XPG marka RAM sistem mavi ekran hataı veriyor

hasan dinç

Zeptopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 yıldır bilgisayarımı tek kanal RAM ile kullanıyordum, hiçbir zaman mavi ekran hatası almadım fakat şimdi yeni bir RAM aldım çift kanal yaptım ama stres altında mavi ekran veriyor. BIOS pil çıkar tak yaptım güncelleme yaptım, format attım, RAM'leri tek tek taktım tek taktıgımda problem yok. 2 RAM de XPG marka; CL, MHz, voltaj değerleri aynı, sadece seri numaraları farklı. Biri 2020 yılı üretilmiş diğeri de 20222de üretilmiş. Micron teknoloji olarak görünüyor ikisinde de çip üreticisi ve eski işlemcim 16 nm yenisi 14 nm üretim teknolojisine sahip yanlış bakmadıysam. Kesin ve net bir şeykilde RAM'den kaynaklı mıdır sizce mavi ekran? Ona göre kit RAM alacagım :/

Bu arada normal kullanımda gayet normal bir şekilde çalışıyor. Chrome'da YouTube video izlerken falan oyun oynarken sorun oluyor çoğu zaman bir de bazen bir çöküyor, ekrana görüntü vermiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar RAM'leri tek tek denediğinizde sorun yaşıyor musunuz? İki RAM'ide tek tek takarak deneyin. Kullanmayı. Eğer tek tekte sorun yoksa uyumsuz olabilir. Birde RAM'lerinize tek tek Memtest86 uygulayın. Ancak bu testle sorun RAM'lerde mi yoksa. Uyumsuzlukta mı anlarız.

memtestte nasıl bir sonuç çıkıyorki uyumsuzlukla alakalı tek tek denediğimde hiçbir sorun yok
RAM'leri tek tek denediğinizde sorun yok. Çift takınca patlıyorsa 2 RAM'e de ayrı ayrı test yapın. Birisi arızalı olabilir. Bu yeni aldığınızda olabilir eskisi de. Test sonucunu paylaşırsınız. Testte 2 RAM'de pass diye geçerse sorun yok anlamında uyumsuz demektir. Öyleyse iade edip kit şeklinde satın alın.

Ek olarak şunları deneyebilirsiniz :

Varsa XMP profilini kapatmak.
RAM maks hızı 3000 se 2933 gibi ufak değişikliklerle Mhz hızını düşürmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı