XPG SX6000 PRO SSD çalışmıyor

berkaysson

Centipat
Katılım
13 Kasım 2019
Mesajlar
20
Arkadaşlar merhaba, bugün akşam oyun oynarken SX6000 markalı NVMe SSD bir anda bozuldu ve bilgisayar kendine reset attı. Resetten sonra otomatik onarım kısmı açıldı fakat başaramadı. Ardından ben önce sistem geri yüklemeyi denedim hata verdi. Sonra son guncellestirmeleri kaldirmayi denedim yine olmadi. En son güvenli modda da açmadı. Sorunu çözemiyorum BIOS menüsünde M.2 kısmında SSD gözükmüyor n/a yaziyor fakat yan tarafta Boot menüsünde var (fotograf aşağıda ). 3 ay önce satin aldim ürünü, şu ana kadar hiç sorun olmadı, hatta 1-2 hafta önce Crystal Info'dan test yaptim yuzde 99 sağlıklı sonucu çıktı, BIOS guncel durumda.

BIOS.jpg
 
Arkadaşlar merhaba, bugün akşam oyun oynarken SX6000 markalı NVMe SSD bir anda bozuldu ve bilgisayar kendine reset attı. Resetten sonra otomatik onarım kısmı açıldı fakat başaramadı. Ardından ben önce sistem geri yüklemeyi denedim hata verdi. Sonra son guncellestirmeleri kaldirmayi denedim yine olmadi. En son güvenli modda da açmadı. Sorunu çözemiyorum BIOS menüsünde M.2 kısmında SSD gözükmüyor n/a yaziyor fakat yan tarafta Boot menüsünde var (fotograf aşağıda ). 3 ay önce satin aldim ürünü, şu ana kadar hiç sorun olmadı, hatta 1-2 hafta önce Crystal ınfo'dan test yaptim yuzde 99 sağlıklı sonucu çıktı, BIOS guncel durumda.

Eki Görüntüle 704634

Hocam bozulmadan önce elektrik kesintisi yaşadınız mı?
 
Hocam bozulmadan önce elektrik kesintisi yaşadınız mı?
Elektrik kesintisi olduğunu düşünmüyorum 15 20 saniye kadar mutfaga gitmiştim geldiğimde otomatik onarimdaydi bilgisayar.


SATA Information kısmında M2 bölümünde gözükmesi gerekiyor.
Evet fakat görmüyor ssdyi, boot menüsünde mevcut sadece.
Çok anlamam ancak bad sector olabilir mi?
Bad sector mü bilmiyorum fakat dediğim gibi 1 2 hafta önce diski test ettiydim ve sorun yoktu hiç.
 
Elektrik kesintisi olduğunu düşünmüyorum 15 20 saniye kadar mutfaga gitmiştim geldiğimde otomatik onarimdaydi bilgisayar.

Evet fakat görmüyor SSD'yi, Boot menüsünde mevcut sadece.

Bad sector mü bilmiyorum fakat dediğim gibi 1 2 hafta önce diski test ettiydim ve sorun yoktu hiç.

Hocam elinizde bir hardisk var ise onunla açsanıza emin olalım SSD olduğuna.
 
Bugun sabah ssdyi başka bir bilgisayara taktım ve o bilgisayardaki mevcut hdd ile bilgisayar açıldı fakat hala ssd ile açamıyorum, diğer bilgisayarın bios menüsünde nvme altında ssd gözüküyor fakat asıl bilgisayarımda N/A yazmaya devam ediyor. Ayrica ssdyi sifirlamayi deniyorum fakat "bir sorun ile karşılaşıldı diyor". En azindan onemli bazi dosyalarımı flasha atabildim ama hdd ile pcyi actigim vakit ssd'nin icindekilere erişebiliyorum, boot edip asla ssd ile pcyi açamıyorum cok garip geldi bana.
 
Bugun sabah SSD'yi başka bir bilgisayara taktım ve o bilgisayardaki mevcut HDD ile bilgisayar açıldı fakat hala SSD ile açamıyorum, diğer bilgisayarın BIOS menüsünde NVMe altında SSD gözüküyor fakat asıl bilgisayarımda n/a yazmaya devam ediyor. Ayrica SSD'yi sifirlamayi deniyorum fakat "bir sorun ile karşılaşıldı diyor". En azindan onemli bazi dosyalarımı flasha atabildim ama HDD ile PC'yi actigim vakit SSD'nin icindekilere erişebiliyorum, Boot edip asla SSD ile PC'yi açamıyorum cok garip geldi bana.

Hocam uğraşmayın garantiye verin bence.
 

Geri
Yukarı