XPrime kumaş vs. Hawk kumaş

Yaş ilerleyince genç halimizdeki gibi yayıla yayıla oturamıyoruz. Sırt ve bel ağrılarıyla toxic ilişki yaşamaya başlayınca vücut, 1500 değil 3000 de veriyor insan.
Benim bilgisayar masam 80 cm yükseklikte,sandalye kısa kalıyor,taban zeminine ne koyabilirim?europalet almayı düşünüyorum .
 
XPrime King Fabric sahibiyim, model aynı değil ama marka aynı ve sanırım model de birebir kopyası, sadece kumaş versiyonu.

Koltuğun yatma fonksiyonu çok iyi, film, dizi izlerken fazlasıyla rahat hissettiriyor. Ancak bu mekanizma bir süre ses yapıyor. İlginç bir olay çünkü bazen çok yüksek sesler gacırtılar çıkarsa da bazen fazla sessiz kullanıyorum.

Kolçaklar çok kötü. 3D evet, fakat yüksekliği ayarlarsanız kırılıyor içerisindeki mekanizmalar. Ben firmayla sırf bu yüzden 1-2 defa WhatsApp üzerinden yedek parça tedariği için iletişime geçtim.

Kırılıyor dediğim yerler, kolçakların üzerinde bir tuş var, buna bastığınızda tuş ve bu tuşa bağlı pim içeri giriyor, içerideki kademeler açılıyor sırayla belirli kademede yukarı aşağı hareket ettirebiliyorsunuz kolçakları. Bunu ben normalde her kullanım pozisyonum için değiştirirdim, yazı yazarken daha alçak, filmde en altta, iş yaparken en yüksekte vs. ancak 1 aya kalmadan kırılıyor. Büyük bir sorun bana kalırsa. Firma çok ilgili bu arada, orası ayrı. İkinci bir isteğime gerek kalmadan kırılan tarafın yedek parçasını ve diğer kolçak için ekstra yedek parçayı yolladılar sağolsunlar.

Bunun haricinde koltuk sağlam. Ben koltuğu teslim aldığım gün evde matkap olmadığı için tornavida kullanarak sertçe sıkmıştım bel kısmının gövdeye oturtulduğu vidaları. Matkapla daha sağlam olacaktır.

Mekanik aksamda kolçak hariç sorun yok, tekerler güzel oldukça güçlü, yatma fonksiyonu yeterli. HAWK'ı denemedim ama ben genel olarak 10 üzerinden 7 verirdim koltuğa. Terletmez olayı biraz yok gibi, terliyorum hala. Ama eski koltuğuma göre ciddi oranda azaldı tabi. Fakat sıfır terleme mi? Kesinlikle hayır.

Tarafsız izlenimlerim bu şekilde XPrime hakkında, umarım yararlı olmuştur.
Şu yorumumu ve deneyimimi güncelleyip, koltuğu alacak arkadaşlar için son düşüncelerimi yazayım.

Kısa özet: Farklı modellere bakmanızı öneririm.

Detaylar:

Alalı 1 sene civarı oluyor, geriye yatmasını sağlayan mekanizmanın bulunduğu yerde, sırt kısmına vidalanan bir alan var. Bu vidaların geçmesi için herhangi bir soket tarzı sistem yapılmamıştı zaten, doğrudan koltuğun içine geçiyordu. Birkaç aydır da oynuyordu burası. Bugün itibariyle o kısım takır tukur etmeye başladı muhtemelen vida yuvasında sıkıntı var. Açıp tekrar vidaladım sorun devam ediyor.
Aldığımdan beri kolçakları 4-5 defa falan aşağı yukarı yapabilmişimdir, çünkü kırılıyor. Pime bastırıp kilidi açtığınızda çat diye içeride kırılıp kalıyor. Plastik yerine metal malzeme kullanılmalıydı.

Koltuğun tabanı ile sırt kısmını bağlayan noktada da farklı bir yöntem kullanılmalı, bütün gün kullanmadığım halde 1 senede kolçakların kullanılamaz olması, sırt kısmının da vida taraflarından kırılması/oynaması sebebiyle koltuğu sadece oturmak için kullanıyorum şu anda. Sırt kısmını eğip kullansam muhtemelen yere kapaklanacağım kafa üstü. Düşüncelerim böyle. Ürüne puanım da 10 üzerinden 3.

Satıcı firma konusunda sorun yok bu arada. Kolçakla alakalı 2-3 defa sorun yaşadım dönüş yapıp yedek parça yolladılar sağolsunlar, satıcıdan memnunum fakat üründen memnun kalamadım. Umarım sonraki modellerde çözerler bu sorunları...
Güncelleme:

Koltuğun sırt kısmındaki sorun, vidanın ufak olmasından kaynaklanıyormuş. Bugün koltuğun o kısmını söküp baktım, vida fırlamış mekanizmaya takılmış, çıkartıp tekrar vidaladım şimdilik bir sorun yok. Kolçak sorunu hala devam etse de en azından sırt kısmını çözmüş bulundum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı