XYZ uzantısı nedir?

Ali Yusuff

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün WhatsApp grubunda biri WhatsApp. XYZ diye bir şey attı bastım işte telefon kazandınız falan vardı çıktım telefonuma bir şey olur mu veya ne yapmam lazım bu site ne işe yarar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey indirmediyseniz olmaz. .xyz uzantısı .com gibi bir alan adıdır. Daha ucuz oldukları için daha çok tercih ediliyor. Böyle sitelere pek güvenmeyin.

Web sitelerinde .com domain'i olduğu gibi .xyz domain'i de vardır. Genelde çok uygun oldukları için o domainler dolandırıcılar tarafından kullanılırlar. Tabii hepsi değil ama büyük bir kısmı diyebilirim. Zaten kimse birbirine bedava bir telefon vermez bu tür fishing linklerinden uzak durunuz.

Xyz bir alan adı uzantısıdır ve aynı .com , .net gibi işlev görür. Eğer sitenin virüslü olup olmadığından şüpheleniyorsanız girdiğiniz sitenin linkini Virus Totalde taratabilirsiniz. %90 doğru sonuç verir, ondan bir sitenin güveni mi değil mi anlayabilirsiniz. Taratmanızda fayda var.

Arkadaşım da benzer bir link attı. Kaç tane "keriz" olduğunu bulmak için yapılmış bir link. Tabii ki ben tıklamadım. Arkadaşıma tıkladığında ne çıktığını sordum ve komik şeyler anlattı. WhatsApp'tan 20 kişiye yollayınca iPhone veriyorlarmış güya 🤣

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı