y = 0,x Doğrusu Çizilebilir mi?

bura26kara26

Hectopat
Arkadaşlar koordinat sistemi ile ilgili sorular çözerken aklıma birden “y=0,x doğrusu çizilebilir mi?” diye düşündüm. Daha sonra koordinat sisteminde girdiğimiz fonksiyonları çizen uygulamalara çizdirmeye çalıştım ve hiçbir şey olmadı. Google biraz araştırma yaptım herhangi bir bilgi bulamadım. Sizce belirttiğim doğru çizilebilir mi ve çizilirse nasıl olur?

Çözüm
Aslında tam olarak öyle değil. Örneğin x=145 için y=0,145 oluyor.

Dediğiniz şey bir fonksiyon belirtmez. Matematiksel bir ifadesi de yok. Her reel sayı için ayrı ayrı hesaplanıp grafiği çıkarılmalı. Sonsuz tane parçalı fonksiyonun birleşimini istiyorsunuz. Basit kısım için el ile yapabilirsiniz. 1 ve 2 basamaklı sayılarda mesela. Pozitif sayılar için (0,1) aralığındaki muhtemelen tüm reel sayılar var. Demek istediğim (0,1) aralığınını dikey şekilde tamamen boyayan bir grafik.

Y için x
1 için 0,1
10 için 0,1
100 için 0,1
5 için 0,5
50 için 0,5
500 için 0,5
9 için 0,9
9,9 için 0,99
9,999 için 0,9999
90 için 0,9....

Bu da bir kenarı 2 birim, diğer kenarı da sonsuz birim bir dikdörtgen demek değil mi?

Doğrular hiçbir şekilde birbirine bağlanmıyor ama. Ayrıca burada herhangi bir dörtgenden bahsetme durumu olamaz. Yüzey diyelim biz ona.
Yüzeyin her noktasını taramadığı için yüzey de diyemiyoruz. a(1, 0.2) noktası yok mesela grafiklerimizde.

Son düzenleme:
Bu da bir kenarı 2 birim, diğer kenarı da sonsuz birim bir dikdörtgen demek değil mi?
Tanım gereği dikdörtgenin kenarı sonsuz birim olamaz. Pozitif reel sayı belirtmesi gerekir. İnsanlara öğrenin demeden önce kendi bilgilerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…