Çözüldü XPG Battlecruiser ön panel USB bağlantıları nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

taarruzkecisi

Picopat
MSI Gaming Edge Wi-Fi var. Fotoğraftaki kablodan 2 tane var, anakartta 1 port tek var. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-02-15 at 15.04.15(1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-15 at 15.04.15(1).jpeg
    83,6 KB · Görüntüleme: 59
Çözüm
Doğrulatmak için mesajın içinde de söylemiştim zaten anakart modelini. B550 çipsetli olan için şuraya bağlayın.
product_6_20200603173655_5ed76f374d579.png

Yalnız sizin anakartınız yeni olduğu için üstünde Type-C bağlantısı için özel bir port var. USB 3.2 Gen 1 (20 pinlik) bağlantı ile bağlanmıyor yani. Dolayısıyla 2 tane Type-A portu ile bir tane Type-C portu arasında seçim yapmalısınız.

Kasadaki bütün bağlantılar yapılacak diye bir kaide yok bu arada. Mesela ön paneldeki RGB kontrolcüyü kullanmayacaksanız ön panelden gelen ikişer RGB ve ARGB kabloları ile SATA kablosunun bağlanmasına gerek yok.

Sistem montajını bitirdiğiniz zaman kasada çalışmayan bir şey olursa veya montaj aşamasında takıldığınız başka bir şey olursa yeni bir konu açabilirsiniz, bakarım yine.
Ön paneldeki USB portlarının bağlantısı bu. İki tane var bu kablodan. Birisi iki damarlı, iki USB Type-A portunun bağlantıları. Birisi tek damarlı, o da Type-C bağlantısı. Anakartınız X570 GAMING Edge Wi-Fi dediğinize göre. O halde bu iki kabloyu şurada işaretlediğim iki porta takabilirsiniz.

product_10_20190723092100_5d3660fc37711.png

Ön paneldeki USB portlarının bağlantısı bu. İki tane var bu kablodan. Birisi iki damarlı, iki USB Type-A portunun bağlantıları. Birisi tek damarlı, o da Type-C bağlantısı. Anakartınız X570 GAMING Edge Wi-Fi dediğinize göre. O halde bu iki kabloyu şurada işaretlediğim iki porta takabilirsiniz.

Eki Görüntüle 881463

Hocam cevap için teşekkür ederim fakat bu kart X570 olmalı, bende B550 var. Ve fanları takarken çok sorunla karşılaştım, birçok kablo çıkış ve giriş var. Sizin rehberinizden baktım fakat yine de boş kalan bağlantılar var.

Doğrulatmak için mesajın içinde de söylemiştim zaten anakart modelini. B550 çipsetli olan için şuraya bağlayın.
product_6_20200603173655_5ed76f374d579.png

Yalnız sizin anakartınız yeni olduğu için üstünde Type-C bağlantısı için özel bir port var. USB 3.2 Gen 1 (20 pinlik) bağlantı ile bağlanmıyor yani. Dolayısıyla 2 tane Type-A portu ile bir tane Type-C portu arasında seçim yapmalısınız.

Kasadaki bütün bağlantılar yapılacak diye bir kaide yok bu arada. Mesela ön paneldeki RGB kontrolcüyü kullanmayacaksanız ön panelden gelen ikişer RGB ve ARGB kabloları ile SATA kablosunun bağlanmasına gerek yok.

Sistem montajını bitirdiğiniz zaman kasada çalışmayan bir şey olursa veya montaj aşamasında takıldığınız başka bir şey olursa yeni bir konu açabilirsiniz, bakarım yine.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı