XZ Premium kurulumu

Qhost

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Malumunuz güncelleme alamadık. Sony Developer Forum kısmında SW_BINARIES_FOR_XPERIA_ANDROID_10.0.7.1_R1_V9C_YOSHINO etiketli bir sistem yayınlandı ve XZ Premium uyumlu kernel, şimdi ben bunu cihazıma kurmak istiyorum, araştırma yaptığım vakit eski sistem/cihazlarda root işlemine gidildiğini gördüm ancak bu cihaz ile ilgili hiçbir kaynak bulamadım. Acaba sistemi yükleme konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Yazılımın linkini paylaşabilir misiniz?

Sony Xperia XZ Premium Forum on XDA Developers ilacınız burada. Biraz karıştırarak gerekenleri bulabilirsiniz.

Bu işlere hiç girmediyseniz biraz açayım, Kernel, Root, Custom Rom, Recovery gibi yüklemeler için Bootloader kilidini açmanız gerek. Bu kilidi de yine Sony'nin sitesinden IMEI adresinizi girmeniz karşılığında alabileceğiniz özel bir kodla Flashtool programıyla kilidi kırabilirsiniz. Yalnız Bootloader kilidini kırmak DRM anahtarını silmenize neden olacak. Bu anahtar silinirse de telefonun bazı özelliklerinden yararlanamayacağınız anlamına gelmekte. Güvenilirliği zayıflayacak, hatta telefonu açarken "Your device has been unlocked and can not be trusted" gibi bir mesajla karşılaşacaksınız her seferinde. Bir diğeriyse de kamera kısmında kalite düşüsü yaşayacaksınız. Telefon resimleri eskisi gibi renderlamayacak.
Bazı telefonlar için bu DRM anahtarını yedekleme işini becerebilen programlar yazan kullanıcılar mevcut ama her telefon için kesinlikle var diyemeyeceğim maalesef. Sony ise pek kullanıcısı olmayan bir marka ve model. Verdiğim siteden biraz diliniz varsa araştırmasını güzelce yapabilirsiniz. Her Root, Unlocking Bootloader yazan konuya da balıklama atlamayın. Bazı kullanıcılar parayla bu kilidi kırıyor, örneğin Huawei ve Honor markaları için birkaç kişi mevcut. Artık Bu markalar da kırılmanın önüne geçti maalesef.
Son söz olarak, sadece bir kernel yüklemek için bu kadar zahmete girdiğinize değmez açıkçası. Kernellar performans ve verimlilikte büyük yer kaplasa da bu kadar zahmet için gereksiz.

Son düzenleme:

Sony Xperia XZ Premium Forum on XDA Developers ilacınız burada. Biraz karıştırarak gerekenleri bulabilirsiniz.

Bu işlere hiç girmediyseniz biraz açayım, Kernel, Root, Custom Rom, Recovery gibi yüklemeler için Bootloader kilidini açmanız gerek. Bu kilidi de yine Sony'nin sitesinden IMEI adresinizi girmeniz karşılığında alabileceğiniz özel bir kodla Flashtool programıyla kilidi kırabilirsiniz. Yalnız Bootloader kilidini kırmak DRM anahtarını silmenize neden olacak. Bu anahtar silinirse de telefonun bazı özelliklerinden yararlanamayacağınız anlamına gelmekte. Güvenilirliği zayıflayacak, hatta telefonu açarken "Your device has been unlocked and can not be trusted" gibi bir mesajla karşılaşacaksınız her seferinde. Bir diğeriyse de kamera kısmında kalite düşüsü yaşayacaksınız. Telefon resimleri eskisi gibi renderlamayacak.
Bazı telefonlar için bu DRM anahtarını yedekleme işini becerebilen programlar yazan kullanıcılar mevcut ama her telefon için kesinlikle var diyemeyeceğim maalesef. Sony ise pek kullanıcısı olmayan bir marka ve model. Verdiğim siteden biraz diliniz varsa araştırmasını güzelce yapabilirsiniz. Her Root, Unlocking Bootloader yazan konuya da balıklama atlamayın. Bazı kullanıcılar parayla bu kilidi kırıyor, örneğin Huawei ve Honor markaları için birkaç kişi mevcut. Artık Bu markalar da kırılmanın önüne geçti maalesef.
Son söz olarak, sadece bir kernel yüklemek için bu kadar zahmete girdiğinize değmez açıkçası. Kernellar performans ve verimlilikte büyük yer kaplasa da bu kadar zahmet için gereksiz.
Bunu ilk defa öğrendim, teşekkür ederim.
Bootloader kilidi kaldırmak sorun değil ama, kamera kalitesi neden düşüyor anlamış değilim.
Yıllardır Samsung üzerinde bu işlemleri yapardım ve çok kolay olurdu ancak, kendime en son Xperia XZ aldım, ve ROM atmayı kesinlikle düşünüyorum.

Belirttiğim kerneli Sony kendisi yayınlamış kurup kullananlar var videolarda test ediyorlar yine de sorun çıkarır mı çünkü şu anda ağırlaşma var cihazımda ve dediğim gibi gece modu özelleştirme hızlandırma vs nedenlerden ötürü çok istiyorum ama dediğiniz gibi cihaza zarar verme performans kaybı güvenlik vs çok problem olur mu?
Bunu ilk defa öğrendim, teşekkür ederim.
Bootloader kilidi kaldırmak sorun değil ama, kamera kalitesi neden düşüyor anlamış değilim.
Yıllardır Samsung üzerinde bu işlemleri yapardım ve çok kolay olurdu ancak, kendime en son Xperia XZ aldım, ve ROM atmayı kesinlikle düşünüyorum.

ROM atarken adımları video olarak anlatabilirseniz çok makbule geçer.

Bu işlere hiç girmediyseniz biraz açayım, kernel, root, Custom ROM, Recovery gibi yüklemeler için Bootloader kilidini açmanız gerek. Bu kilidi de yine Sony'nin sitesinden IMEI adresinizi girmeniz karşılığında alabileceğiniz özel bir kodla flashtool programıyla kilidi kırabilirsiniz. Yalnız Bootloader kilidini kırmak DRM anahtarını silmenize neden olacak. Bu anahtar silinirse de telefonun bazı özelliklerinden yararlanamayacağınız anlamına gelmekte. Güvenilirliği zayıflayacak, hatta telefonu açarken "your device has been unlocked and can not be trusted" gibi bir mesajla karşılaşacaksınız her seferinde. Bir diğeriyse de kamera kısmında kalite düşüsü yaşayacaksınız. Telefon resimleri eskisi gibi renderlamayacak.
Bazı telefonlar için bu DRM anahtarını yedekleme işini becerebilen programlar yazan kullanıcılar mevcut ama her telefon için kesinlikle var diyemeyeceğim maalesef. Sony ise pek kullanıcısı olmayan bir marka ve model. Verdiğim siteden biraz diliniz varsa araştırmasını güzelce yapabilirsiniz. Her root, unlocking Bootloader yazan konuya da balıklama atlamayın. Bazı kullanıcılar parayla bu kilidi kırıyor, örneğin Huawei ve Honor markaları için birkaç kişi mevcut. Artık bu markalar da kırılmanın önüne geçti maalesef.
Link bu.
Kasma, donma, ısınma, ses problemleri, güvenlik olmasa bende ROM derdine düşmezdim ama insanı çileden çıkarıyor bu cihaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı