Elektronik XPG 32 GB (2x16 GB) Lancer siyah DDR5 6000MHz CL30 4.899 TL

@Quistin @Xoloth RAM konusunda bilginiz var mı beyler konuştuklarınızdan emin misiniz? Mesela DDR5'te Hynix A-Die 'lerin yapabildiklerinden bir haberiniz var mı? 1K fazla para vermekten çekindiğiniz RAM'i overclock ettiğinizde diğer modellerin OC'li halinin üstüne %10-15 performans koyduğundan falan?

RAM 'e sadece CL/Mhz gözüyle bakıyorsanız gidip ne idüğü belirsiz dandik Viper RAM'lerden alabilirsiniz ama bu konuyu belki 7800x3D tarzı CPU'ya sahip arkadaşlar okuyacak, sizin aklınıza uyup aynı hataya düşmesin bir zahmet.

Kesinlikle. RGB önemli değilse Viper alınması gerek.
Katılıyorum, tercih edenler için RGB olan modeli de QP üzerinden yaklaşık 100TL farkla satın alınabilir ayrıca. Kendim de kullanıcısı olarak gayet memnunum.

Dosya Ekleri

• resim_2024-09-29_122718868.png
    resim_2024-09-29_122718868.png
    461,9 KB · Görüntüleme: 101
Dostum istersen 50 bin ver al kimin umurunda? Ama anlamadığın konularda "ben 6K ya aldım bedava" gibi şeyler yazıp insanları yanlış yönlendirme. Bedava değil piyasa fiyatında zaten, sen sağlam kazık yemişsin. Bunun dışında 6000 CL30 Patriot RAM var zaten 3900 TL'ye satılıyor. Yok G.Skill daha kaliteli falan gibi goygoya da gerek yok ne G.Skill ne diğer markalar hiçbiri chip üreticisi değil hepsi gidip Samsung, Micron, Hynix gibi markalardan alıp üzerine soğutucu blok koyuyor bu kadar daha ötesi yok. Sen yine G.Skill daha kaliteli, başarılı diye kendini kandırmak istiyorsan devam edebilirsin sıkıntı değil ama burası bir "forum" o yüzden yalan yanlış bilgi verme millete.

Ne dert oldu size ben anlamadım. Yukarıda belirttiğim gibi benim için G.Skill her zaman RAM'ler arasında en başarılı en kaliteli üründür. Ekran kartında ASUS ROG' MSI sprimxdir. Ben her zaman kalite alırım siz de Gainward alın.
Ben bütçesi olan kişiler için konuşuyorum sizlik bir durum yok!

@Quistin @Xoloth RAM konusunda bilginiz var mı beyler konuştuklarınızdan emin misiniz? Mesela DDR5'te Hynix A-Die 'lerin yapabildiklerinden bir haberiniz var mı? 1K fazla para vermekten çekindiğiniz RAM'i overclock ettiğinizde diğer modellerin OC'li halinin üstüne %10-15 performans koyduğundan falan?

RAM 'e sadece CL/Mhz gözüyle bakıyorsanız gidip ne idüğü belirsiz dandik Viper RAM'lerden alabilirsiniz ama bu konuyu belki 7800x3D tarzı CPU'ya sahip arkadaşlar okuyacak, sizin aklınıza uyup aynı hataya düşmesin bir zahmet.
Allah aşkına bana ram overclockunun %10-15 fark yarattığı dair bir kanıt atar mısınız? İki firma da diğer firmaların ürettiği ramleri satın alıp üzerine logosunu basıyor. Gskills kendi ramini üretse tamam diyeceğim ama ne zaman beri iki tane ayrı rami alırken üzerine %25 fiyat farkı koyma ihtiyacı görmeye başladık. İkisi de 6000mhz cl30 alacak 100 kişiden taş çatlasın 5 tanesi overclock atar bu sayı 6 olmaz. Performans farkı ise %15'in yakınından bile geçmez. cl48 ramden cl26'ya indirmiyor. Bu ram zaten overclocksuz haliyle cl30 diğerini en fazla kaç yapabileceksiniz de %15 performans farkı alabileceksiniz. zen 4 kaç mhz ram istiyor da sanki diğer rami 8000mhz yapabilseniz elinize bir performans geçecek. Ben 7800x3d ve xpg lancer blade 6000mhz cl30 kullanıyorum. Gelmişsiniz yok konuştuğunuz şeyi biliyor musunuz da, ram konusunda bilginiz varmı da hynix de şu da bu da. Adam o 1K'yı gider işlemcisine koyar 7500f almaz 7600x alır senin overclock ile alacağın performansı overclock yapmadan alır bir de dahili grafiği olur. SSD'ye koyar 1tb değil 2tb ssd alır.

Son düzenleme:
@Quistin @Xoloth RAM konusunda bilginiz var mı konuştuklarınızdan emin misiniz? Mesela DDR5'te Hynix a-die'lerin yapabildiklerinden bir haberiniz var mı? 1K fazla para vermekten çekindiğiniz RAM'i overclock ettiğinizde diğer modellerin OC'li halinin üstüne %10-15 performans koyduğundan falan?

RAM'e sadece CL/Mhz gözüyle bakıyorsanız gidip ne idüğü belirsiz dandik Viper RAM'lerden alabilirsiniz ama bu konuyu belki 7800x3D tarzı CPU'ya sahip arkadaşlar okuyacak, sizin aklınıza uyup aynı hataya düşmesin bir zahmet.

Her şeyi geçtim önerdikleri markalar benim gözüm de fason haaahahahah.

Adata işini biliyor yani. Waifular gacha oynayanların banka hesaplarını boşaltırken pahalı RAM niye sattırmasın tabi. 😀 Yoksa durduk yere 3800-4000 liralık belleğe niye 5000-5500 lira verilsin. XPG Mera figürü de beraberinde gelse hadi altı bin lira neyse diyeceğim.

OC falan denmiş ancak ramden alınan performansı ciddi şekilde etkileyecek ve sadece kaliteli soğutması olan ramlerin kaldırabileceği seviyede OC için gereken anakartlar zaten buradaki çoğu insanın elinde olan PC'den pahalı. O anakartı alan adam da forumda ram için 1-2k indirim kovalamaz, oyun oynarken ram'in suyunu sıkmadan alabileceği en yüksek verimi almak isteyenler anakartı ile uyumlu herhangi bir 6000mhz cl30 ram'i alıp geçebilir.

indirim yine de modelin 2. el fiyatlarına bile bakıldığında kötü değil ama her şeyi en üst seviye bir PC'niz falan yoksa benzer değerlerde bulunan bir ram alıp artan parayı yoksa işlemci soğutucuya ya da daha kaliteli bir SSD-PSU'ya falan harcayın.

Ne dert oldu size ben anlamadım. Yukarıda belirttiğim gibi benim için G.Skill her zaman RAM'ler arasında en başarılı en kaliteli üründür. Ekran kartında ASUS ROG' MSI sprimxdir. Ben her zaman kalite alırım siz de Gainward alın.
Ben bütçesi olan kişiler için konuşuyorum sizlik bir durum yok!

Ahahshdahda Gainward dediğin şirket 1984'ten bu yana ekran kartı pazarında, ASUS daha o zamanlar piyasada yoktu 1989 da girdiler ekran kartı piyasasına.

Abicim ama o küçümsediğin Gainward firmasının Phantom serisi ROG, Suprim X kadar kaliteli.

Dosya Ekleri

• 555555.jpg
    555555.jpg
    240,7 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Palit ve PNY de NVIDIA partnerleri olarak çok eskiler. Artık NVIDIA'nın katı kuralları yüzünden devre partnerleri özgün dizayn yapamıyorlar ama eskiden çok akıl alıcı ve genelde mantıksız ama eğlenceli kartlar vardı. Şimdi bakıyorsunuz giriş seviyesinde Palit, Gainward, PNY hep aynı shroud ve soğutucuyla kart çıkarıyorlar, orta segmentte de ufak tefek devre komponent farkları ya var ya yok. Küçümsenecek markalar değil bunlar Tayvan'ın teknolojik patlamasının neferleri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı