Motorola ATRIX'de sanki USB bellekmiş gibi hızlı bir şekilde aktarımımı yapıyordum. Xperia Z'de ise hız oldukça düşük. Bu sorunu gidermenin herhangi bir yolu yok mu ?

Tera Copy ile sistem belirtilen yolu bulamadı hatası veriyor. UltaraCopier'de dosya aktarılmış gibi gösterdi fakat telefona girdiğimde dosyanın aktarılmadığını gördüm. Başka bir programla aktarım yapılmasına izin vermiyor sanırım. Windows'tan aktarırken de dosya aktarım hızı gözükmüyor. Tek dosyalarda değil de özellikle küçük küçük birçok dosya olduğunda inanılmaz yavaş bir aktarım oluyor.

Bende de Z var, bu konuda pek sıkıntım yok ama bazen Z meşgul falan diyor, donma sorunlarıda yaşadım.
Birde 720p ve 1080p video atamıyorum.

- - - Güncellendi - - -

USB ile hafıza kartından dosya işlemleri yapmak gerçekten çok yavaş. Hafıza kartını adaptöre takarakf kullanmak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
TeraCopy benzeri bir programla hız testi yapıp sonuçları paylaşır mısınız.
Abi kusura bakmada yuh demekten kendimi alamıyorum. Sony ve Sony Ericsson cihazlar kendine has yazılım kullanırlar, kullanılan yazılımda sizin aktarım hızınıza müdahale ettirmezler. Amaç güvenlik ve telefonun zarar görmemesi. Sizin bu cihazlardan yüksek hızla yazma ve okuma beklemeniz yanlış. Bu Sony Ericsson’un w810’ nda neyse Xperia Sola’ da ve Z’ de de ayni. Hız olarak 1,5 ile 3 MB arasında değişen değerlere sahip. Ve Xperia Z niz hayırlı olsun. Sony ne zaman tegra 3 işlemciye sahip cihaz üretirse o zaman bende emektar W995 imi bırakıp Xperia ailesine geçeceğim.

Abi kusura bakmada yuh demekten kendimi alamıyorum. Sony ve Sony Ericsson cihazlar kendine has yazılım kullanırlar, kullanılan yazılımda sizin aktarım hızınıza müdahale ettirmezler. Amaç güvenlik ve telefonun zarar görmemesi. Sizin bu cihazlardan yüksek hızla yazma ve okuma beklemeniz yanlış. Bu Sony Ericsson’un w810’ nda neyse Xperia Sola’ da ve Z’ de de ayni. Hız olarak 1,5 ile 3 MB arasında değişen değerlere sahip. Ve Xperia Z niz hayırlı olsun. Sony ne zaman tegra 3 işlemciye sahip cihaz üretirse o zaman bende emektar W995 imi bırakıp Xperia ailesine geçeceğim.

Öncelikle üslubunuza dikkat edin! Ben de biliyorum bu telefonların özel yazılım kullandığını. Ben de biliyorum hızın sabit olduğunu. Fakat yine de hız testi yapılıp tam aktarım hızı nedir onu öğrenmek istedim. Ki Windows 8 kendi bu hızı gösteriyor.

Güvenlik ve telefonunu zarar görmemesi gibi amaçlar yok. Yanlış bilgiye sahipsiniz. Buradaki en büyük sorun kontrolcünün ve arabirimin yavaşlığıdır. Zamanında CHIP almanya telefonlara dosya aktaım hızı yapmışır. Araştırıp bulabilirsiniz. Bilmediğiniz konularda insaları yanlış bilgilendirmeyin lütfen.

W810 ile Xperia Z'nin aynı aktarım hızını sunması beklemek, kabul edilmiş yenilgiden başka bir şey değildir. Xperia Z daha hızlı olmak zorundadır. Değilse, bu Sony'nin teknoloji konusundaki başarısızlığını gösterir. Ayrıca dakikada 3 MB aktarım hızı olan bir telefon bu satten sonra kesinlikle alınmamalıdır. Kabul edilemez. 3 MB, 24 Mbit'e geliyor. ADSL2 hızında dosya aktarımı yapmak ne kadar mantıklı sizce?

Şu cümle sonuna ünlem atma işinden bir vazgeç, babanın oğlu yok karşında. Karar ver TeraCopy benzeri bir programı? Yoksa Windows 8 hız göstergesi mi?
Kaç tane Sony Ericsson ya da Sony cihaz kullandın? Kaç tane cihaz yazılım bastın ve kaç tane Sony Ericsson teknik servis seminerlerine katildin? SE cihazların temelinde tek bir şey yatıyor oda ilk önce güvenlik ve istikrarlı işlem. CHIP demişsin ona gelelim CHIP üstünden gideceksek Technopat i kapat git. O sitede yapılan hiçbir işleme ben güvenmiyorum. Kuruluş amacı teknoloji olmayan reklam şirketlerinden biri kendisi sen istediğin kadar öv benim gördüğüm o.
İnternet hızından bahsetmiyoruz konuda vatandaş dosya aktarımda sorun var demiş ama sen tutmuşsun ADSL2 den bahsetmişsin.

Şu cümle sonuna ünlem atma işinden bir vazgeç, babanın oğlu yok karşında. Karar ver TeraCopy benzeri bir programı? Yoksa Windows 8 hız göstergesi mi?
Kaç tane Sony Ericsson ya da Sony cihaz kullandın? Kaç tane cihaz yazılım bastın ve kaç tane Sony Ericsson teknik servis seminerlerine katildin? SE cihazların temelinde tek bir şey yatıyor oda ilk önce güvenlik ve istikrarlı işlem. CHIP demişsin ona gelelim CHIP üstünden gideceksek Technopat i kapat git. O sitede yapılan hiçbir işleme ben güvenmiyorum. Kuruluş amacı teknoloji olmayan reklam şirketlerinden biri kendisi sen istediğin kadar öv benim gördüğüm o.
İnternet hızından bahsetmiyoruz konuda vatandaş dosya aktarımda sorun var demiş ama sen tutmuşsun ADSL2 den bahsetmişsin.

Ha TeraCopy, ha Windows 8. Amaç basit. Önemli olan amaca ulaşmak. SE'nin temelinde güvenlik yatsaydı Android kullanmazdı. Diğer bütün üreticler gibi hepsinin temelinde olan şey paradır. Temelünde güvenlik olan tek üretici BlackBerry idi, onların bile BBM servisi çöktü.

CHIP demedim, CHIP Almanya dedim. CHIP almanya elinde 100.000 €'luk ekipmanlar olan, Test Merkezi'nde 16 kişi çalışan ve dışarıya test satan dev bir firmadır. CHIP Türkiye ile karşılaştırılamaz bile.

Kurduğum bağlantı basit. 23 Mbit hızda dosya aktarım yapan bir telefon kabul edilemez. Xperia Z bu bağlamda bir faciadır. 16 GB'ı saniyede 3 MB ile doldurmanın ne kadar süreceğini hesapladınız mı?

1 saat 40 dakika sürüyor. Hiçbir bahane bu süreyi telafi etmeye yetmez.

//Yeni fark ettim. Avatar'ınızda SONY logosu yer alaması firmayı neden desteklediğiniz kanıtlar nitelikte.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı