Xperia Z2 Asphalt 8'de kasıyor

simitcii

Hectopat
Arkadaşlar telefonu daha 2 gün önce aldım, birkaç oyunu denedim ve kasma olmadı ama Asphalt 8'de oyunu Low da yapsam High da yapsam aynı oranda kasıyor oyun. Telefonu da zorladığını düşünmüyorum çünkü Subway Surfers oynarken bile daha fazla ısınıyor telefon, sizce neden olabilir?

Telefonu son sürüme güncelle. Gereksiz uygulamaları sil. Silinmeyenleri devre dışı bırak. Oyuna girerken program açık olmasın. Stamina modundan çık.
Oyuna girmeden zaten tüm programları kapatıyorum, stamina modunu hiç açmamıştım zaten, ayrıca Ram Cleaner tarzında programlar denedim, sonuç aynı.

Ama benim anlamadığım telefon zorlansa ısınmaz mıydı? GPU darboğaz yapıyor desek bile herhangi bir oyunda dahi telefon daha fazla ısınıyor. Oyunda 30 Fps anca görüyorum gözkararıyla. Diğer oyunlarda gayet net 60 Fps veriyor telefon.

Bu arada aynısı Dead Trigger 2'de de biraz oluyor ama zaten telefon ısındığı için CPU ve GPU ile ilgilidir herhalde.

1- Cihaz güncel. 4.4.4 sürümü yüklü. Onun dışında kalan güncellemeler de tam.
2- Gereksiz uygulamaların çoğunu silmiştim zaten.
3- Ram Cleaner'ı sadece deneyip geri sildim zaten, o tarz programların işe yaramadığını biliyorum. Oyun performansını RAM sağlamıyor sonuçta.
4- Oyuna girerken hiçbir program çalışmıyor.
5- Telefonda benim yüklediklerimin %80'i oyun zaten, yani arkaplanda çalışacak fonksiyonları yok.

Bu durum sadece Asphalt 8'e özel bir durumdu, yani telefonun gücünün yetmemesi değil anladığım kadarıyla. Asphalt 8'de bir sorun mu var yok benim bilmediğim bir şey mi var onu merak ediyorum. Çünkü oyunu High'a aldığımda daha fazla kastığı falan yok, tamamen aynı oranda FPS alıyorum.

Her oyun değil sadece Asphalt 8 ve Dead Trigger 2 kasıyor. Virüs olacağını sanmıyorum çünkü daha telefonu PC'ye bağlamadım bile. İndirdiğim tüm uygulamalar da Google Play'deki güvenilir uygulamalar. Ayrıca telefonu aldığımda içinde stok olarak AVG Pro vardı. Antivirüsle işim olmaz diye 1 saat önce sildim, bir tek o var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı