Xperia Z2 GTA San Andreas ve Asphalt 8

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Doktor
"Xperia Z2 ısınıyor mu ?", "Oyun performansı nasıl ?" soruları üzerine bir test yapmak istedim. Asphalt 8 ve GTA San Andreas'ı yükledim.

Testleri yaparken çeşitli testler için bir arada bulundurduğum LBE Security, CM Security, Kaspersky Internet Security, Avast'ın hepsinin açık olduğunu da hatırlatmak istiyorum. :) Onlar olmasa daha iyi değerlerle de karşılaşacağımı düşünüyorum.

Kullanılan Sürüm : 4.4.2, 17.1.1.A.0.438 RomAur v3.7

Telefon Root'lu durumda. Geliştirici Seçeneklerinden Animasyonlar kapatıldı. Bazı gereksiz Stock programlar kaldırıldı. 56 tane program yüklü durumda telefonda. Testler yapılırken bazı uygulamalar açık durumdaydı. Wifi açık şekilde testleri gerçekleştirdim.

Asphalt 8
Oyun ayarlarından grafikleri en üst düzeye aldım. 20 dakika civarında oynadım. Sıcaklık 43.5 dereceye ulaştı. Şu anki sıcaklar düşünüldüğünde soğuk bile sayabiliriz bu değeri. Oyunda kasma, takılma sorunu yaşamadım. Nitro kullandıktan sonra arabanın arkası titrek ve bulanık gibi kalıyordu sadece. Oyundaki bir bug sanırım o da.

GTA San Andreas
Oyun ayarlarına girip grafikleri, gölgeleri, detayları yani her şeyi maksimuma aldım. 20 dakika civarında oynadım. Sıcaklık 47.5 dereceye çıktı. Bana göre yine aşırı bir sıcaklık değil şu anki şartlar düşünüldüğünde. Oyunda kasma, takılma yaşamadım. GTA San Andreas'ı Pentium 4'lü eski masaüstü bilgisayarımda oynamaya çalışmıştım ilk çıktığında. Ondan daha keyifli bir deneyim yaşadığımı söyleyebilirim. :)

Sonuçları değerlendirmek gerekirse Xperia Z2 beklentilerimin üstünde bir performans verdi. Sıcaklık değerlerini gayet normal buldum. 20 dakika test ettim ancak sıcaklık sabitlenmişti. Yani daha fazla oynasam da pek değişmeyecekti. Oyunları kapatınca çok kısa bir süre içinde eski sıcaklık değerlerine geri döndü zaten.

Isınma oluyor diyorlardı bende bayağı kötü bir şey bekliyordum 20 dakika oyun bence oldukça yeterli peki soğuması ne kadar sürüyor?

Telefonda lens kayması veya diğer sorunlarla karşılaştın mı? almayı planlıyorum ama bazı endişelerim var servis konusunda merak ediyorum.

Kamerasında bir sorunla karşılaşmadım. Tatile gideceğim yarın kısmetse daha detaylı test ederim. XDA'da o kadar forumları geziyorum bu sorundan bahsedeni duymadım. Kronik bir sorunu değil yani o telefonun. Denk gelmiştir alan kişilere. Öyle bir durumda değişimi yaptırılır zaten öyle bir durumda.

Özellikle Sony mağazasından alırsan garanti konusunda hiç sıkıntı çekmezsin. Bundan önce de Xperia Z'm vardı. Servise hiç gitmedim. O yüzden net bir şey söyleyemem. Ama Sony servisi bulabilirsin rahatlıkla. Ankarada Necatibey Caddesinde olduğunu söylemişlerdi alırken.

Bir de anlamadığım konu şu. Bu telefona gerçekten haksızlık ediliyor. Sanki sorunu varmış gibi bahsediliyor hep. Bizim elimizdeki farklı bir telefon değil sonuçta. Isınma diye yakınanların kendi hatasından kaynaklanıyor durum. 4K çekim dışında ısınma sorunu yok telefonun. Çer çöp uygulamalarla dolmuştur ısınma diye yakınanlar.

Telefonun her yeri kapalı o halde 20 dakika dayanıyor ben kardeşimin s4 mini'sine eriyecek diye korkumdan öyle oyunlar yüklemiyorum hafif bir şeyde arka kapakta hemen iz kalıyor aşırı ısınırsa muhtemelen yamulur.

Hızlıal.com da 2000 liraya satılıyor Sony Türkiye garanti olduğu yazıyor oradan alırsam garantiye kargoyla ben mi yolluyorum? bana kalan para ile orijinal kılıf ve sd kart alırım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı