Xubuntu vs Mint XFCE

Ubuntu'da XFCE deneyimlemek isteyen birisi için hangisi daha iyi sizce?

• Mint XFCE

Oy: 8 53,3%
  • Xubuntu

Oy: 6 40,0%
  • Başka bir dağıtım

Oy: 1 6,7%

• Oy verenlerin toplamı
    15
Hocam merakımdan soruyorum neden Snap'i önermiyorsunuz?

1-)Cannonical'ın Ubuntu'nun konumunu kullanarak yaptığı bir dayatmadan ibaret.

2-)Flatpak'in aksine tek bir repo var ve bu repo Cannonical'ın kontrolünde.

3-)Rezalet ötesi bir güvenlik sicili var. Kaç defa scam paket vakası yaşandı.

4-)Flatpak kadar özelleştirilebilir veya son kullanıcı dostu değil.

Amacın öğrenmekse tüm deneyimlerime dayanarak Arch geçmen tabii sıfırdan Arch kurmak gerçekten karmaşık olacağından Arch tabanlı endeavour OS öneririm bizzat kendimde kullanıyorum (saf Arch sorun çıkara çıkara hayattan soğuttu, şimdilik endeavour gayet iyi) kendi kurulum yardımcısıyla rahatça Windows kurar gibi kurabilirsiniz, sadece şuna dikkat edin eğer Dual boot kuracaksanız genellikle 1. disk bölümü EFI için ayrılır misal SSD kullanıyorum NVME0N1P1 bölümü EFI bölümüm ve /boot olarak ayarlayıp hedef bölümüde kök dizin( /) yaparsanız yeter gerisi rahat.(kurulumdan önce Windows disk yöneticisinden disk bölümü oluşturun NTFS formatında olması sorun değil kurulum esnasında istediğin dosya biçimine göre biçimlendirilecektir)

Sorun yaşarsanız seve seve yardımcı olurum :)

Amacın öğrenmekse tüm deneyimlerime dayanarak Arch geçmen tabii sıfırdan Arch kurmak gerçekten karmaşık olacağından Arch tabanlı endeavour OS öneririm bizzat kendimde kullanıyorum.
Hocam kendim için sormamıştım, zaten ben Endeavour OS de kullanmış birisiyim.

Hocam kendim için sormamıştım, zaten ben endeavour OS de kullanmış birisiyim.

Anladım dost eğer uğraşmayı severim dersen Xubuntu, yok eğer stabil olsun tıkırında kullanayım gereksiz yere aksiyon istemiyorum diyorsan Mint Xfce. Tabii farklılık olsun istersen Manjaro veya MX Linux da olabilir, Manjaro güncellikde daha iyiyken MX ise daha hafif, dizel motor gibi çalışır diğerlerine kıyasla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı